Hels Nidinger

John Olav Oldertrøen Liv 2018 10 anmeldelser

Hels Nidinger den tredje boken om halvingene Trym og Frida, da Hels Nidinger ser dagens lys! Vi følger våre to unge helter videre i et mytisk univers som har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi og norsk folketro. Dessverre viser det seg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid Elise

Ingrid Elise

Skrevet av 20. desember 2018 av Ingrid Elise på Skarbøvik ungdomsskole

Hels Nidinger er i Fantasy i sjangeren. Den er basert på Norrøn-mytologi, og er den 3. boka i seien om halvingene Trym og Frida. De tror og håper at alt det rare og absurde som har hendt tidligere er ferdig og aldri skal gjenta seg, men slik blir det ikke. Huldera Elise, en venn av Trym og Frida, ønsker å møte dem. Hun har tatt med seg en plante fra hennes side av skogen og den har spredd seg til hvor Frida og Trym bor. Det er noe rart med disse plantene, og verden ligger nok en gang i deres hander. De må ut på nok et eventyr for å redde verden.

Personlig synes jeg boka var vanskelig å komme gjennom. Jeg fikk ikke en trang til å lese videre. Konseptet var godt og det er en god bok, men jeg savnet litt humor.
Det var litt vanskelig å henge med i begynnelsen, men det tror jeg er fordi jeg ikke har lest de to bøkene tidligere i serien. Det ble enklere å henge med jo lenger ut jeg kom i boka, noe jeg setter pris på. En ting som jeg tror ville hjulpet på leselysten kan være å legge in tittler på kapittlene i stedet for "kapittel 1" og "kapittel 2".

Jeg pleier å være en stor fan av bøker basert på mytologi, men denne hadde noen ting som ikke stemte overens med mytologien. I tillegg tror jeg det kan være vanskelig for noen som ikke kan så mye om norrøn-mytologi å henge med, selv om det er en ordliste i slutten av boka.

Jeg ser at det er en dyktig forfatter på måten han beskriver omgivelser og karakterer, men det virker som om boka appelerer til litt yngre lesere enn meg. Jeg vil fra 10-12 år.

Alt i alt synes jeg konseptet er godt, men at boken ikke oppfyller forventingene jeg hadde til boka. jeg gir den terningkast 4.


Anniken

Anniken

Skrevet av 15. desember 2018 av Anniken på Landøya ungdomsskole

Jeg likte denne boka veldig godt. Den var litt vanskelig å forstå med en gang, fordi det er den tredje i en serie, men når jeg først kom inn i den var den veldig spennende. Den er ganske skummel, og det skjer noe spennende nesten hele tiden. Jeg vil anbefale denne til alle som liker fanasy og norrøn mytologi, men kanskje ikke til de som blir fort redde av skumle bøker. Jeg gir boka terningkast 5


Theodor

Theodor

Skrevet av 14. desember 2018 av Theodor på Bytårnet skole

Hels Nidinger

Hels Nidiger er en fantasybok. Boka handler om halvingene Trym og Frida. Den nysgjerrige huldervennen til Trym og Frida, Elise tar med seg noen planter fra Åsgard. Disse plantene begynte å komme over på menneskenes side. Trym merker at noe rart begynner å skje med foreldrene hans. Han bestemmer seg for å ikke bry seg om det, for han og Frida og noen venner skal feire Frida sin bursdag på en hytte. Merkelige ting begynner å skje, og noen av de andre på hytta forsvinner helt plutselig………

Jeg syntes at denne boka var bra, fordi det var mye spenning med masse gode detaljer. Det som var litt dumt, var at jeg fant ut at dette var bok nummer tre i serien, og vi har ikke de to første på min skole. Det var derfor litt vanskelig å forstå hvordan alt hang sammen, men jeg skjønte mer av det etter hvert.

Denne boka har ikke mye banning, og jeg tror at boka er for elleve til fjorten år. Forfatteren av boka heter John Olav Oldertrøen. Denne boka har 376 med litt informasjon om hva de ulike tingene de snakker om er.

Jeg ville gitt denne boka terningkast 5, fordi det at dette er bok nummer tre ødela litt for meg. Hvis jeg hadde lest de to første og skjønt alt sammen, så tror jeg at denne boka kunne fått en sekser av meg.


Isak Wiik-Granrud

Isak Wiik-Granrud

Skrevet av 14. desember 2018 av Isak Wiik-Granrud på Brandsfjord skole

Hels Nidninger
Hels Nidninger er en fantasy bok. Hovedpersonene i boka er Frida og Trym, de er kjærester og er også Halvinger. Det betyr at de kan gå fram og tilbake til Åsgard og andre plasser i Norrøn Mytologi. Det skjer en katastrofe og de må redde verden.
Boka er helt grei, men jeg har aldri vært noe særlig fan av fantasy uansett. Den er for så vidt ganske fengende, men handlingen er ofte lett og forutse.
Jeg synes boka var helt grei, men ikke noe fantastisk. De som liker fantasy synes kanskje det er en bra bok så jeg kan anbefale den til de. Alt i alt blir det terningkast 3.


Mari

Mari

Skrevet av 13. desember 2018 av Mari på Bytårnet skole

Hels Nidinger
John Olav Oldertrøen.

Boken er en Fantasy bok.
Boken handler om Frida og Trym som er kjærester. De drar med noen venner på tur for å feire frida bursdag. Noe rart hender på turen, og de må til Åsgård for å få hjelp.

Boken var kjedelig og jeg slet meg igjennom boka. Det var mange ord som var vanskelige å forstå, og boken var ikke så spennende. Det eneste som trekker boka opp er at det var en ordforklaring på slutten av boka.

På de stedene forfatteren prøvde å få det spennende, trodde jeg ikke på det, og det var ikke så realistisk.

Jeg vil ikke anbefale denne boken til andre fordi den var kjedelig og hadde ikke noe spenning. Jeg gir derfor boken terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Anniken

Anniken

Skrevet av 15. desember 2018 av Anniken på Landøya ungdomsskole

Jeg likte denne boka veldig godt. Den var litt vanskelig å forstå med en gang, fordi det er den tredje i en serie, men når jeg først kom inn i den var den veldig spennende. Den er ganske skummel, og det skjer noe spennende nesten hele tiden. Jeg vil anbefale denne til alle som liker fanasy og norrøn mytologi, men kanskje ikke til de som blir fort redde av skumle bøker. Jeg gir boka terningkast 5

Til toppen