Hels Nidinger

John Olav Oldertrøen Liv 2018 10 anmeldelser

Hels Nidinger den tredje boken om halvingene Trym og Frida, da Hels Nidinger ser dagens lys! Vi følger våre to unge helter videre i et mytisk univers som har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi og norsk folketro. Dessverre viser det seg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Robin Nguyen

Robin Nguyen

Skrevet av 13. desember 2018 av Robin Nguyen på Stuenes skole

Hels Nidinger
Skrevet av John Olav Oldertrøen

Boka «Hels Nidinger» er en fantasiroman, med både, grøss, kjærlighet og spenning i. Den er den tredje boken i serien. Hovedpersonene er to halvinger og de heter Trym og Frida. Trym gleder seg til å dele rom med kjæresten sin, Frida, på bursdagsfesten hennes, på et sesongstengt feriested, uten foreldre i nærheten. Men, så gjør venninnen til Trym, Elise, en veldig stor feil. Hun greier å spre noen «frø». På starten ser de helt harmløse ut. De får se farene til disse frøene etter vært. Trym og Frida må reise rundt i forskjellige verdener i forskjellige temperaturer på jakt etter en måte på å stoppe disse frøene på. Bli med Trym og Frida på den spennende reisen i boka, Hels Nidinger.

Hels Nidinger er en veldig spennende og bra bok, den er litt tykk og tar nokså lang tid for en gjennomsnittlig person å lese, men det er verdt det. Boka er bra skrevet. Forfatteren er god på å beskrive miljøet rundt seg, det er så bra beskrevet at det er nesten som å se på en film. Voldsscenene i boka er en smule brutale. Men det er greit. Det er en god del spennings kurver, som gjør at jeg vil fortsette å lese den. Boka er hovedsakelig en fantasiroman, men det er flere forskjellige sjangere. Det er ikke så mye negativt med boken, bortsett fra at det er noen få skrivefeil i teksten. Boka fortjener fortsatt en 6’er.

Terningkast: 6


Karsten

Karsten

Skrevet av 11. desember 2018 av Karsten på Harestua skole

Hels nidinger

Siden Hels nidinger er tungt basert på norrøn mytologi leste jeg meg opp på noen av tingene forfatteren skriver om. Jeg er veldig interessert i norrøn mytologi og det er derfor jeg ikke liker denne boken noe særlig.

Noe av det i boken stemmer bare ikke overens med mytologien. Når hovedkarakterene Frida og Trym skal finne venninnen deres Elise må de gjennom Nivlheim. Det irriterer meg at de klarer det med tanke på at ikke engang Odin overlever kulden i Nivlheim. Litt senere blir de bedratt av Valkyrien Skjeggold. Skjeggold dreper to av Valkyrje søstrene sine. Valkeriene hadde stor stolthet og satte søstrene sine i høy ære. At Skjeggold skulle ha drept to av søstrene sine over gull er både idiotisk og feil.

I tillegg til at forfatteren har tatt seg litt for mange friheter med mytologien var boken i seg selv ikke særlig spannede. Etter bare noen få kapitler ble det bare mer og mer kjedelig å lese. Jeg klarte ikke å lese hele boken og måtte skumlese nesten halvparten på grunn av mangel på spenning.

Jeg gir Hels nidinger karakter en. Hels nidinger burde ikke nomineres til U-prisen 2018.


Pia

Pia

Skrevet av 14. november 2018 av Pia på Ruseløkka skole, 10A

Hels nidinger er en fantasyroman skrevet av John Olav Oldertrøen. Boka er den tredje i serien om halvingene Trym og Frida. Den første boka kom ut i 2016 og heter Isilds vrede. Året etter kom boka Belias inferno. Trilogien er basert på norrøn mytologi og norsk folketro.

Boken starter med Trym og Frida, som forbereder seg til Fridas bursdagsfest. Underveis i forberedelsene begynner merkelige ting å skje, og de blir dratt inn i mørke hendelser. Huldra Elise har nemlig uvitende tatt med seg noe forferdelig fra Åsgard, og rundt dem begynner folk å oppføre seg merkelig. Trym, Frida og Elise setter ut på en lang og livsfarlig reise til Nivilheim for å ta seg til Hel, men Nivilheim er de dødes verden.

Boka består av 366 godt fylte sider, og er delt opp i 64 kapitler. Siden boka er basert på norsk folketro og norrøn mytologi, finner man en del begreper. Oldertrøen har løst dette ved å skrive en ordforklaring bakerst i boka. Forfatteren klarte å bygge opp spenningen flere ganger gjennom boka. Dette gjorde det vanskelig å legge den fra seg. Hele boka er godt skildret og bygget opp, og forfatteren har tatt seg god tid til å forme atmosfære gjennom romanen. Han har virkelig klart å flette inn elementer fra norrøn mytologi og norsk folketro inn i en fantasyroman for ungdom.

Jeg likte denne boka veldig godt, og jeg anbefaler den strekt hvis du liker å lese om mystiske verdener og skapninger.

Terningkast: 6


Tuva Danielsen

Tuva Danielsen

Skrevet av 6. november 2018 av Tuva Danielsen på Lillesand ungdomsskole

Spennende fantasy bok

Hels Nidinger er et spennende eventyr som følger halvingene Frida og Trym. Dette er en fantasy bok som spiller på norsk folketro og Norrøn Mytologi.

Huldra Elise har gjort en stor feil som får store konsekvenser for Frida, Trym og byen deres. Dette må Halvingene Frida og Trym selv gjøre noe med, og setter ut på en lang, dødelig reise for å få snakket med herskeren over de ni rikene, Hel.

Dette er en veldig fengende bok etter min smak, og jeg ønsker gjerne å lese de to andre bøkene i serien. Men selv om dette er en serie, kan du lese dem som enkeltbøker. Boka er lang, dette tilsvarer ca. 400 sider med spenning, gode cliffhangere og har et forståelig men ungdomsvennlig språk. Boka kan anbefales på det sterkeste for erfarne lesere som liker bøker i kategorien fantasy. Boka kan også minne litt om “Vindeltorn” og “Maretorn”, to andre veldig gode bøker.

Terningkast: 6


Anna

Anna

Skrevet av 26. oktober 2018 av Anna på Lom ungdomsskole 10A

Boka handlar om Trym og Frida som er på ein sesongstengt feriekoloni,for å feire fødselsdagen til Frida.Noko uventet skjer når dei er der,og dei må til Åsgard,for å få hjelp av nornene.

Boka var kjedelig, og det var vanskeleg å forstå handlinga i boka.Det var vanskeleg å komme i gang med den.Boka var veldig urealistisk,den hadde eit tungt språk.Ein positiv ting med boka var at når dei var «i den verkelege verda» var det spennande ting som skjedde.Det var og fine skildringer i boka.Eg gir boka terningkast 2.

Til toppen