Heksenatten

Alexander Løken Cappelen Damm 2018 42 anmeldelser

Det skjer den kvelden tvillingene Ada og Nathaniel er på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ina Edelsteen Gaustad

Ina Edelsteen Gaustad

Skrevet av 13. desember 2018 av Ina Edelsteen Gaustad på Lillesand ungdomsskole

“Heksenatten” av Alexander Løken

Boken “Heksenatten” er fantasy, drama og grøsser.

Boken handler om 2 tvillinger, Ada og Nathaniel, som er på mørkekjøringskurs i Nittedal sammen med bestevennen til Nathaniel, Kolbjørn. Det er på vinteren og det begynner å snø tett, og det var vanskelig å se. De kommer plutselig til en vei der et tre var veltet, og det står tre mørke skikkelser foran. Men de får en rar følelse av at noe ikke er som ikke stemmer.
Spennende, god og skummel: 5


Jenny

Jenny

Skrevet av 11. desember 2018 av Jenny på Åkra ungdomsskole

Heksenatten

Heksenatten blei laga av Alexander Løken. Alexander Løken er ein norske forfatter som har skrevet 4 andre bøker I tillegg til denne.

Boka handler om Ada og Nathaniel som har kjøretime, men så krasjer de bilen og møter nokon interessante personer som dei finner ut at er hekser.

Boka var litt kjedeleg I begynnelsen, men så blei det meir og meir spenning ,og etter ei stund var det nokon gonger litt overveldande og vanskeleg å følje med.

Sjølv om boka var litt kjedeleg I begynnelsen og overveldande og vanskeleg til slutt, så var den spennande. Historia var bra, så eg synes boka er god.

Du bør lese den, for den har eit interesant plot, men dersom du blir litt utålmodig med bøker eller du har vanskelig med å følge med ,så trur eg ikkje denne boka er for deg.

Eg gir denne boka terningkast 4.


Karsten

Karsten

Skrevet av 7. desember 2018 av Karsten på Harestua skole

Heksenatten

Heksenatten handler om en trio av ungdommer: Nathaniel, Ada og Kolbjørn. De er på kjøretur med kjørelæreren da de plutselig kjører av veien. Det eneste spor av liv er i huset borte i skogen…

Heksenatten slo meg som veldig spennende. Jeg likte veldig hvordan synsvinkelen ble skiftet mellom karakterene, det ga en fin flyt i historien. Jeg likte karakterene, de virket virkelige og jeg kunne til en grad sette meg inn i hvordan de følte seg om hverandre og situasjonen. Konseptet i boken var kult, men litt overbrukt. Det var tvister som gjorde den både interesserende og unik. Slutten var dessverre litt antiklimatisk og teit. Jeg kunne likt en annen slutt.

Alt i alt likte jeg virkelig Heksenatten. Jeg ville gitt den en femmer. Jeg anbefaler den til alle som trenger noe spennende å lese, men den burde ikke nomineres til U-prisen.


Sigbjørn

Sigbjørn

Skrevet av 7. desember 2018 av Sigbjørn på Brandsfjord skole

Heksenatten:
Boken heksenatten er en fantasybok som handler om de to tvillingene Ada og Nathaniel. De har aldri likt hverandre noe spesielt godt, men det skall forandre seg en kveld mens de har mørkekjøring. De krasjer og flere ting leder til at hatet som før har vært mellom dem forsvinner.
Forfatteren heter:
Boka var grei å lese, den var bra nok til å ikke være kjedelig i lengre perioder, men jeg var heller ikke limt fast til den.
Forfatteren klarte å skape en atmosfære med få ord.
Den kunne ha vært lengre.
Boken var annerledes enn andre bøker jeg har lest i og med at handlingen skjedde over veldig kort tid.
Terningkast: 4


Milla

Milla

Skrevet av 6. desember 2018 av Milla på Åkra ungdomsskole

Hekseri er ok’

Denne boka heiter Heksenatt, og handler om Nathaniel og Ada som er tvillinger, og venen deiras Kolbjørn.
Dei er på mørkekjøring i snøen, då dei blir utsette for eit krasj.
Dei skal sjå etter hjelp, og kjem til eit gammalt hus. Dere har dei mykje I vente.

Boka startar veldig enkelt og alt går føre seg i fin takt, kvart kapittel tilhøyrer ein av hovedkarakterene. Så du leser først for eksempel om kva Ada gjer og tenkjer, og så kva Nathaniel gjer og tenkjer.
Handlingane er litt forutsigbare, men det går greit.
Det er mykje spenning I boka, men eg blei litt lei av for mykje spenning heile tida.
Boka var godt skreven I detaljer, og det gjorde historia mykje betre. Med god stad og personskildring. Eg klarete å sjå alt føre meg på ein heilt ny måte. Eg samanlikna det ikkje med noko eg hadde sett før.
Det var litt brå slutt, og eg forstod den ikkje heilt, men det pass saman på eit vis.

Denne boka var bra fordi, den er ikkje samanlikna med noko eg har sett eller lest før. Den var original I mitt syn.
Dette er ei bok om hekser, blanda inn I den virkelige verd. Det var kjekt å lese om korleis heksene hadde hatt det og levd før I tida for hundrevis av år sidan.
Det gav ein kjekk twist på boka. Det med å høyre deiras forteljing.

Eg fant nokre setningar så var skreve litt feil, eller på ein litt merkeleg måte.
Dei var enkle å forstå, men irriterande.

Boka var dramatisk og kjekk. Eg likar slike forteljingar om hekser. Denne boka passa veldig bra til meg. Eg er sikker på at mange andre og vil like denne boka. Så eg synes denne boka burde bli nominert til Uprisen.
Denne boka er heller ikkje så lang eller vanskelig å lese så den passa bra for dei som ikkje likar å lese. Den passar og godt for dei som likar fantasy.
Terningkast fem.

Vis flere anmeldelser

Til toppen