Hockeysveis fører til dårlige rim

Siv Wyller Cappelen Damm 2013 20 anmeldelser

Siw Wyller er debutant, student fra NBIs forfatterutdanning og ikke minst et stort komisk talent. Hennes første bok handler om den forelskete frisøren Lazze som klipper hockeysveis på alle i byen. Lazze er byens store helt, dansebandentusiast og sjarmør som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Den sommeren alt gikk galt

Dette er en bok om frisøren Lazze og om hvor mye han elsker musikk og musikeren Lasse Stefanz. Men en sommer går livet hans i full oppløsning og her startet historien om hvordan han skal få livet sitt tilbake på rett spor og bli lykkelig igjen.

Det jeg likte ved boka er at spenningen bygde seg opp i et passe tempo så den ikke ble trettende.

Det jeg ikke likte ved boka er at nesten hele boka handler om hockey sveis, fordi jeg egentlig ikke bryr meg om hva slags frisyre man har, og da blir det litt mye å lese en hel bok om det.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Hockeysveis fører til dårlige rim

Lazze er frisør i hjembyen sin. Han klipper bare hockeysveis i alle mulige former og fasonger mens han sier vakre rim til kundene sine. Lazze klipper for eksempel kirkehockey, festhockey, bryllupshockey, sportshockey, sofahockey, hentehockey osv…

Men det er bare en ting Lazze vil og det er få tilbake sin kjære Gunn. Når Lazze er stressa eller sur, så sier han bare stygge rim og derfor sier han alltid stygge og frekke rim når han møter sitt livs store kjærlighet, Gunn.

Dette er en liten og lettlest bok. Det er en komedie. Den er litt annerledes enn vanlige bøker.

Det er 127 sider i boka. Den er veldig forutsigbar. Boka var merkelig, urealistisk, rar og teit.

Boka er kjedelig, men innimellom er den så merkelig at man bare synes synd på denne stakkars boka fordi den er så rar. Det er for eksempel en prest i den som er mer opptatt av kjeks enn Bibelen….

Jeg har lest mange dårlige bøker, men denne tar toppen av kaka! Dårlige rim som skal være morsomme, » å Gunn, du med din kjære munn, den som er så stor og rund» » Din dumme sau, skulle ønske du var dau» osv…

Skal den gå til finalen? NEI

Anbefaler jeg den? NEI

Jeg gir den terningkast 2 fordi det kanskje er noen med dårlig humor der ute som liker boka.

Adrian


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Hvorfor akkurat hockeysveis?

Lazze er frisør og profesjonell i å klippe hockey sveis, faktisk den beste i byen.
Han klipper alle slags type hockeysveiser i alle slags former og fasonger, til både
gutter og jenter. Han klipper blant annet bursdagshockey, festhockey, bryllupshockey, tjukkashockey og mange fler. Mens han klipper kundene, roser han dem med vakre og flott rim. Dette gjør kundene storfornøyde og hockeysveis er blitt det store og nye for hele byen.

Men alt forandrer seg når ting ikke helt går Lazzes vei. Han kjenner stresset komme når hele butikken er stappfull av kunder, og han blir nervøs. Da roper han ut de styggeste rimene som finnes, som “Din dumme sau, skulle ønske du var dau”. Det var slik han mistet sin livs store kjærlighet, Gunn, som han prøver å vinne tilbake.

Dette er en lettlest bok som ligger på 127 sider. Sjangeren er komedie, men den er skrevet på en litt spesiell måte. Den er ikke som alle andre bøker. Den er veldig annerledes.

Boka er veldig forutsigbar, og det skjer ikke så mye i boka.

Det er noen av rimene som får meg til å dra på smilebåndet, men ellers er boka utrolig kjedelig. Den gjorde meg rastløs og fikk meg til å ville legge fra meg boka helt fra starten av.

Hvis dette skal være en ungdomsbok, bør forfatteren enten skrive en komedie med bedre humor eller velge en annen sjanger. Jeg synes selv at denne boka var ganske kjedelig.

E.F.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Morsom og underholdene.

Lazze er en frisør som er ekspert til å klippe hockey sveis, faktisk den beste i byen.
Han klipper alle slags type hockeysveiser i alle slags former og fasonger. Han klipper bursdagshockey, festhockey, bryllupshockey, tjukkashockey osv. Når han klipper kundene, synger han vakre og flotte rim om kundene.
Kundene digger det, og Lazze er kanskje den mest populære mannen i byen.

Når Lazze blir stresset når hele butikken er stappfull av kunder, blir han veldig nervøs. Det fører til at de vakre og flotte rimene blir til stygge og fæle rim. Det var også slik han mistet sin store kjærlighet, Gunn.
Etter uttalige forsøk for å få hun tilbake uten hell, må det profesjonell hjelp til. Nemlig det svenske dansebandet Lasse Stefanz.

Den er veldig lettlest og jeg føler at jeg lever meg inn i historien. Jeg vil liksom ikke sette den fra meg. De har masse humor og litt «drama», noe som gjør den svært underholdene. Selv om boken var litt rar til tider, anbefaler denne boken på det sterkeste.
Den passer for både store og små. Det er det som gjør den så bra!

Jeg vil definitivt anbefale denne boka til de som kanskje ikke er fullt så glade i å lese til vanlig og alle andre. Derfor gir jeg denne boka en terningkast 5.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Ikke uprisennominert – men anbefalt

«Dine pupper er små og rompa flat jeg håper du ender som gris på et fat.» Dette er helt klart en bok med humor i. Den er lett å lese og har bare litt over hundre side, den har også mange bilder som forklarer teksten bedre.
Boken handler om Lazze som er frisør og han elsker danseband og hockeysveiser, men når Lazze blir stresset kan det komme ut fæle dikt. Han er veldig forelsket i Gunn og strever med å få henne. Jeg har opplevd denne boka som en morsom bok, men jeg ble litt irritert over at det plutselig var veldig morsomt, men i neste øyeblikk så gikk det rett frem og det skjedde ikke så veldig mye. Jeg har aldri lest en sånn bok før, men jeg syne det er fint med uvanlige bøker. Denne boka er litt rar fordi dette kan jo umulig skje i virkeligheten. Jeg synes forfatteren lykkes med å ha skrevet en morsom bok.
Jeg synes denne boka kanskje passer litt mere til 4-6 klassinger, men det er helt klart en morsom bok.
Jeg synes ikke denne boka bør være finalist i uprisen, men jeg anbefaler den.

Rebekka 13 år

Vis flere anmeldelser

Til toppen