Høyt press

Jan Tore Noreng Gyldendal 2022 87 anmeldelser

Mehmet har alltid vært stjerne på laget, men nå trues posisjonen hans av en ny spiller. Hva om det fantes en mulighet for å sette den nye fyren ut av spill? tenker Mehmet. Hva om han kom utfor ... ei Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emil

Høyt press

Skrevet av 2. desember 2022 av Emil på Høylandet skole

jeg har lest boka høyt press. Det handler om Mehmet som er veldig glad i å spille fotball med venner og han er stjernen på laget.
Posisjonen til Mehmet er nå truet for det har kommet en ny spiller. Det liker ikke Mehmet. Han likte å være stjernen på laget, men hvor langt er han villig for å gå for å beholde plassen sin.

Jeg likte boka den var lett å lese ikke så mange sider og den handler om fotball så for meg som liker fotball var den grei gir den terningskast 5/6


Ragna Aurmo

Høyt Press

Skrevet av 1. desember 2022 av Ragna Aurmo på Lom ungdomsskule

Boka er skrevet av Jan Tore Noreng. Mehmet er veldig glad i å spille fotball. Og vil ikkje at noen skal ta posisjonen til han. Han har alltid vert stjerna på laget. Men det kommer ein ny spiller på laget som tar posisjonen hans. Kva om det fans ein moglegheit til å få han nye i ein ulykke. Mehmet liker ikkje at han får vert den nye stjerna på laget. Boka startar brått på in medias res.

Boka er lett og lese og handlar om fotball. Så for eg som liker å spille fotball, var denne fin. Terningkast 5.


Elias

Høyt press

Skrevet av 1. desember 2022 av Elias på Stokksund skule

Boka Høgt press tykkjer eg var heilt grei. Den var litt kjedelig og litt artig. Den handlar om at det kjem ein ny fotballspelar som er god og hovudpersonen føler seg trua, og er redd for å miste plassen sin som den beste.

Etter kvart vart boka kjedelig, fordi det skjedde for lite. Eg hadde forhåpninger til boka fordi framsida av boka såg veldig bra ut.

Eg liker best bøker med bilete fordi eg ikkje så glad i å lese. Eg er heller ikkje så glad i fotball, så denne boka passa ikkje for meg. Men ho kan absolutt passa for andre som går på fotball, og som liker å lese. Eg trur det er ei ganske bra bok for dei som les mykje. Det hadde vore ei god ungdomsbok vis eg hadde likt fotball og likt å lese, då er eg sikker på at dette hadde vore boka for meg. Eg tykkjer ho skal bli nominert til uprisen fordi den sikkert er artig for fotballinteresserte. Eg gir boka terningkast 3.


Elevråds vara

høyt press

Skrevet av 30. november 2022 av Elevråds vara på Bråtejordet skole

Jeg har lest “høyt press”, skrevet av Jan Tore Noreng. Boken handler om Mehmet har en svær interesse innenfor fotball. Posisjonen til Mehmet har nå blitt truet av en ny spiller. Hvor langt er du villig for å gå for å beholde plassen din?

Boken starter rett inn i handlingen. Jeg ble oppslukt av boken fra start. Derimot synes jeg at det blir mindre spennende utover i boken. Boken kan av og til ha overganger som er litt vanskelig å forholde seg til. Man må ha en viss kunnskap om temaet (fotball) for å skjønne boken. Ellers så synes jeg boken er skrevet ungdommelig, med et relativt lett språk i tillegg til ord og utrykk som de unge bruker.

Det var litt vanskelig å komme seg nær hovedpersonen. Det hadde vært enklere å bli kjent med hovedpersonen hvis det hadde vært utrykt enda mer følelser fra hovedpersonen. Det er et relevant tema for barn og unge som jeg tror mange kan relatere seg til, men ikke alle.

Jeg synes at slutten var påtvunget. Boken kunne ha vært lengre. Alt i alt synes jeg at boken var grei, men den engasjerte ikke nok til å gi terningkast 4


Julia

Ny spiller

Skrevet av 30. november 2022 av Julia på Eide ungdomsskole

Boka «høyt press» er ei dramabok som er skrevet av forfatteren Jan Tore Noreng. Mehmet elsker å spille fotball, han er ganske god også. Men så blir plassen hans truet av en ny spiller som heter Markus. Broren til Mehmet planlegger å skade Markus, så Mehmet ikke har noen konkurrenter. De finner ut at Markus har løyet om identiteten sin, og at faren hans er veldig rik.

Boka starter rett inn i ei handling, de spiller kamp, og det er pause. Jeg synes boka startet treigt, den var ikke så spennende i starten. Spenningskurven er når broren til Mehmet skal til å skade Markus. Boka ble vanskeligere å legge fra seg jo lengere ut i boka jeg hadde kommet, fordi da begynte det å bli mer spennende og flere ting skjedde.

Boka var lett å lese, det var ikke mange vanskelige ord. Det var litt banning i boka. Banningen gjorde det litt mer realistisk fordi det er mye banning på en fotballbane.

Boka forteller noe om hvordan det er å drive med lagidrett og ha noen konkurrenter som ungdom. Den handler også om at Mehmet drømmer om å bli fotballproff.

Jeg synes boka var helt grei, men likte den ikke veldig godt. Jeg likte den ikke fordi jeg synes den var litt kjedelig og ikke veldig spennende. Jeg vil anbefale boka til fotballinteresserte gutter som er mellom 10-13 år. Jeg synes ikke boka burde nomineres til U-prisen.

Terningkast 3/6

Vis flere anmeldelser

Til toppen