Hør her’a!

Gulraiz Sharif Cappelen Damm 2020 19 anmeldelser

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, for familien får besøk av Onkel ji fra Pakistan og Mahmoud Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Magnus

Dårlig bok

Skrevet av 18. januar 2021 av Magnus på Smestad ungdomsskole

Jeg skjønte ikke sammenhengen

Boka Hør her`a handler om 15 år gamle Mahmoud som ser for seg en vanlig sommer i Oslo. Han skal bare ta livet rolig å chille på benken utenfor blokka sammen med bestekompisen sin, Enøyde Arif.

Men denne sommeren skal bli annerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan. Og Mahmoud skal vise han rundt i Oslo. Onkel Ji liker seg i Oslo. Men det skal bli en lang sommerferie for Mahmoud.

Jeg synes boka var ganske dårlig. Boka var veldig tilfeldig. Et tidspunkt snakket han om en ting og så en annen uten at du henger med. Ting henger liksom ikke sammen. Det var også litt vanskelig å forstå hva han snakket om.

Det jeg likte med boka er at den bruker mye slang som gjør den artigere å lese og lettere får ungdommer å forstå. Den hadde også noen artige episoder. Jeg vil ikke anbefale boka.

Jeg gir boka terningkast 2


Jade

Hør Her'a en roman om identitet og kulturmøte

Skrevet av 21. desember 2020 av Jade på Hammer Skole

«Hør Her’a» er skrevet av Gulraiz Sharif, og tar fram det å føle seg annerledes.
Boka viser hvordan det er å bli oppvokst i Norge med innvandrerbakgrunn. Den har blant annet viktige temaer som kulturmøte og identitet.

Romanen handler om 15 år gammle Mahmoud som kommer fra en pakistansk familie. Han ble født og oppvokst i Norge, men følte seg annerledes på grunn av sin bakgrunn. Mahmoud strevde med å finne seg selv, altså identiteten sin. Etter å ha vært gjennom dette, vil han hjelpe lillebroren. Mahmoud trodde lillebroren gikk gjennom det samme som han gjorde, men lillebroren hadde noe større enn bare identitet krise.

Boken er unik, morsom og passer alle, men spesielt oss multikulturelle. Jeg tenker også boka passer for dem som er interessert i kultur. Hør Her’a er den morsomste boka jeg noensinne har lest. Jeg vil sterkt anbefale ungdommer å lese denne boka, og mener at denn boka burde være en kandidat til U-prisen 2020.
Terningskast: 5


William

Sjønte ikke noe

Skrevet av 15. desember 2020 av William på Hommelvik ungdomssskole

Jeg skjønte ikke en drit.

Jeg har lest boka Hør her`a. Boka handler om 15 år gamle Mahmoud som ser for seg en vanlig sommer i Oslo. Han skal bare ta livet rolig å chille på benken utenfor blokka sammen med bestekompisen sin, Enøyde Arif. Men denne sommeren skal bli annerledes, for familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan. Og Mahmoud skal vise han rundt i Oslo. Onkel Ji liker seg i Oslo. Men det skal bli en lang sommerferie for Mahmoud.

Jeg synes boka var ganske dårlig. Boka var veldig tilfeldig. Et tidspunkt snakket han om en ting og så en annen uten at du henger med. Ting henger liksom ikke sammen. Det var også litt vanskelig å forstå hva han snakket om. Det jeg likte med boka er at den bruker mye slang som gjør den artigere å lese og lettere får ungdommer å forstå. Den hadde også noen artige episoder. Jeg vil ikke anbefale boka.

Jeg gir boka terningkast 2


Morten Pettersen Ollestad

En helt grei bok.

Skrevet av 15. desember 2020 av Morten Pettersen Ollestad på Vollebekk skole

Hør her a er en bok om pakistanske Mahmoud. Han er barn av to innvandrere som kom til Norge for å få et bedre liv enn de har i hjemlandet sitt.

Boka er vanskelig og lese, den er skrevet på kebabnorsk. Derfor blir det utfordrende å lese den i lengre perioder, ordene går liksom i krøll, hvis du skjønner?
Handlingen foregår på østkanten i Oslo, dette er en bok som er en aldri så liten selvbiografi av Gulraiz Sharif. Han utfordrer stereotyper slik som at innvandrere bare er late og ikke har lyst til å gjøre noe for Norge, men ifølge boken er det slik at innvandrerne ser ned på andre innvandrere som ikke gidder å jobbe eller hjelpe familien.

Jeg synes det var interresant å få et lite innblikk i hvordan familiene til disse førstegenerasjonsinnvandrerne tror livet i Norge er? Onkelen til Mahmoud i boka ble helt frelst av Norge, han likte spesielt hvordan damene var kledd her i landet. Det endte med at han hadde lyst til å bønnfalle Siv Jensen om å la han få være igjen i Norge.

Alt i alt gir jeg denne boka terningkast 3/6, grunnen til at denne boka ikke får høyere er fordi jeg synes den er for vanskelig å lese for ungdommer som kommer fra andre steder enn groruddalen.


Jarl-Hugin Sørvik

Hør her'a anmeldelse

Skrevet av 14. desember 2020 av Jarl-Hugin Sørvik på Bremnes ungdomsskole, 9A

Boka “Hør her’a” er ei bok som kan vere litt vanskeleg og lese eller å skjønne hva som skjer,

Boka er skriven på “kebabnorsk” og handlar om at Mahmoud som er 15 år har sommarferie da onkelen hans “Ji” kommer på besøk, han er frå Pakistan og Mahmoud har i oppgåve å vise han rundt i Oslo.

Dei bur i ei blokk i Oslo og er ein pakistansk familie med strenge foreldre. Mahmoud har en kompis som heiter “Arif” eller som han blir kalt i boka “enøyde Arif”, grunnen til det får du vite i boka. Mahmoud har også en litlebror som heter “Ali” og er 10 år, han begynner å oppføre seg meir og meir rart gjennom boka.

Det er rundt 165 sider i boka og på nesten alle av sidene så er det nko du får vite om korleis det er å bu i Norge som ein utlending.

Eg syntest ikkje denne boka bør nominerast fordi den kunne vere vanskeleg å forstå og var ganske kjedeleg nokon gangar.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen