Herskeren

Marianne Nelvik Forlagshuset vest 2021 8 anmeldelser

Katja Belmon er blitt en del av troppen - magikerne som skal beskytte folket mot farene som truer utenfor bymurene. Der følger sorte øyne med fra skyggene. Portalene som leder til andre verdener, må for enhver pris ikke havne i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anna Bianca Leirvik

terningkast 4

Skrevet av 11. november 2021 av Anna Bianca Leirvik på Høylandet barne- og ungdomsskole

Tazarenes makt.

Boka handler om en jente ved navn Katja. Hun sliter med å få brukt kreftene sine og på grunn av det syns de andre hun er rar. En dag blir hun bedt om å komme til rådet, de som styrer byen Katja bor i. Hun blir best om å bli med på et oppdrag med en av medlemmene i rådet, men hun må sverge med sitt liv at ingen skal få vite hva som hender på oppdraget. Deretter drar hun med en ved navn Leo. På dette oppdraget klarer de ved et uhell å reise 5 dager fremover i tid, noe som nesten er umulig. I det de er ferdig med oppdraget og vender hjem ser de at de dagene de har vært borte har noen fæle beist ankommet byen deres og drep mange av innbyggerne. En av vennene til Katja som heter tale hadde også dratt på et oppdrag, men i oppdraget døde hun. Katja får nye krefter og må samarbeide med en gutt ved navn Bragd for å gi tales sjel fred. De må også sørge for at beistene ikke kommer tilbake.

Jeg syns starten på boka var litt vanskelig å forstå siden det var mange fremmede ord, men det ble bedre utover i boka når forfatteren fikk mer tid til å forklare hva som hendte. De siste 100 sidene var veldig bra skrevet og jeg klarte ikke legge fra meg boka. Jeg syns slutten var bra men litt trist. Det var en åpen slutt så jeg håper på en neste bok om Katja og Bragd. jeg anbefaler boka til alle som liker Fantasy og liker å lese. Terningkast 4.


Neo

Her er venners død nøkkelen til makt.

Skrevet av 11. oktober 2021 av Neo på Tromstun skole

Katja er fortsatt en nybegynner når hun blir sent ut på et oppdrag. Som oftest er det mye mer erfarne folk som sendes ut. Når hun kommer tilbake har de blitt angrepet av et rivaliserende folk og de har nesten tatt byen deres. Når hun finner ut at vennen hennes er død utvikles magien hennes seg mye og hun begir seg på et oppdrag for å finne venen sin.

Denne var bra spenningen var ganske jevn og høy men jeg syntes slutten kunne vært mye bedre og da kunne hun fortsatt dette i en spennende serie. Ellers var den veldig bra.

Denne boken syntes jeg var veldig bra og fin. Jeg syntes den burde nomineres til u prisen. Det er ingen ny favoritt men kommer opp ganske høyt og får en 5+ /6-


Danial Malik Tøftum

De tre portalene

Skrevet av 8. oktober 2021 av Danial Malik Tøftum på Dokka ungdomsskole

Dette er en bok som er skrevet av Marianne Nelvik og dette er hennes første bok. Det finnes tre bøker i denne fortellingen, og jeg har lest bok en. Hun skriver i sjangeren fantasy, og det stemmer helt. For i boka er det mange fantasiverdener også.

Slik jeg har skjønt det, handler boka om at hovedkarakteren Katja Belmoen, som skal beskytte sitt folk mot ulike farer. De bor inne i en landsby med murer rundt seg og inne i byen finnes det en hemmelig gang som kan ta de inn i andre verdener. Denne vokter hun og den er visst veldig hemmelig. Det er mange som har lyst til å gå gjennom denne gangen og det er mye bråk rundt dette.

Så en dag kommer hun inn i en annen verden, og da får hun plutselig magiske krefter som hun må bruke rett. De magiske kreften gir henne og hennes folk mye makt og som hun bruker mot fiender.

Boka starter med Katja blir rektrutert til en hær med magi.Hun får et spesialoppdrag som hun skal fullføre.Starten starter litt tregt og det det skjer ikke så mye i starten, men vi får vite mye om Katja.Det er mange små spenningstopper utover i boka og høydepunkter er nok da hennes venn mistet armen under et giftangrep. Boka slutter litt uventa og jeg skjønte ikke helt sammenhengen der.

Boka har mange sider og er ganske lettlest, men man må konsentrere seg om alle de personer som er med i boka.Setningene var lange og det gjorde at det kom fram mange opplysninger. I boka var det en forteller som gjorde at jeg ble godt kjent med Katja. Det var ganske spennende å lese boka, og det var lett å leve seg inn i fortellingen. I boka er fortellingene så godt beskrevet og man nesten kan kjenne hovedpersonen Katja.

Denne boka passer ungdom på min alder (13.år) og oppover. Det kan være vanskelig å skjønne alt dersom du er for ung og det er mange litt skumle ting som skjer også. Men jeg tenkte at dette er fantasy og da er det ikke virkelig. Jeg ville gitt boka terningkast 3+.

Til toppen