Hestenes klan

Live Bonnevie Cappelen Damm 2013 5 anmeldelser

Bonnevies debut er en skikkelig pageturner, samtidig er den en vakker hyllest til naturen. Det er en historie om en 17-årig jente og en hest, om overlevelse og løsrivelse, om kjærlighet og om å fi nne seg selv på tross Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Hestenes klan

Hestenes klan handler om Amanda Fivel. Hun er en jente på 17 år som har ridd i hele sitt liv. Amanda deltar et sprangridningmesterskap som hun vinner. Faren hennes er en stor supporter, og satser alltid penger på henne når hun deltar i forskjellige stevner. Det er nesten en vane for henne å vinne, men etter at hun vant det store mesterskapet skal Amanda være med i NM. Det er ikke noe vanlig Norgesmesterskap, det er nemlig et mesterskap for islandshester. Faren hennes har veddet med en mann om at Amanda skal vinne Norgesmesterskapet med en islandshest. Han har satser både huset og en million kr på henne uten først å spørre om hun har lyst til å være med. For Amanda kommer det til å bli en stor uvane med en ny hest som hun ikke kjenner, men et enda større press av faren og familien. Hun har ingen islandshest å delta med og hun har bare noen måneder til å skaffe seg en og trene opp hesten før hun skal kjempe om familiens fremtid. Først er hun nødt til å reise til Island for å finne en hest hun liker. Da hun har fått øynene opp for den svarte hingsten Ægir er hun nødt til å få han hjem til Norge, noe som kan bli et litt større problem en det hun trodde.

Jeg liker denne boka veldig godt fordi den passer til ungdommer. Det er skrevet om en ungdoms jente som har et veldig stort press på seg. Hun ender opp i store diskusjoner med faren hennes og hun er nødt til å ta viktige valg. I boka vises det stor kjærlighet til hesten og Amanda er nødt til å finne en ny måte å kommunisere med hester på.

Jeg vil anbefale denne boka til jenter mellom 12 – 19 år. Det er en bok fylt med mye kjærlighet. Det er også mye følelser fordi det er krangler og diskusjoner med en person som en egentlig er veldig glad i.

Boka har aldri vært noe kjedelig, men jeg falt litt ut i begynnelsen av boka siden det handlet veldig mye om trening av hesten. Etter det ble boka mye bedre, det var spennende å lese boka og jeg hadde ikke lyst til å legge den fra meg. Dette er absolutt en bok jeg kan anbefale videre.

Av Martine. HS


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Hestenes Klan

Amanda Fivel er en jente på 17 år, som lever av å drive med hest!
Når hun tar sin første tittel som sprangrytter, griper den gåtefulle faren, Wlihelm Fivel, sjansen og inngår et veddemål med en mann. Amanda blir satt på press uten at hun vet noe om det, hun skal nemelig vinne NM i Tresfjord. Med en Islandshest. Wilhelm Fivel har en «kompis» som heter Torger Rosenlund, han kjenner til en gård på Island der det befinner seg riklig med Islandshester. Og Wilhelm Fivel har ikke tengt og komme tomhendt hjem. Og det gjør han ikke heller! Han har med seg en halvvill Islandsk hingst, Ægir, som byr på problemer! Eller er det ..?
Dette er helt nytt for Amanda, og hun prøver og gjøre så godt hun kan, men det viser seg at det ikke er like lett og hondtere hingsten Caspian, som hun kaller han, som den andre hesten hennes Monty.
Amanda får hjelp av forskjellige trenere, men det er kunn en person som får det til, og Wilhelm er ikke akkurat så begeistret for det han gjør og «utsetter» Caspian for.
Amanda for nok av lærepenger og hun begynner og skjønne det etterhvert, brikkene i livet hennes faller mykt på plass. Livstrådene hennes danner plutselig et mønster, det blir mulig for henne og se og forstå. Det ligger ikke lenger foran henne, landskapet hun en gang hadde drømte om. Det er i henne og det er fullt av det!

jeg kan så godt som si at jeg elsker boken, synes den er kjempespennende. Jeg liker hester veldig godt, så dette var virkelig en opplevelse, lærte faktisk litt også. boken byr på mye, mange hemmeligheter, som virkelig sjokker! ikke bare possitivt, men det er ikke bare Amanda sin feil! Flere og Flere mennesker dukker opp i løpet av boka, dette øker også spenningen.

Det vises mange forskjellige følelser i boka og sjelen er et sentralt punkt.
Jeg valgte og gi boken en 6-er, fordi boka inneholder nasten absolutt allt jeg synes en bok skal inneholde.
Jeg anbefaller denne boken til jenter mellom 13-18 år.

Av Ima


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Hestenes klan

Hestenes klan er en spennende bok om hester, veddemål og konkurranser. Boken er skrevet av Live Bonnevie.

Boken handler om Amanda Fievel, som er en konkurranserytter, der hun rir sprang. Hun er temmelig god på hesteryggen, og det er en selvfølge at hun vinner, både for Amanda og alle andre. En dag, setter faren hennes hele familien, huset og pengene deres i fare ved å inngå et veddemål om Amandas ferdigheter på hesteryggen. Og uten at familien vet det, har Amanda under et år på seg til å ikke bare lære seg å ri en islandshest, men også å vinne NM i å ri islandshest. Amanda får skaffet seg islandshesten Ægrir, og uvitende om hva hun står ovenfor, blir hun lært opp til å ri denne helt nye hesten, som er alt annet enn det hun er vandt til å ri. Hesten, som virket så fantastisk da den ble kjøpt, har nå blitt helt ubrukelig, men hvem sin feil er det egentlig? Er det Ægir eller den plettfrie sprangrytteren Amanda, som gjør motstand.

Gjennom hele boka prøver Amanda å vinne tilliten til hesten, men uansett hvor mye hun prøver, klarer hun ikke å oppnå det samme resultatet som Ylva, den tidligere eieren, da hun red. En dag ”møter” hun de som kaller seg for hestenes klan. De åpner opp øynene hennes, og forteller henne om livet fra hestenes synsvinkel, og om hvordan mennesket så urettferdig behandler dem.

Jeg valgte å gi denne boken karakter 4, fordi selv om den var spennende var den temmelig kjedelig i starten. Når det kom til slutten av boka ble den veldig spennende, og jeg klarte ikke å legge den fra meg på et punkt.

Jeg vil anbefale denne boka, spesielt til alle hesteelskere, men også til alle andre. Jeg tror dette må være den perfekte boka til alle som driver med hest. Dessverre er ikke jeg en slik person, og hvis jeg hadde vært det tror jeg at jeg hadde forstått mye mer av hvordan enkelte føler det om å sitte på hesteryggen. Alt i alt var boka ganske bra.

Av Frida


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Hestenes klan

Boken Hestenes klan handler om Amanda Fivel, en 17 år gammel jente som driver med ridning. Rett etter at hun og hesten Monty har tatt sin første sprangtittel, inngår faren til Amanda et veddemål som gjør at hun må ofre både det ene og det andre. De drar til Island for å hente en hest, og de ender opp med en halvvill hingst som de får en del problemer med. For at faren til Amanda skal vinne veddemålet, må Amanda vinne NM i gangartsriding for islandshest, og veien mot målet ser ut til å bli mye hardere enn forventet.

Jeg synes Hestenes klan var en utrolig god bok med mange gode skildringer. Når en først har begynt å lese, får man ikke lyst til å legge den fra seg. Kapitlene er akkurat passe lange slik at man ikke blir lei av å lese. Jeg synes forfatteren har gjort en kjempegod jobb med denne boken. Det eneste er at boken kanskje kan være litt vanskelig innimellom, for noen som ikke kan så mye om hest. Det er noen ord og uttrykk som kan være vanskelige, men de fleste vil nok forstå dem uavhengig om man driver med hest eller ikke.

Terningkast: 6-

Jeg gir denne boken terningkast 6-, fordi dette var en utrolig god og spennende bok med mange gode skildringer. Slutten var veldig god og litt trist samtidig. Mot slutten tror leseren at man skjønner hvordan boken kommer til å ende, men likevel klarer forfatteren å legge inn en liten overraskelse mot slutten. Det er bare bra spør du meg. Alt i alt var dette en fantastisk bok som jeg anbefaler til både jenter og gutter. Grunnen til at boken får en seks minus er en del ord og uttrykk som kan være vanskelige for noen.

Av Astrid


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Hestenes Klan

Hestenes Klan, skrevet av Live Bonnevie, er en fin bok som handler om hestejenta Amanda Fivel. Amanda er ei 17 år gammel jente som bærer på mye sinne p.g.a faren sin, Wilhelm. Wilhelm har vært utsatt for en ulykke og ditter i rullestol. Han bærer også på mye sinne og lar det gå utover familien sin.

Amanda gjør en så bra innsats i et konkuranse løp, at faren inngår et veddemål, han kommer til å angre mye på. Dermed begir Amanda seg ut på eventyr med den unge, ville islandshesten Ægir. Amanda og Ægir må vinne NM for å vinne veddemålet, men amanda merker at Ægir ikke trives. Ægir er så sterk knyttet til sin gamle eier, Ylva, at amanda bestemmer seg for å trosse faren sin og smugle hesten tilbake til Island.

Boka handler om å gjøre opprør, med ikke bare faren, men også seg selv. Jeg synes boka er kjempe fin, men litt langtrekkelig. Avsluttningen er også på kanten til å ødelegge ganske mye, og den var veldig trist, men på en annen måte gjør den boka bare enda bedre.

Av Ingrid Johanne

[x] Lukk vindu
marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Hestenes Klan

Amanda Fivel er en jente på 17 år, som lever av å drive med hest!
Når hun tar sin første tittel som sprangrytter, griper den gåtefulle faren, Wlihelm Fivel, sjansen og inngår et veddemål med en mann. Amanda blir satt på press uten at hun vet noe om det, hun skal nemelig vinne NM i Tresfjord. Med en Islandshest. Wilhelm Fivel har en «kompis» som heter Torger Rosenlund, han kjenner til en gård på Island der det befinner seg riklig med Islandshester. Og Wilhelm Fivel har ikke tengt og komme tomhendt hjem. Og det gjør han ikke heller! Han har med seg en halvvill Islandsk hingst, Ægir, som byr på problemer! Eller er det ..?
Dette er helt nytt for Amanda, og hun prøver og gjøre så godt hun kan, men det viser seg at det ikke er like lett og hondtere hingsten Caspian, som hun kaller han, som den andre hesten hennes Monty.
Amanda får hjelp av forskjellige trenere, men det er kunn en person som får det til, og Wilhelm er ikke akkurat så begeistret for det han gjør og «utsetter» Caspian for.
Amanda for nok av lærepenger og hun begynner og skjønne det etterhvert, brikkene i livet hennes faller mykt på plass. Livstrådene hennes danner plutselig et mønster, det blir mulig for henne og se og forstå. Det ligger ikke lenger foran henne, landskapet hun en gang hadde drømte om. Det er i henne og det er fullt av det!

jeg kan så godt som si at jeg elsker boken, synes den er kjempespennende. Jeg liker hester veldig godt, så dette var virkelig en opplevelse, lærte faktisk litt også. boken byr på mye, mange hemmeligheter, som virkelig sjokker! ikke bare possitivt, men det er ikke bare Amanda sin feil! Flere og Flere mennesker dukker opp i løpet av boka, dette øker også spenningen.

Det vises mange forskjellige følelser i boka og sjelen er et sentralt punkt.
Jeg valgte og gi boken en 6-er, fordi boka inneholder nasten absolutt allt jeg synes en bok skal inneholde.
Jeg anbefaller denne boken til jenter mellom 13-18 år.

Av Ima

Til toppen