Høyt press

Jan Tore Noreng Gyldendal 2022 108 anmeldelser

Mehmet har alltid vært stjerne på laget, men nå trues posisjonen hans av en ny spiller. Hva om det fantes en mulighet for å sette den nye fyren ut av spill? tenker Mehmet. Hva om han kom utfor ... ei Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Amalie Brattrud Kvernsveen

Du trenger ikke engang og like fotball for og like høyst presss!

Skrevet av 16. februar 2023 av Amalie Brattrud Kvernsveen på Vardal ungdomskole

Dette er en bok som kommer til og fange spesielt gutter sin oppmerksomhet. Med korte kapitler, og en følelsesfremmkaldene historie er dette en bok som enkelt fanger oppmerksomheten til hvem som helst.

Mehmet har hele sitt liv drømt om og bli profesjonell fotballspiller. Og helt siden faren hans døde, har det blitt enda viktigere å oppnå denne drømmen. Derfor rakner det for Mehmet den dagen en ny venstreback tuer over ham. Og på toppen av alt er han skikkelig god også. Mehmet raser, og bestemmer seg for å undersøke denne nye trusselen. Da finner han ut at den nye Marcus har en hemmelighet ingen må få vite. Mehmet begynner da og stille spørsmål ved det hele. Hvem er Marcus? Hvor kommer han fra? Kommer han til og ta over plassen min? Hva hadde skjedd om Marcus hadde kommet ovenfor en liten «Ulykke»?

Høyt press er en spennende og realistisk bok, som handler om hvordan en gutt sitt liv kan bli snudd på hode over natten, om prioriteringer, og om hvor langt man er villig til og gå for å beholde sin stilling.
Jeg selve er en jente som ikke kvalifiserer meg selv som spesielt fottballintresert, men jeg hadde null problemer eller vanskeligheter med og forstå action sekvensene eller de forskellig kampene. Dette tror jeg kommer til og gjelde for andre, ikke så fotballglade, også. Den eneste feile jeg klarte og se var en litt urealistisk ending på det hele, men det kommer man seg over.
Alt i alt er høyt press en fantastisk bok, som jeg tror kommer til og havne på pallen, om den ikke vinner! Terningkast 6.


Mie Cecilia

en bok for fotball interesserte

Skrevet av 16. desember 2022 av Mie Cecilia på Bardufoss ungdomsskole

Jeg vil anmelde boka høyt press av Jan Tore Noreng.

Denne handler om at Melhmet som er en stjerne på laget Varg. Melhmet er en super dyktig spiller på venstre ving. Alle ser opp til han, og syntes han er fantastisk. En dag da den nye reservekeeperen sier han har spilt venstre ving på den forrige klubben for Melhmet en konkurrent han ikke klarer og slå. Hovdan reagerer Melhmet da?

Du kommer rett inn i handlingen og det er kamp, som gjør det spennende å lese og for lyst å lese mer og mer. Du må ha litt fotball forståelse for å forstå mer av det som skjer i handlingene, noe jeg likte. Det ga et bra syn på hvordan det er å være en fotball spiller og at du må prestere bra til enhver tid. At folk kommer å kanskje er bedre på akkurat din posisjon. Jeg likte alle karakterene, spesielt Markus som kommer inn og egentlig er en reservekeeper, men er sykt god på ving. Han er mystisk som gjør det spennende og vil foresette og lese. det var en veldig god forside som både var kul, men passet boka bra.

Det verste med hele boka er at det er litt lite spenningskurver, det lever litt på det samme problemet og kunne vært litt mer. Det kan jo være en veldig kjedelig bok for de som ikke er fotball interesserte, siden store deler av boka må du skjønne hva som skjer på en fotball bane. Så hvis du er fotballinteressert så kan denne boka passe bra for deg.

Gir den terningkast 4


Solveig Hansen Lie

Ikke bare fotball

Skrevet av 15. desember 2022 av Solveig Hansen Lie på Øresvik skole

Høyt press er en bok i bokserien Gutta. Høyt press handler om Mehmet som alltid har hatt lyst til å bli profesjonell i fotball. Når det kommer en gutt som også er god i den posisjonen Mehmet er god i, blir han veldig sjalu. Han ville gjort hva som helst for å bli kvitt han. Selv om den kanskje egentlig handler om hvordan hovedpersonen Mehmet har det, og hvordan han sliter med sinne og sjalusi.

Jeg synes denne boken hadde en god handling. Handlingen hadde veldig mye fotball, og jeg er ikke så veldig interessert i fotball. Boken handler ikke bare om fotball, og forfatteren får de delene der de spiller fotball til å bli spennende, så jeg vill gi den terningkast 4.


Sara Ådland

Veldig intressant!

Skrevet av 15. desember 2022 av Sara Ådland på Åkra ungdomsskole

Boken er skrevet av Jan Tore Noreng. Boken handler om en gutt som heter Mehmet. Mehmet liker å spille fotball. Hans største drøm er å bli profesjonell fotballspiller. Mehmet har alltid vært stjernen på laget, men hans posisjon til venstre er truet når noen nye blir med på laget.
Mehmet prøver fortsatt å finne ut hvem denne mystiske personen er. Dette får ham i mer og mer problemer. Eg likte denna boka veldig godt fordi den vart ikkje er som alle de andre bøkene. Grunnen er at de fleste bøker er veldig trege i starten, men det var det ikkje. Boken var veldig lett å lese, den veide ingenting.
Høyt press er skrevet for ungedommer som er interessert i fotball. Eg gir bokå terningskast 5/6


Heine

Mer enn bare fotball!

Skrevet av 15. desember 2022 av Heine på Bardufoss ungdomsskole

Boka handler om Mehmet, en fotball-elskende gutt som alltid har vært best på laget. Nå har han fått en motstander som truer plassen hans på venstre ving. Han vil gjøre alt i sin makt for å få tilbake plassen sin på laget. Boka er del to av Jan Tore Noreng sin bokserie: gutta.

Boka starter veldig fengene midt i en fotballkamp, han starter med en handling som er veldig spennende. Høydepunktet kommer overraskende, veldig uventet og brått. Spenningskurven når det ikke handler om fotball er ganske uforutsigbar. Boka slutter overraskende, jeg tenkte virkelig ikke at det var med vennskap den kom til å ende.

Boka var vanskelig å legge fra seg og hadde alltid en spenningstopp jeg ville nå. handlingene gjorde at det var lett å leve seg inn i den og kjenne seg igjen. Mehmet tok både dårlige og gode valg og angret seg som alle kan kjenne seg igjen i. Boka er veldig gripende, overraskende og litt provoserende, som når Mehmet skyter i stanga. jeg tror forfatteren gjorde dette med vilje.

Boka var lett å lese fordi de bruker ungdommelig og realistisk fotballspråk, setningene var ikke for lange, men veldig forståelig.

Boka handler egentlig om oppbygd sinne og sjalusi hos Mehmet, og den forteller om hvordan det er å være ungdom. Den er bra skrevet og jeg likte best når vi fikk svar på ‘’beefen’’ lit Mehmet og Marcus Det var litt dumt at den var så kort, men jeg synes andre burde lese boka og at den bør nomineres til Uprisen.

Jeg vil gi boka et terningkast 5 😉

Vis flere anmeldelser

Til toppen