Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 42 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ina Edelsteen Gaustad

Ina Edelsteen Gaustad

Skrevet av 13. desember 2018 av Ina Edelsteen Gaustad på Lillesand ungdomsskole

“Heksenatten” av Alexander Løken

Boken “Heksenatten” er fantasy, drama og grøsser.

Boken handler om 2 tvillinger, Ada og Nathaniel, som er på mørkekjøringskurs i Nittedal sammen med bestevennen til Nathaniel, Kolbjørn. Det er på vinteren og det begynner å snø tett, og det var vanskelig å se. De kommer plutselig til en vei der et tre var veltet, og det står tre mørke skikkelser foran. Men de får en rar følelse av at noe ikke er som ikke stemmer.
Spennende, god og skummel: 5


Jenny

Jenny

Skrevet av 11. desember 2018 av Jenny på Åkra ungdomsskole

Heksenatten

Heksenatten blei laga av Alexander Løken. Alexander Løken er ein norske forfatter som har skrevet 4 andre bøker I tillegg til denne.

Boka handler om Ada og Nathaniel som har kjøretime, men så krasjer de bilen og møter nokon interessante personer som dei finner ut at er hekser.

Boka var litt kjedeleg I begynnelsen, men så blei det meir og meir spenning ,og etter ei stund var det nokon gonger litt overveldande og vanskeleg å følje med.

Sjølv om boka var litt kjedeleg I begynnelsen og overveldande og vanskeleg til slutt, så var den spennande. Historia var bra, så eg synes boka er god.

Du bør lese den, for den har eit interesant plot, men dersom du blir litt utålmodig med bøker eller du har vanskelig med å følge med ,så trur eg ikkje denne boka er for deg.

Eg gir denne boka terningkast 4.


Karsten

Karsten

Skrevet av 7. desember 2018 av Karsten på Harestua skole

Heksenatten

Heksenatten handler om en trio av ungdommer: Nathaniel, Ada og Kolbjørn. De er på kjøretur med kjørelæreren da de plutselig kjører av veien. Det eneste spor av liv er i huset borte i skogen…

Heksenatten slo meg som veldig spennende. Jeg likte veldig hvordan synsvinkelen ble skiftet mellom karakterene, det ga en fin flyt i historien. Jeg likte karakterene, de virket virkelige og jeg kunne til en grad sette meg inn i hvordan de følte seg om hverandre og situasjonen. Konseptet i boken var kult, men litt overbrukt. Det var tvister som gjorde den både interesserende og unik. Slutten var dessverre litt antiklimatisk og teit. Jeg kunne likt en annen slutt.

Alt i alt likte jeg virkelig Heksenatten. Jeg ville gitt den en femmer. Jeg anbefaler den til alle som trenger noe spennende å lese, men den burde ikke nomineres til U-prisen.


Sigbjørn

Sigbjørn

Skrevet av 7. desember 2018 av Sigbjørn på Brandsfjord skole

Heksenatten:
Boken heksenatten er en fantasybok som handler om de to tvillingene Ada og Nathaniel. De har aldri likt hverandre noe spesielt godt, men det skall forandre seg en kveld mens de har mørkekjøring. De krasjer og flere ting leder til at hatet som før har vært mellom dem forsvinner.
Forfatteren heter:
Boka var grei å lese, den var bra nok til å ikke være kjedelig i lengre perioder, men jeg var heller ikke limt fast til den.
Forfatteren klarte å skape en atmosfære med få ord.
Den kunne ha vært lengre.
Boken var annerledes enn andre bøker jeg har lest i og med at handlingen skjedde over veldig kort tid.
Terningkast: 4


Milla

Milla

Skrevet av 6. desember 2018 av Milla på Åkra ungdomsskole

Hekseri er ok’

Denne boka heiter Heksenatt, og handler om Nathaniel og Ada som er tvillinger, og venen deiras Kolbjørn.
Dei er på mørkekjøring i snøen, då dei blir utsette for eit krasj.
Dei skal sjå etter hjelp, og kjem til eit gammalt hus. Dere har dei mykje I vente.

Boka startar veldig enkelt og alt går føre seg i fin takt, kvart kapittel tilhøyrer ein av hovedkarakterene. Så du leser først for eksempel om kva Ada gjer og tenkjer, og så kva Nathaniel gjer og tenkjer.
Handlingane er litt forutsigbare, men det går greit.
Det er mykje spenning I boka, men eg blei litt lei av for mykje spenning heile tida.
Boka var godt skreven I detaljer, og det gjorde historia mykje betre. Med god stad og personskildring. Eg klarete å sjå alt føre meg på ein heilt ny måte. Eg samanlikna det ikkje med noko eg hadde sett før.
Det var litt brå slutt, og eg forstod den ikkje heilt, men det pass saman på eit vis.

Denne boka var bra fordi, den er ikkje samanlikna med noko eg har sett eller lest før. Den var original I mitt syn.
Dette er ei bok om hekser, blanda inn I den virkelige verd. Det var kjekt å lese om korleis heksene hadde hatt det og levd før I tida for hundrevis av år sidan.
Det gav ein kjekk twist på boka. Det med å høyre deiras forteljing.

Eg fant nokre setningar så var skreve litt feil, eller på ein litt merkeleg måte.
Dei var enkle å forstå, men irriterande.

Boka var dramatisk og kjekk. Eg likar slike forteljingar om hekser. Denne boka passa veldig bra til meg. Eg er sikker på at mange andre og vil like denne boka. Så eg synes denne boka burde bli nominert til Uprisen.
Denne boka er heller ikkje så lang eller vanskelig å lese så den passa bra for dei som ikkje likar å lese. Den passar og godt for dei som likar fantasy.
Terningkast fem.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Olav Nikolai Rød

Olav Nikolai Rød

Skrevet av 23. oktober 2018 av Olav Nikolai Rød på Ruseløkka skole, 10A

Fangende

Hittil min første bok jeg ikke ville lese så mye var skrevet godt nok til å bli en favoritt på uprisen.

Nathaniel og Ada må kjempe og utforske mysteriene av hekseverden. Møte hekser. Bryte forbannelser og slåss. På en mørk og kald natt ute i Nittedal. Og til slutt møte sine skjebner og vekke de som døde lenge siden i vrede. Og etter det sloss litt mer. Med voldelighet, blod og slit som hovedfokus.

Boka har to hovedkarakterer som vi bytter perspektiv mellom. Disse to karakterene er Ada og Nathaniel. Disse karakterene er helt motsatt til hverandre. De avskyr hverandre og det merkes godt gjennom hele boka. Perspektivendring gir oss to sider å se en sak fra som er interessant og uvanlig. Jeg likte dette godt og det gjorde at jeg selv valgte side og ble litt mer dratt inn enn jeg pleier. Ada er en mer populær og vakker person. Hun har grønne øyne og svart hår. Hun liker helst å komme med frekke innlegg mot broren og vennen hans. Broren er beskrevet som fin også, men har heller blå øyne. Disse to karakterene er helt forskjellige til hverandre. Broren liker å være i gudshus og be. Ada liker å være i naturen og drive med urter. Dette er del av deres konflikt mellom hverandre gjennom boka.

Boken starter ganske treigt med karakterintroduksjon og forklaringer av hva som har ledet til hendelsen. Senere går boken raskere og raskere framover og slutter ikke mye. Som grøsser funker ikke boka veldig bra synes jeg. Den er ikke veldig skremmende, men ganske voldelig og spennende. Boken er grøsser, drama, spenning og krim. Ikke en veldig lang bok. Språket er ikke for avansert og har noe ungdoms slang. Ganske enkelt å lese.

Det jeg likte godt med boken var at karakterene var enkle å like eller mislike. Noen man heiet på og andre man buet. Det var spesielt jeg heiet på siden det var en så interessant karakter selv om de var slem. Enkelt å komme seg inn i historien slik når man er interessert. Karakterene var velskrevet også. Enkelt språk, men ikke latterlig dumt. Tidslinjen i boken er ganske godt skrevet og går fram og tilbake. Noe jeg ikke la merke til er at det var ekstremt mange frempek som jeg fant ut etter å ha lest boken. Hvis noen planlegger å lese boken burde de huske på å se etter disse frempekene. Det eneste jeg har imot boken er at jeg syns Ada var uinteressant. Jeg likte henne ikke som karakter så ofte og heiet noen ganger på den onde heller. Og sukket når vi gikk fra Nathaniel til Ada. Ellers er det ikke mye å si.

Terningkast:6

Ikke den beste boken jeg har lest her, men definitivt den som fortjener uprisen. Selve boken uttrykker ungdom. Bare for underholdning, lettlest og morsom. Ungdom burde lese dette for å styrke interesse for bøker.

Til toppen