Hevner

Ingelin Røssland mangschou 2017 64 anmeldelser

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Linus

Linus

Skrevet av 5. desember 2018 av Linus på Ruseløkka skole 10B

Den "snille" kidnapperen

Hevner er en ungdomsroman skrevet av Ingelin Røssland. Temaene i boken er mobbing, kjærlighet og grøsser. Den handler om to personer som heter Damian og Ella. De er kjærester og er med hverandre hele tiden. Damian er en mobber. Han er bare grei mot de han kjenner best. De andre plager han. Faren til Damian forlot han og moren for lenge siden. Damian må passe på moren sin hjemme. Hun sliter med drikkeproblemer så derfor må Damian være den som passer på og er ansvarlig. Ella bor sammen med moren sin. Hun er litt usikker på følelsene sine og det virker litt som hun er redd for Damian. Hun liker ikke når hun er med han og han plager noen. Hun ønsker å stoppe han, men tørr ikke. Etter hvert begynner hun litt å like en som heter Urban. Urban blir mobbet av Damian og vennene hans.

Boken handler om at Damian blir kidnappet. Han vet ikke hvem det er og han blir holdt der flere dager. Imens han er der forbereder Ella, Urban og Guri en halloween fest. Guri har blitt mobbet av Damian og vennene hans. En som heter Alfie er ny ungdomsarbeider på skolen. Han er ansvarlig for festen. Dagen har kommet og det var tid for fest. Ella og de andre forbereder før de andre skal komme. Ella er veldig bekymret for Damian. Hun aner ikke hva som skjer. Da festen starter ber Alfie dem levere inn telefonene. Han starter med å vise frem en film om en gutt som blir mobbet og forteller at det var han da han var barn. Så kom Damian frem. Ella ble sjokkert. Alfie sier at han skal si at han skal slutte å mobbe, men Damian gjør det motsatte. Da drar Alfie frem kniven fra beltet på kostymet hans.

Hevner er en lettlest bok som passer for barn/ungdommer mellom 13 og 16. Sidene er ganske korte og setningene er ikke for lange. Ordforrådet er ikke så komplisert som i mange andre bøker jeg har lest. Den er lett å forstå, og spenningen holder seg hele veien. Den har et helt uventet vendepunkt i spenningstoppen. Det gjorde at jeg ble overasket og motivert til å lese videre. Jeg ville ikke legge fra meg boken, men bare fortsette å lese. Boken startet fort. Det var ikke en treig start, men en start som gjorde at jeg ønsket å lese videre.
Handlingen i boka tok plass et lite sted med en skole. Det er i nåtid. Det vet jeg fordi de hadde mobiltelefoner som er et tegn på dagens teknologi. I tillegg så hadde de mobilhotell, noe som er ganske nytt. Om man tenker bort i fra kidnappingen og slutten er dette en realistisk bok som jeg tror flere kunne kjent seg igjen i, for eksempel miljøet på skolen i nærområdet.

Jeg synes dette var en bra bok som jeg ønsker å anbefale videre. Det er en spennende roman som har en uventet slutt. Boka har mye å by på, på forskjellige plattformer. Jeg vil gi boka et terningkast 4. Den kunne vært bedre og hatt en mer realistisk og ikke så dramatisk slutt. Det kom veldig brått på og jeg måtte lese det to ganger for å sjekke om jeg leste riktig.


Mina

Mina

Skrevet av 9. november 2018 av Mina på Stuenes skole

Hevner
Damian er skolens kuleste og vet hvem han skal mobbe. Ella er sammen med mobberen Damian. Når Damian, Omar og Janna plager folk snur Ella bare ryggen til. En dag forsvinner Damian. Ungdomsarbeideren Alfie arrangerer en halloween fest i det gamle slaktehuset og ber om å Ella hjelpe til. Hva slags fest er det Alfie planlegger? Hvorfor er det ingen voksne der? Og hvor er Damian?
Boka handler stort sett om hvor Damian er. Den er skrevet sånn at forfatteren viser hvordan Ella og Damian har det i mens Damian er forsvunnet. Den er delt opp i kapitler sånn at vi foreksempel leser 2 sider om Ella Tirsdag 23:15 også leser vi 2 sider om Damian 23:15, det syntes jeg er veldig kult. Språket er lett å forstå, men det er litt lite tekst på hver side. Overskriften passer bra til boka fordi den forteller litt om hva som skjer, men den avslører ikke alt for mye. Boka er veldig spennende og skummel men den hadde ikke så mange overraskelser, så den avslørte litt for mye ganske tidlig, jeg skjønte fort hvem som var kidnapperen. Slutten ble alt for brå og den ga ikke så mye mening samtidig som det var den mest spennende delen av boka. Alt skjedde så fort på slutten så jeg hang ikke helt med. Det er ikke en bok jeg kan tenke meg å lese igjen.
Jeg gir boka terningkast 2


Anonym

Anonym

Skrevet av 26. oktober 2018 av Anonym på Ruseløkka skole, 10C

Kidnapperen

Jeg har lest boken Hevner. Forfatteren heter Ingelin Røssland. Tema i boken er kjærlighet, vennskap, mobbing og kidnapping.

Boka handler om noen skoleelever. Et kjærestepar Damian og Ella, og to av vennene til Damian. Damian hadde to venner som het Janna og Omar. Damian var en mobber, og Janna og Omar var med på å mobbe og Ella var til stedet, men prøvde å se vekk. En dag dukket ikke Damian opp på skolen og var borte i 4 dager da. Hva skjedde?

Først og fremst synes jeg boka var både bra og dårlig. Boka var litt spennende da Damian forsvant fra skolen, men den delen var også litt forvirende.

Terningkast:

Jeg velger å gi boken terningkast 4, fordi jeg synes den var spennende og jeg likte slutten litt da Alfie kom ved døra til Ella, men jeg likte ikke at slutten slutta så brått. Boken hadde mye frampek som gjorde det mer spennende, f.eks på side 32 helt øverst står det, I dag henger Ella nesten bare med Nora. Damian dukka ikke opp på skolen. Det var ikke første gangen, men i dag føler Ella seg helt lost. Det synes jeg boka gjorde mer spennende fordi jeg visste noe skulle skje i boken og der starta spenningen. Jeg anbefaler boka til folk mellom 11-20 år.


vidar

vidar

Skrevet av 26. oktober 2018 av vidar på Furnes ungdomsskole

Hevneren handler om mobberen Damian som plutselig forsvinner, og ingen vet hvor han er. Likevel så leter ikke vennen hans etter han, på grunn av meldingene som blir sendt fra hans mobil, men det er ikke han som sender meldingene.

Jeg synes boka var veldig bra og spennende å lese, men den var nesten for lett å lese. Det var for lite skildringer etter min mening, og det var lett å gjette seg til hvem som var skyldig. Slutten var veldig overraskende, og jeg fikk lyst til å lese videre selv om det ikke var flere siden igjen å lese. Det er flere spennings kurver i boka, men den største spenningskurven er på slutten.

Boka er bra på grunn av handlingen, men det som trekker den ned litt er at den hadde litt lite skildringer og den var litt for forutsigbar.
Jeg gir boka terningkast 4


thea elise meyer

thea elise meyer

Skrevet av 26. oktober 2018 av thea elise meyer på Furnes ungdomsskole

Denne boka var ikke noe jeg ville lest mer enn en gang. jeg kjente meg litt igjen i hovet personene men ikke nok til å forstå valgene som ble tatt i denne boka.
De var en god slutt men jeg hang ikke helt med i resten av boka. det var litt for mye som skjedde. Det er ustrukturert og det var vanskelig å skille drømmene hans og virkeligheten. denne boka er spennende helt fra start men siden det var så mye som skjedde var det vanskelig å leve seg inn i handlingen.

Boka er lettlest men kunne gjerne ha bytta ut et par ord. alt i alt gir jeg denne boka et terningkast 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen