Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 42 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lilian Fields

Lilian Fields

Skrevet av 23. oktober 2018 av Lilian Fields på Lillesand ungdomsskole

Heksenatten

Boken er en fantasy-grøsser. Den starter med at tvillingene Ida og Nathaniel er ute og øvelseskjører med Torbjørn og kjørelæreren Ine. I Starten av fortellingen møter de på tre personer som forandrer hele kvelden og får dem til å krasje, som så starter en rekke usannsynlige og urettferdige hendelser.

Kapitlene skifter mellom tvillingene og du får begge synspunktene fra begge søsknene.
Det føles ut som om begge søsknene har hver sin fortelling å fortelle, som gjør at etterhvert er man ikke sikker på hvem man skal sympatisere med. Forfatteren skriver og forteller om hekser som om de eksisterer. Som gjør at boken virker mer realistisk. Den tar litt lang tid før du kommer inn i spenningen, men når du først kommer til spenningen gir den deg alltid noe mer. Det gjør det vanskelig å legge den ifra seg.

Den er lettlest og skrevet på en måte som virker som om det er en ungdom som har skrevet den selv. Ikke vanskelige ord, men kanskje av og til litt mye som skjer.

Terningkast 5


Maria

Maria

Skrevet av 22. oktober 2018 av Maria på Den norske skole i Costa Blanca

Heksenatten
Alexander løken

Denne boken er både fantasy og grøsser med mange overraskende og bisarre kapitler. På en øvelseskjøringstur, ser tvillingene Ada og Nathaniel tre personer foran et stort tre som ligger midt i veien. Disse tre personene gjør slik at livet til tvillingene aldri igjen kunne bli det samme.

Boken starter ganske brått inn i handlingen men ikke så brått at det blir alt for forvirrende. Det ville vært ganske umulig å gjette hva som ville skje i neste kapittel i boken for den er ganske uforutsigbar og overraskende.

I boken har forfatteren fått det til å nesten virke litt realistisk at det finnes hekser for han har tatt inn en del fakta og historie av ting som skjedde for lenge siden og fått det til å passe inn i boken og gi mening.

Boka forteller en del om hvordan det kan føles å være ungdom og karakterene virker ganske realistiske med tankene og språket.

Denne boken anbefaler jeg for ungdommer som liker litt spenning og overraskelser. Jeg gir terningkast 4

Maria


Sarah

Sarah

Skrevet av 19. oktober 2018 av Sarah på Torstad ungdomsskole

Heksenatten er skrevet av den norske forfatteren Alexander Løken.
Boken er både fantasy og grøsser.
Hovedpersonene er tvillinger og heter Ada og Nathaniel. En kveld skulle de øvelseskjøre, mørkekjøre midt ute i svarte natta. Plutselig skjedde det noe som påvirket livet deres for alltid.
Boken er vanskelig å følge med i, siden hvert kapittel annenhver handler om Ada og Nathaniel. Etter jeg kom litt over halvveis i boken ble alt veldig uklart. Handlingen ble rar og litt for mye fantasi spør du meg. For å forstå hele handlingen må man følge godt med i boka. Jeg gir boken terningkast 4


Emma

Emma

Skrevet av 19. oktober 2018 av Emma på Torstad ungdomsskole

Heksenatten

Boken er skrevet av Alexander Løken og utgitt av Cappelen Damm. Boken handler om de to tvillingsøsknene Nathaniel og Ada som havner i en ulykke. Boken er både en Fantasy bok og en grøsser. Jeg synes boken var spennende og jeg kunne ikke forutse hva som kom til å skje. Forfatteren skapte veldig mye spenning i starten men roet det ned som gjorde boka litt kjedelig i starten men tok seg opp etterhvert. Jeg ville anbefalt å lese denne boka
Terningkast 5


Julie

Julie

Skrevet av 18. oktober 2018 av Julie på Husnes ungdomsskole

Boka Heksenatten er ei grøsser og fantasybok. Boka handlar om tvilingane Nathaniel og Ada som er på mørkekjøring, men denne natta blei ikkje slik dei hadde forventa. Eg synest at denne boka var litt vanskelig å sette seg inn i, og eg klarte fint å legge frå meg boka. Eg syns språket var litt vanskeleg. Boka var spanande, men ikkje den beste eg har lese. Coveret var bra! Eg vil anbefale denne boka til folk som klarer fint å sette seg inn i ei bok og liker grøsser og fantasybøker. Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen