Høyt press

Jan Tore Noreng Gyldendal 2022 110 anmeldelser

Mehmet har alltid vært stjerne på laget, men nå trues posisjonen hans av en ny spiller. Hva om det fantes en mulighet for å sette den nye fyren ut av spill? tenker Mehmet. Hva om han kom utfor ... ei Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sara Ådland

Veldig intressant!

Skrevet av 15. desember 2022 av Sara Ådland på Åkra ungdomsskole

Boken er skrevet av Jan Tore Noreng. Boken handler om en gutt som heter Mehmet. Mehmet liker å spille fotball. Hans største drøm er å bli profesjonell fotballspiller. Mehmet har alltid vært stjernen på laget, men hans posisjon til venstre er truet når noen nye blir med på laget.
Mehmet prøver fortsatt å finne ut hvem denne mystiske personen er. Dette får ham i mer og mer problemer. Eg likte denna boka veldig godt fordi den vart ikkje er som alle de andre bøkene. Grunnen er at de fleste bøker er veldig trege i starten, men det var det ikkje. Boken var veldig lett å lese, den veide ingenting.
Høyt press er skrevet for ungedommer som er interessert i fotball. Eg gir bokå terningskast 5/6


Heine

Mer enn bare fotball!

Skrevet av 15. desember 2022 av Heine på Bardufoss ungdomsskole

Boka handler om Mehmet, en fotball-elskende gutt som alltid har vært best på laget. Nå har han fått en motstander som truer plassen hans på venstre ving. Han vil gjøre alt i sin makt for å få tilbake plassen sin på laget. Boka er del to av Jan Tore Noreng sin bokserie: gutta.

Boka starter veldig fengene midt i en fotballkamp, han starter med en handling som er veldig spennende. Høydepunktet kommer overraskende, veldig uventet og brått. Spenningskurven når det ikke handler om fotball er ganske uforutsigbar. Boka slutter overraskende, jeg tenkte virkelig ikke at det var med vennskap den kom til å ende.

Boka var vanskelig å legge fra seg og hadde alltid en spenningstopp jeg ville nå. handlingene gjorde at det var lett å leve seg inn i den og kjenne seg igjen. Mehmet tok både dårlige og gode valg og angret seg som alle kan kjenne seg igjen i. Boka er veldig gripende, overraskende og litt provoserende, som når Mehmet skyter i stanga. jeg tror forfatteren gjorde dette med vilje.

Boka var lett å lese fordi de bruker ungdommelig og realistisk fotballspråk, setningene var ikke for lange, men veldig forståelig.

Boka handler egentlig om oppbygd sinne og sjalusi hos Mehmet, og den forteller om hvordan det er å være ungdom. Den er bra skrevet og jeg likte best når vi fikk svar på ‘’beefen’’ lit Mehmet og Marcus Det var litt dumt at den var så kort, men jeg synes andre burde lese boka og at den bør nomineres til Uprisen.

Jeg vil gi boka et terningkast 5 😉


Gustav

Interessant fotballbok

Skrevet av 15. desember 2022 av Gustav på Lagård ungdomsskole

Boken Høyt press er skrevet av Jan Tore Noreng. Jeg valgte boken siden den så spennende ut og det er fotball på utsiden. Denne boken handler om fotball, drama og vennskap.

Boken handler om en gutt som heter Mehmet som har hatt en drøm om å bli fotballproff siden han var liten. En dag når de spiller kamp kommer det en ny gutt som heter Markus som får muligheten til å spille. Det viser seg at Markus er veldig god i samme posisjon som Mehmet. Da skjønner Mehmet at han står i fare for å bli erstattet av Markus. Broren til Mehmet som heter Ali gir Mehmet sjansen til å kvitte seg med Markus for godt.

Jeg synes at boken hadde en bra start siden den startet rett i spenningen og den ble også mer og mer spennende etterhvert som jeg leste. Høydepunktet i denne boken er når Mehmet får sjansen til å kvitte seg med Markus for godt. Jeg syntes det var en bra slutt på boken. Det var brukt gode skildringer og beskrivelser for å beskrive miljøet. Det var beskrevet på en måte at man kunne skape bilder i hodet om hvordan Mehmet følte det.

Jeg anbefaler boken Høyt Press av Jan Tore Noreng til folk som liker fotball og drama. Boken var spennende og hadde et godt plott som gjorde den mer interessant. Boken hadde også en god forside der tittelen ble lyst opp. Jeg synes denne boken bør nomineres til Uprisen.

Jeg gir denne boken terningkast 6 av 6


Oliver

veldig bra

Skrevet av 15. desember 2022 av Oliver på Inderøy ungdomsskole

Boken er skrevet av Jan Tore Noreng. Boken handler om en gut som heter Mehmet. Mehmet elsker å spille fotball. Det han drømmer mest om er å bli fotballproff. Mehmet har alltid vært stjernen på laget, men posisjonen hans på venstre ving blir truet når det kommer en ny på laget. Mehmet prøver stadig å finne ut hvem denne mystiske personen er. Det fører til flere og flere problemer.

Jeg likte denne boken veldig godt fordi at den er ikke helt lik som alle andre bøker. Grunnen til det er fordi de fleste bøkene er veldig treg i starten, men det var ikke denne. Boken var veldig lett og lese, den var ikke for tung i det hele tatt. Høyt press passer for Fotballinteresserte i 14 årsalderen og oppover. På bakgrunn av dette gir jeg den terningkast 5


Lilly A. Vangen

Sparke ball er vanskelig

Skrevet av 15. desember 2022 av Lilly A. Vangen på Eide ungdomsskole

Boka høyt press er en fotball bok som er skrevet av Jan Tore Noreng. Hovedpersonen i boka er Mehmet, han er med på fotball laget Varg FK, men han har veldig lyst å spille på laget Galatasaray. Han spiller venstre ving på fotballbanen, men en dag når de spilte kamp så startet han på sidelinjen så byter de ut veneste vingen, men istedenfor å ta Mehmet så tar de reserve keeperen. Det viste seg at han var en veldig god ving og dette gjorde Mehmet så sjalu at han planlagte å skade den nye vingen. Heldigvis etter hvert så ble han venn med vingen Markus og han begynte å angre på alt det han tenkte om han.

Jeg syns at boka sitt tema var fotball og vennskap, og jeg hadde anbefalt denne boka til de mellom alderen 12-13 år. Boka var lettlest, hadde lite spennings kurve og helt greie karakterer. Derfor hadde jeg gitt denne boka en 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen