Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 42 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ada

Ada

Skrevet av 25. november 2018 av Ada på Ruseløkka skole, 10A

Bursdag, kjørelæring og hekser

Dette er en ungdomsroman av Alexander Løken. Jeg valgte denne boka først som sist, fordi den ene tvillingen heter Ada. Det starter med å fortelle leseren om noen som kutter opp en due. Dette er veldig interessant for min del og fikk meg godt i gang med `heksefølelsene`. Det handler om tvillingene Ada og Nathaniel som nettopp har fylt 16 år. De er med kjørelæreren og har mørkekjøring i Nittedal. Det tar ikke lang tid før det dukker opp noen i veien og de krasjer. Kvelden fortsetter og vi følger med på hvordan Ada blir til en heks.

Heksenatten begynner midt i en hendelse som fikk meg veldig fort interessert, men det tok ikke lang tid før jeg skjønte at boka ble for fantasi for meg. Hele handlingen i boka er kjempe bra uttenkt ved at klokkeslett er overskriftene på starten av kapitlene, og at leseren får vite mye om fortiden til disse heksene, men den falt bare ikke helt i smak. Det kunne bli litt for avanserte uttrykk, som er smart, men fikk boka til å virke veldig urealistisk. Boka ga meg også en litt barnslig følelse da jeg leste den, fordi Nathaniel og Ada nettopp skulle fylle seksten år og de trodde på og gjorde alt det heksene sa. Mens jeg leste boka så visste jeg alltid hva som skulle skje, som ble litt skuffende.

Boka var egentlig ganske bra med tanke på handlingen, men som tidligere sagt er jeg ikke så glad i fantasi, men det er ikke boka sin feil. For å være en ungdomsbok, så kan det variere hvordan en ser på denne boka. Jeg gir boka terningkast 4, fordi den er akkurat passe stor og ganske lettlest, men ble litt for urealistisk og overasket ikke leseren.


Emilie Lindahl Ringvold

Emilie Lindahl Ringvold

Skrevet av 23. november 2018 av Emilie Lindahl Ringvold på Lillesand ungdomsskole

Fra biltur til magisk natt

“Heksenatten” av Alexander Løken er en fantasy grøsser. Den blir fortalt gjennom hovedpersonenes synspunkt, annen hver gang for hvert kapittel.

“Heksenatten” begynner midt i en hendelse, som gjør at leseren raskt ønsker å lese videre.
Boka handler om tvillingene Ada og Nathaniel som, i motsetning til andre søsken, kommer dårlig overens. Men en kveld de er på mørkekjøringskurs sammen med kompisen Kolbjørn, og kjørelæreren, får de en opplevelse de ikke hadde ventet seg. Snart havner de i en kamp mellom det gode og det onde.

Teksten i boka kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg, særlig ved tanken på hvordan forfatteren beskriver alt det unaturlige hovedpersonene får se og oppleve.
Jeg gir “Heksenatten” terningkast 5.


Lina

Lina

Skrevet av 8. november 2018 av Lina på Ruseløkka skole 10B

Heksenatten er en fantasybok i hovedsak om tvillingene Ada og Nathaniel. De er ute og øvelseskjører i mørket når det plutselig dukker opp noen mennesker midt i veien. De opplyser læreren om å ta en annen vei fordi denne her er stengt. Takket være den andre veien starter det et helt nytt kapittel i disse tenåringene sitt liv. Underveis i boka blir de kjent med overnaturlige krefter som de ikke visste eksisterte. Blant annet blir Ada besatt av en heks som har vært død i 350 år.

Boka var ikke så spennende i min mening. Det var for lange dialoger og tidspunktene forfatteren velger skifte synspunktet for leseren dreper spenningen. I starten av boken tar det lang tid før man skjønner hva som skjer, altså det er lite fint strukturert. Det jeg savner mest i boka er en bra oppbygning og en spenningskurve. Ellers var det ikke vanskelig språkbruk.

Terningkast: 3


Armina

Armina

Skrevet av 5. november 2018 av Armina på Ruseløkka skole 10B

Heksenatten – En spenningsfylt og fantastisk roman

Boka «Heksenatten» er skrevet av forfatteren Alexander Løken. Alexander Løken har skrevet mange bøker hvor flere av dem handler om unaturlige ting.

Tvillingene Ada og Nathaniel er på øvelses kjøring om natta. Begge avskyr hverandre. Kjøringen ender i en bilulykke. Når de leter etter hjelp, støtter de på et hus midt i skogen. Der møter de på noen hekser, som snur livet deres opp ned. Snart blir dette en kamp om liv og død.

Boken starter ganske sakte, med personbeskrivelser og historien bak hvorfor de er der. Etter krasjet øker spenningen raskt og forblir på et høyt nivå, nesten gjennom hele boken. Slutten likte jeg ikke så godt, ettersom det var mange løse tråder som man aldri fikk svar på. Boken bytter mellom to hovedperspektiv, som da er hver av tvillingene sin side. Jeg syntes det var lett å like den ene mer enn det andre, slik at man gledet seg til perspektivet byttet på seg. Dette syntes jeg var litt dumt, ettersom du liker bare den ene siden, istedenfor hele boka. På grunn av byttingen av perspektivene kan boka lett bli forvirrende på starten, men man blir vant til det etter hvert. Selve språket er lett å forstå, så boka er ganske lettlest. Forfatteren bruker mange litterære virkemidler som gjør boka gøyere å lese.

Jeg syntes boka var spennende, og var skrevet på en kreativ måte. Den er lettlest og har en gripende handling. Boka var vanskelig å legge fra seg av og til. Forfatteren bruker mange litterære virkemidler som løfte boken opp til et høyere nivå. Siden jeg likte den ene personens perspektiv mer enn den andre sin, gir jeg boken 5 i terningkast istedenfor en 6.


Matilde Hersvik

Matilde Hersvik

Skrevet av 2. november 2018 av Matilde Hersvik på Torstad ungdomsskole

Boka Heksenatten handler om Ada, Nathaniel og Kolbjørn som er på mørkekjøring på en øde vei. Plutselig står det noen mennesker i veien og de må brått svinge utafor veien. Det ender med at alle blir ganske forslått. Det ender med at Nathaniel må løpe til nærmeste hus og hente hjelp. Etter en lang stund har Nathaniel fortsatt ikke kommet tilbake. Ada og Kolbjørn må ta med seg den bevisstløse kjørelæreren for å se om de finner hjelp. Da de kommer til det nærmeste huset finner de ut at Nathaniel er der og at folkene i huset bærer på en ganske stor hemmelighet.

Jeg syns boka var helt grei. Det er en del fantasi i boka, noe som jeg ikke er så veldig glad i. Den begynner veldig tregt og man må lese hvertfall 50 sider for man kommer inn i den. Etter det ble det lettere å lese boka og det ga mer mening. Jeg vil gi boka terningkast 4 fordi den var bra når du kom inn i den men jeg er ikke så glad i fantasi.

Vis flere anmeldelser

Til toppen