Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 42 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sander

Sander

Skrevet av 26. oktober 2018 av Sander på Lom ungdomsskole 10A

Boka HEKSENATTEN handler om tvillingene Ada og Nathaniel og kompisen Kolbjørn som er på mørkekjøringskurs. Dei kjører av vegen og krasjer på ett jorde, dei møter mennesker som bor i eit gammalt hus i skogen. Menneska har magiske krefter og er hekser. Dei tek over kroppene deira, og gjer Ada til heks. Nathaniel blir forvandla til ein amtmann som levde på 1600- tallet. Han finner ut at han må brenne både Ada og seg sjølv. Det gjer at dei blir seg sjølve att og startar tiden på nytt der dei krasja bilen.
Eg synest boka var spennande heile vegen, og hadde ein spennande og uventa slutt. Den var bra skrevet og det var lett å forstå handlinga. Eg gjev boka terningkast 6 fordi den var både enkel og fin å lese, og den var veldig spennande.


Olav Nikolai Rød

Olav Nikolai Rød

Skrevet av 23. oktober 2018 av Olav Nikolai Rød på Ruseløkka skole, 10A

Fangende

Hittil min første bok jeg ikke ville lese så mye var skrevet godt nok til å bli en favoritt på uprisen.

Nathaniel og Ada må kjempe og utforske mysteriene av hekseverden. Møte hekser. Bryte forbannelser og slåss. På en mørk og kald natt ute i Nittedal. Og til slutt møte sine skjebner og vekke de som døde lenge siden i vrede. Og etter det sloss litt mer. Med voldelighet, blod og slit som hovedfokus.

Boka har to hovedkarakterer som vi bytter perspektiv mellom. Disse to karakterene er Ada og Nathaniel. Disse karakterene er helt motsatt til hverandre. De avskyr hverandre og det merkes godt gjennom hele boka. Perspektivendring gir oss to sider å se en sak fra som er interessant og uvanlig. Jeg likte dette godt og det gjorde at jeg selv valgte side og ble litt mer dratt inn enn jeg pleier. Ada er en mer populær og vakker person. Hun har grønne øyne og svart hår. Hun liker helst å komme med frekke innlegg mot broren og vennen hans. Broren er beskrevet som fin også, men har heller blå øyne. Disse to karakterene er helt forskjellige til hverandre. Broren liker å være i gudshus og be. Ada liker å være i naturen og drive med urter. Dette er del av deres konflikt mellom hverandre gjennom boka.

Boken starter ganske treigt med karakterintroduksjon og forklaringer av hva som har ledet til hendelsen. Senere går boken raskere og raskere framover og slutter ikke mye. Som grøsser funker ikke boka veldig bra synes jeg. Den er ikke veldig skremmende, men ganske voldelig og spennende. Boken er grøsser, drama, spenning og krim. Ikke en veldig lang bok. Språket er ikke for avansert og har noe ungdoms slang. Ganske enkelt å lese.

Det jeg likte godt med boken var at karakterene var enkle å like eller mislike. Noen man heiet på og andre man buet. Det var spesielt jeg heiet på siden det var en så interessant karakter selv om de var slem. Enkelt å komme seg inn i historien slik når man er interessert. Karakterene var velskrevet også. Enkelt språk, men ikke latterlig dumt. Tidslinjen i boken er ganske godt skrevet og går fram og tilbake. Noe jeg ikke la merke til er at det var ekstremt mange frempek som jeg fant ut etter å ha lest boken. Hvis noen planlegger å lese boken burde de huske på å se etter disse frempekene. Det eneste jeg har imot boken er at jeg syns Ada var uinteressant. Jeg likte henne ikke som karakter så ofte og heiet noen ganger på den onde heller. Og sukket når vi gikk fra Nathaniel til Ada. Ellers er det ikke mye å si.

Terningkast:6

Ikke den beste boken jeg har lest her, men definitivt den som fortjener uprisen. Selve boken uttrykker ungdom. Bare for underholdning, lettlest og morsom. Ungdom burde lese dette for å styrke interesse for bøker.


Liv

Liv

Skrevet av 23. oktober 2018 av Liv på Torstad ungdomsskole

Heksenatten:

Forfatteren er Alexander Løken og boka er på 192 sider.
Den største delen av boka utspiller seg etter en bilulykke. Tvillingene Ada og Nathaniel søker hjelp i et hus ved siden av. Så finner de ut at beboerne av dette huset er langt fra normale.

Det blir en kamp på liv og død. Og ikke bare dette livet…

Jeg synes at boka begynte bra, men så sporet den bare helt av og det var mange løse tråder som man ikke fikk svar på i det hele tatt. Det var veldig irriterende. Bortsett fra dette var boka ganske grei.
Jeg gir boka terningkast 3.


inger

inger

Skrevet av 23. oktober 2018 av inger på Lesjaskog skole

Heksenatten er ei bok om eit tvillingpar som er ute å øvelseskøyrer, så køyrar dei av vegen og må prøve å finne hjelp. Dei finn eit mystisk hus midt i skogen og der budde det ikkje heilt vanlege folk, ei var heks og ein var eit naturbarn. Etter kvart finn dei ut at tvillingane også ikkje er heilt normale skapningar og at det var meininga at dei skulle køyre av vegen akkurat der.
Heksenatten er ei fantasy bok. Eg synest boka var vanskeleg å følgje med i fordi boka startar ganske rotete og hendingane går frå person til person, og det skjer på forskjellige plassar kvar gong. Boka var ikkje spesielt fengande fordi det var ikkje spennande, så eg gjev boka terningkast 3. Visst du er interessert i fantasi bøkar er kanskje boka noko for deg. Boka sluttar ikkje som forventa. Eg trudde den skulle slutte med at dei gjekk seg burt.


Ingri

Ingri

Skrevet av 23. oktober 2018 av Ingri på Lesjaskog skole

Fantasien om ei heksenatt

Heksenatten handlar om to tvillingar som finn ut kvifor dei hatar kvarandre så mykje. Det startar med at dei køyrer av vegen pga. ein gut som står i vegen, og så kommer dei til eit hus der det bur to hekser og ein naturgutt. Tvillingane ender opp med å dele skjel med to frå 1600-talet.
Eg synest boka var kjedeleg fordi det hoppa litt på starten, det var så mykje forklaring at spenninga forsvann og handlinga var forutsigbar. Den var litt lettlest, men det var litt for mykje forklaring. Boka avslutta som eg forventa. Boka var ikkje så vanskeleg å legge frå seg, men eg vart sittande ei stund. Eg levde meg ikkje så inn i handlinga fordi det var for mykje forklaring. Men det var nokre plasser der det var passe forklaring og spenning. Boka passar frå 11 år og oppover.
Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen