Høyt press

Jan Tore Noreng Gyldendal 2022 79 anmeldelser

Mehmet har alltid vært stjerne på laget, men nå trues posisjonen hans av en ny spiller. Hva om det fantes en mulighet for å sette den nye fyren ut av spill? tenker Mehmet. Hva om han kom utfor ... ei Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Viktor

Ikke boka for meg

Skrevet av 24. november 2022 av Viktor på Rana ungdomsskole

Boka «Høyt press» synes jeg var helt grei. Den var litt kjedelig og litt artig. Den handler om at det kommer en ny fotballspiller som er god og hovedpersonen føler seg truet, og er redd for å miste plassen sin som den beste.

Boken ble kjedelig etter at jeg ble lei, fordi det skjedde for lite. Jeg hadde forhåpninger til boken fordi framsiden av boken så veldig bra ut.

Jeg likte ikke at boken hadde lite bilder. Jeg liker best bøker med bilder fordi jeg ikke så glad i å lese. Jeg er heller ikke så glad i fotball, så denne boken passet ikke for meg. Men den kan absolutt passe for andre som går på fotball, og som liker å lese. Jeg tror det er en ganske bra bok for de som leser mye. Det hadde vært en god ungdomsbok vis jeg hadde likt fotball og likt å lese, da er jeg sikker på at dette hadde vært boken for meg. Jeg synes den skal bli nominert til uprisen fordi den sikkert er artig for fotballinteresserte. Jeg gir den ternings kast 3.


Luckas

Høyt press, men ikke høy spenning

Skrevet av 24. november 2022 av Luckas på Rana ungdomsskole

Høyt press handler om fotballivet til en ungdom som heter Mehmed. Han er venstreving og spiller på varg. Han har fått en rival på varg som heter Markus. Begge er ganske gode, og de spiller på samme posisjon. Varg har en tøff sesong og de sliter med og vinne kamper. Men de har kanskje fått redningen, en gutt som heter Markus som er veldig god har begynt på laget. Men det er ikke alle som er veldig glade for det. Mehmed spiller nemlig på samme posisjon og er redd for og miste plassen sin.

Denne boken var ikke helt etter min smak. Den var litt kjedelig fordi det var lite bilder, og derfor var det vanskelig å forestille seg hva som skjedde, man fikk rett og slett ingen bilder i hodet. Jeg syntes der var vanskelig og henge med i boka, på grunn av manglende bilder i hodet underveis. I tillegg til at det var lite spenning så var det alt for mye kaos i historien. Jeg følte at det skjedde noe nytt hele tiden, jeg fikk liksom ikke helt svar på alt som skjedde. Og jeg ville kanskje hatt litt mer action, mer taklinger og spenning.

Historien i boka grep meg ikke. Jeg liker bøker som er spennende og at det skjer mye. Jeg følte ingen spenningskurve i denne boken. En god bok er en bok med en bra spenningskurve og spenningstopp. Jeg følte også at deler av historien manglet sammenheng.

Oppbyggingen var heller ikke så bra. Jeg ville heller hatt en bok med en start der man ikke bare blir kasta inn. Slutten var heller ikke noe bra, syntes ikke den fikk noe avslutning. Fikk ikke svar på det som hadde skjedd, så jeg leter egentlig bare etter svar.

Jeg vi ikke anbefale denne boken videre. Den var ikke nok spennende, og jeg fikk ikke svar på alt jeg lette etter. Det var ikke noe bra spenningskurve. Det var likevel noe positivt i denne boken som jeg vil påpeke. Det var litt fotballtaktikk, som var spennende, men dessverre ikke nok til at den er verdt å lese.


Suzanne

Stjernespilleren

Skrevet av 24. november 2022 av Suzanne på Eide ungdomsskole

Jan Tore Norenger er forfatteren av denne boka. Sjangeren på denne boka er drama.

I denne boka blir vi kjent med en som heter Mehmet. Mehmet er et fotballtalent. Han er venstre- ving og han er en av de beste på laget, men så kommer det en gutt som er like god som han. Hva skal Mehmet gjøre?

Boken starter med at Mehmet sitt lag spiller kamp. Det er en intens kamp. Jeg syns at spenningskurven på denne boka er bra. Det er mye spenning som skjer i denne boka. Slutten på boka er brå, men den var litt forventet at den sluttet slik og.

Jeg syns at denne boka var grei, men det var ikke sånn at jeg ikke klarte å legge den bort. Det er indre spenning. Du får høre hvordan hovedpersonen har det, og at han vil være best. Jeg levde meg ikke helt inn i boka, men jeg likte boka likevel. Jeg forsto hvordan karakteren hadde det.

Jeg syns boka var lett å lese. Det er lange setninger, men det er enkel tekst. Det er ikke banning i boka. Jeg syns også at språket i denne boka passer til innholdet. Denne boka handler om fotball. Denne boka er for unge og den er skrevet for dem. Jeg syns det beste med boka er at den er spennende og at det handler om fotball.

Jeg anbefaler denne til de som liker fotball. Jeg gir boka terningkast 4. Jeg tror at denne kan bli nominert til U-prisen.


Nazar Svinarov

Du er ikke alltid best

Skrevet av 23. november 2022 av Nazar Svinarov på Eide ungdomsskole

Jeg har lest boken “HØYT PRESS”. Romanen er skrevet av Jan Tore Noreng. Sjangeren til boken er fotball. Romanen er med i bok serien “GUTTA”. Hoved karakteren er Mehmet. Romanen begynner med at de spiller mot IL Turbo.

Romanen starter med at de spiller fotball derfor vet du at sjangeren er fotball. I romanen er det også ganske mye drama imellom store broren til Mehmet (Ali) og familien. Ali er 19 år gammel. Han bruker å krangle med “ste-faren” hans. Far til Mehmet og Ali døde ganske tidlig. Men far til Mehmet drømte alltid om at Mehmet skulle bli fotball stjerne. Mehmet forsetter å spille fotball, han er venstre-ving. Plutselig kommer det en ny gutt som heter Markus. Ingen vet han er, han har heller ikke noe sosiale medier.

Jeg synes boken er bra, fordi jeg er interessert i fotball. Boken er enkelt å forstå. Boken har ikke så mye tekst på hver side. Forfatteren forteller så bra at du hadde ha kommet til å tro at dette skjedde på ekte. Forfatteren viser hendingene veldig bra. Forfatteren skildrer teksten godt. Eneste som gjør at boken blir litt dårligere med min mening er at boken slutter så brått, og jeg liker ikke at du ikke får vite slutten med bøker. Derfor gir jeg boken terning kast 4. Jeg synes ikke denne boken burde nomineres, fordi den er litt for kort.


Brage-Johan

Passer godt for de som liker fotball

Skrevet av 22. november 2022 av Brage-Johan på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boka høyt press av Jan Tore Noreng. Boka handler mye om en gutt som heter Mehmet som elsker fotball og spiller på et lag som heter Varg FK. Etter hvert så kommer det en spiller som heter Markus og som utfordrer han fordi han spiller på samme posisjon som Mehmet, så Mehmet er velig sur på han og vil på noe vis få han ut av spill.
Jeg føler boka handler mye om frykt, vennskap, gjengmiljø og misunnelse. Jeg føler den tar opp frykt fordi han er redd for å miste plassen sin og at fotball egentlig er veldig viktig for han siden faren hans er død. Jeg føler den tar opp vennskap fordi han har veldig mange gode venner som han er mye sammen med. Jeg føler den tar opp gjengmiljø fordi han har en bror (Ali) som er veldig mye ute med en gjeng som sier de kan hjelpe Mehmet med Markus, for eksempel og banke han. Jeg føler den tar opp misunnelse fordi han er misunnelig på at Markus nærmest tar over plassen til Mehmet i gjengen og på banen.
Positivt: Jeg likte boka fordi det var veldig detaljert det som skjedde og da ble det lett å sette seg inni. Det var veldig mye fotball i starten, men så ble det mindre av det og mer drama og mer som skjedde. Boka gir god innsikt i hvordan det er på større steder.
Negativt: Det var mye navn i starten og da ble det veldig vanskelig å forstå, men så gikk det seg til. Jeg synes det var et lite minus når Mehmet var så sikker på at han ville at Ali og gjengen skulle banke han litt, men så trekker han seg. Det var mange vanskelige fotballuttrykk
Jeg tror den vil passe bedre for folk som har god fotballforståelse og som liker fotball godt
Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Torben Einarsen

Ei spennande fotball bok

Skrevet av 23. september 2022 av Torben Einarsen på Åkra ungdomsskole

Boka høyt press handlar om ein gutt som heter Mehmet som alltid har vært ei stjerne på laget, men heilt plutselig så trues posisjonen hans av ein ny spiller på laget. Da blir Mehmet sur og bestemmer seg for å utsette den nye spelaren for ei ulykke. Boka høyt press var kjekk og kjempespennandes frå side ein av. Det var også ei bok som eg likte ganske godt for eg spiller fotball selv og eg kjende meg igjen i nokon av tinga som skjedde i boka og boka var ganske realistiske. Noko anna som eg likte ganske godt med boka var at ho ikkje var alt for kort, men heller ikkje alt for lang og paste ganske godt til meg. Forfattaren var også flink til å skildre dei forskjellige personane i boka. Eg anbefaler alle som spiller fotball å lese denne boka for den var dritbra og kjekk å lese for eg levde meg sikklig inn når eg leste den.
Eg gir denne boka terningskast 6.

Til toppen