Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 42 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Rita

Rita

Skrevet av 3. desember 2018 av Rita på Ruseløkka skole 10B

Heksenatten- Fangende roman

Heksenatten er en lettlest og spenningsfylt roman. Boken er skrevet av forfatteren Alexander Løken. Karakterene han har valgt ut er både bra og ikke. Personlig misliker jeg Ada. Og siden boken har to perspektiver, Ada og Nathaniel betyr det egentlig at jeg kun liker halve boken. Dette er fordi jeg får en irritert følelse av Ada som er litt vanskelig å forklare. Ada skal også være den pene, populære ifølge boken. Språket som blir brukt i boken er ganske lett og litt som det jeg bruker så det liker jeg. Jeg liker ikke så godt åpne avslutninger, noe som denne boken hadde.

Forfatteren Alexander Løken bruker flere litterære virkemidler. Som for eksempel veldig mange personskildringer i starten av boken. Det er også en del frempek siden tiden i boken går litt fram og tilbake. Litt smart å tenke på dette før man leser denne boken. Alexander er også vinneren av boklukerprisen for andre bøker.

Boken starter treigt med mange personskildringer og beskrivelser på hvorfor en handling skjer. Når spenningstoppen kommer frem, går den ikke ned. Det blir bare mer og mer spennende. Det starter med at tvillingene Ada og Nathaniel øvelseskjører på en kald og mørk natt i Nittedal. Tvillingene er helt forskjellig og de hater hverandre. Turen ender opp med en bilulykke. Når de leter etter hjelp møter de hekser som endrer livet deres i øyeblikket.

Som en fantasibok/grøsser synes ikke jeg at handling følger dette tema så bra. Det er spennende men skummelt er det ikke. Boken er ganske så uforutsigbar nå som holder spenning på toppen. Ellers er handling veldig kreativ som gjorde det mye gøyere å lese. Den var ganske bra men det negative var at jeg kun nyttet halve boken. Jeg anbefaler boken til ungdommer samt barn fordi jeg tror det vil være litt mer grøss for dem enn for oss. Etter alt dette gir jeg boken terningkast 5.


Erlend

Erlend

Skrevet av 29. november 2018 av Erlend på Åkra ungdomsskole

Heksenatten er ein fantasybok i hovedsak om tvillingene Ada og Nathaniel. De er ute og øvelseskjører i mørket når det plutselig dukker opp nogen folk midt i veien. De opplyser læreren om å ta en ander veg fordi denne her er stengt. Takket være den andre vegen starter det et helt nytt kapittel i disse tenåringene sitt liv. Underveis i boka blir de kjent med overnaturlige krefter som de ikke visste eksisterte. Blant anna blir Ada besatt av en heks som har vært død i 350 år og Nathaniel blir besatt av ein gammel heksejeger som heiter Wittekind Hess.

Boka var ikkje så spennande fordi det var for lange dialoger. Tidspunktet forfatteren velger å bruke fra Ada seier noko til at Nathaniel seier noko gjer at det ikkje går an å henge med I teksten og det gjer at boka ikkje er så spennande. I starten av boken tar det lang tid før man skjønner hva som skjer. Det jeg savner i boka er en spenningskurve fordi det ikkje var eit stort høydepunkt I boka. Ellers var det ikke vanskelig språkbruk.

Terningkast: 3


Artemis

Artemis

Skrevet av 28. november 2018 av Artemis på Ruseløkka skole, 10C

Drømmen som aldri ender

Heksenatten er en ungdomsroman/grøsser som er skrevet av den norske forfatteren Alexander Løken. Boken handler om tvillingene Ada og Nathaniel, som er ut på kjøretur i Nittedal, men kjøreturen blir ikke så kjedelig som de hadde forventet. På vei møter de tre personer og de krasser. Etter denne opplevelser kommer alt til å forandre seg.

Boken starter ganske treigt, men man får underveis for man mange frempek og det blir spennende og spennende. Vendepunktet i boka varer veldig lang og spennende, når du starter å lese er det vanskelig å legge boken fra seg. Det jeg ikke likte så godt med boken var at etter vendepunktet begynte boken å bli veldig forvirende og den sluttet veldig brått.

Selv om boken handler om hekser har forfatteren skrevet veldig godt og når man leser føles veldig realistisk, fordi han har tatt med ting som har skjedd i oldtiden når kristne brente ‘heksene’ eller damene som de trodde hadde en hemmelig evne. Boka forteller en del om hvordan det er å være ungdom og karakterer.

Jeg mener at boka fortjener å være med i uprisen og det er en bok jeg anbefaler videre. Den er lettlest og spennende.

Derfor gir jeg boken terningkast 5.


Mariam Alhariri

Mariam Alhariri

Skrevet av 27. november 2018 av Mariam Alhariri på Bytårnet skole

For en dag

Boka handler om to tvillinger som var på mørkekjøring, men det skjedde en ulykke. Og den dagen er en skulle heksemesteren vende tilbake. De to tvillingene møter veldig mange rare greier.
Jeg opplevde at boka var veldig fin og var veldig spennende. Det som gjør boka god er at den begynner rett inne handlingen sånn at du får lyst til å fortsette å lese boka. Jeg fant ikke noe om det som gjør boka dårlig jeg syns at det var bra, men jeg la merke til at det var en skrivefeil. Så jeg klarte ikke å lese setningen, jeg spurte til å med læreren om hva det betyr. Jeg synes at andre bør lese boka, fordi den er spennende og begynner rett inni handlingen. Boken var vanskelig å legge fra seg, men jeg la den fra meg for jeg kan ikke holde den for alltid. Boken sluttet på en veldig fin og uventet måte. Jeg fikk faktisk lyst til å lese mer, det som jeg la merke til er at alt som skjedde var på en natt bare liksom er ikke de litt for mye. Terning kast 5.


Axel

Axel

Skrevet av 27. november 2018 av Axel på Røst barne- og ungdomsskole

Jeg synes at boka var ok. Den var bare ikke helt for meg. Jeg synes ikke at noen av hovedpersonene var særlig interessante. Det virket som at alle hovedpersonene hatet hverandre. Dette hadde kanskje funket hvis JEG likte noen av hovedpersonene, men det gjorde jeg helder ikke. Til bokas fordel blir karakterene greiere etter hvert, men førsteinntrykk er veldig viktig. Dette gjorde at jeg virkelig slet med å like boka.
Selv om jeg ikke likte karakterene var boka godt skrevet. Den anspente, pinlige stemningen inne i bilen var til å ta og føle på.
Jeg synes at språket var lett. Boka var lett å forstå, og ga gode skildringer av omgivelsene.
Oppsummering:
Heksenatten var ei godt skrevet bok med irriterende karakterer. Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen