Høyt press

Jan Tore Noreng Gyldendal 2022 107 anmeldelser

Mehmet har alltid vært stjerne på laget, men nå trues posisjonen hans av en ny spiller. Hva om det fantes en mulighet for å sette den nye fyren ut av spill? tenker Mehmet. Hva om han kom utfor ... ei Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Oliver

veldig bra

Skrevet av 15. desember 2022 av Oliver på Inderøy ungdomsskole

Boken er skrevet av Jan Tore Noreng. Boken handler om en gut som heter Mehmet. Mehmet elsker å spille fotball. Det han drømmer mest om er å bli fotballproff. Mehmet har alltid vært stjernen på laget, men posisjonen hans på venstre ving blir truet når det kommer en ny på laget. Mehmet prøver stadig å finne ut hvem denne mystiske personen er. Det fører til flere og flere problemer.

Jeg likte denne boken veldig godt fordi at den er ikke helt lik som alle andre bøker. Grunnen til det er fordi de fleste bøkene er veldig treg i starten, men det var ikke denne. Boken var veldig lett og lese, den var ikke for tung i det hele tatt. Høyt press passer for Fotballinteresserte i 14 årsalderen og oppover. På bakgrunn av dette gir jeg den terningkast 5


Lilly A. Vangen

Sparke ball er vanskelig

Skrevet av 15. desember 2022 av Lilly A. Vangen på Eide ungdomsskole

Boka høyt press er en fotball bok som er skrevet av Jan Tore Noreng. Hovedpersonen i boka er Mehmet, han er med på fotball laget Varg FK, men han har veldig lyst å spille på laget Galatasaray. Han spiller venstre ving på fotballbanen, men en dag når de spilte kamp så startet han på sidelinjen så byter de ut veneste vingen, men istedenfor å ta Mehmet så tar de reserve keeperen. Det viste seg at han var en veldig god ving og dette gjorde Mehmet så sjalu at han planlagte å skade den nye vingen. Heldigvis etter hvert så ble han venn med vingen Markus og han begynte å angre på alt det han tenkte om han.

Jeg syns at boka sitt tema var fotball og vennskap, og jeg hadde anbefalt denne boka til de mellom alderen 12-13 år. Boka var lettlest, hadde lite spennings kurve og helt greie karakterer. Derfor hadde jeg gitt denne boka en 3.


.

Mye fotball

Skrevet av 15. desember 2022 av . på Karlsrud skole

En bok av Jan Tore Noreng. Boken er om Mehmet han elsker fotball han vil blir stor fotballspiller fordi faren hans spilte for Galatsaray. Faren er død som hadde trua på at Mehmet skulle bli god fotball spiller. Ali er broren til Mehmet han er gangster
Mehmet og Ali han en stefar som de ikke liker og de krangler hele tiden med han. Mehmet har en god venn som heter Håkon og er spiller mye fotball sammen. I laget dems kommer det en ny gutt Markus han er veldig god. Så Mehmet får hat for han fordi han føler han er hans konkurrent prøver å ta plassen hans, derfor gjør han dumme ting mot som å knuse mobil nen dag de er i garderoben. Så forteller han broren at han har blitt hans konkurrent og Ali sier han ikke skal bekymre seg de skal fixe han, men de gjør ham ikke noe mot han.
Faren til Markus er rik og hjelper klubben dere med penger fordi de sliter og klubben får se på Real Madrid kamp mens Mehmets familie er fattige ikke har god råd.
Jeg syns boka ikke bør bli nominert til U-prisen fordi det er kjedelig bok. dete er lett norsk Hvis noen vil lese boka så må det være de som er fotballinteresserte fordi det er mye fotball. Boka handler mye om konflikt, å være utenfor og gjengmiljø.
Terningkast 3


marcus

Høyt press - Spennande for dei som spelar fotball

Skrevet av 15. desember 2022 av marcus på Stokksund skule

Høyt press er ei bok som handlar om ein gut som heiter mehmet. Han spelar på Varg FK, men ønsker å spele for Galatasaray. Mehmet spelar venstre ving. Han er den beste i den posisjonen. Men i ein kamp mot Sund FK sitter han på benken. Det er det verste laget i serien. Venstre vingen blir skadet. Mehmet trur han skal på banen, men reservekeeperen får eit forsøk. Han er veldig god og imponerer alle sammen. Mehmet blir sjalu. Han får starte neste kamp også. Han heiter Markus. Mehmet har konkurranse på posisjonen sin. Mehmet blir så sjalu at han vil planlegge å skade Markus får å få han vekk. Han får storebroren sin (Ali) med på det. Men etter ei stund syns Mehmet synd på Markus og dei får eit bedre vennskap. Boka er spennande og har bra tekst til. Eg klarer og fylle godt med i boka og er alltid inn i handlinga.

Eg ville anbefalt boka sterkt til andre, spesielt til folk som spelar fotball. Boka er lett og har enkle ord og stor skrift. Den ervelig lettlest og det er ei kort bok så kanskje yngre kan lese den lettare. Boka var veldig bra for meg, derfor gir eg den terningkast 5.


dorian

Høyt Press

Skrevet av 14. desember 2022 av dorian på Eide ungdomsskole

Boka høyt press er skrevet av Jan Tore Toreng. Jeg synes at boka var litt kjedelig og den gikk litt langsomt. Boka handler om en gutt som heter Mehmet. Mehmet spiller fotball og har lyst til å bli proff, fordi det var drømmen til faren hans. Det startet en ny gutt på fotballaget som heter Markus. Ali hadde lyst til å skade Markus for at Mehmet ikke skulle ta over for Mehmet. Mehmet og storebroren Ali pleier ofte å krangle med stefaren sin. Ali er 19 en 19 år gammel gutt som er med i et dårlig miljø ifølge stefaren. Jeg anbefaler boken til barn fra 10-14 og gir den et terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen