Heiloen

Marte Mittet Omnipax 2022 23 anmeldelser

Sytten år gamle Nora har fått nok av tyske soldater i gatene. Broren Peter er aktiv i den kommunistiske motstandsbevegelsen, men nekter å la Nora bli med. Hun nøyer seg med å dele ut anti-nazistisk propaganda, inntil hun en dag Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hannah

Det tar litt tid, men blir ei grei bok

Skrevet av 16. desember 2022 av Hannah på Bardufoss ungdomsskole

Heiloen er en bok om 2. verdenskrig og hvordan en familie levde mens det foregikk. Hovedpersonen Nora er lei av at det er tyske soldater i gatene, broren hennes Peter er med i den kommunistiske motstandsbevegelsen, og søsteren hennes Lilly blir sammen med en tysk soldat. Etter vært blir Nora mer og mer involvert i kampen mot nazistene.

Boken er litt uinteressant i starten og da var det vanskelig å henge med. Det tok veldig lang tid før det begynte og bli ting som skjedde. Når man begynner å lese og kommer seg inn i teksten blir den lettere og lettere og lese, men i starten var det vanskelig å få med seg hva som skjedde. Det er veldig lange kapitler og noen ganger slutter kapitlene med noe interessant og man vil vite hva som skjer videre, men så starter neste kapitel en eller to måneder senere.

Benjamin Storm er en karakter som var god venn med familien hennes, og det skjer mye med han som påvirker livet til Nora og familien. I starten var det vanskelig å skjønne hvem han var og hvilken rolle han hadde, men etter hvert som boken fortsatte fikk man vite mer om bakgrunnshistorien hans og forholdet han hadde med familien. Det er mange karakterer som man blir godt kjent med, men det er også noen karakterer som blir nevnt og det er vanskelig å vite hvorfor de er med og hva de gjør eller har gjort i livet til noen i familien før.

Jeg gir boken terningkast 4 fordi den er bra og det skjer mye, det er bare at den er treg og det tar lang tid før en kommer til poenget eller plottet i boka og den er litt forvirrende fordi av og til skjer det ingenting og så skjer det mye.


Victoria

i krig og kjærlighet er alt lov

Skrevet av 15. desember 2022 av Victoria på Bardufoss ungdomsskole

Boken ‘’Heiloen’’ er en fantastisk bok og jeg opplevde boka som en spennende, omtenksom og romantisk bok. Jeg synes den har en unik og spennende historie fordi den var ikke som en typisk ungdomsbok. Det som også er bra at det er en bok som alle kan lese, og ikke bare ungdommer.

Starten av boka var rolig og gikk litt sakte, men etter hvert begynte boka å ha litt spenning. Boken var overaskende bra og forventet ikke at den skulle være så bra som den var fordi de fleste krigsbøkene jeg har lest er om soldaret i krig eller de i fangeleir, det er jo spennende det, men denne boken var mer spennende fordi vi får lese om historien til en ung jente i krigen og hvordan hun opplevde tiden i krig.

Jeg gir boken terning kast 6 fordi den hadde spenningen og var veldig annerledes på en fantastisk måte. Den hadde en romantisk historie som jeg likte veldig godt og glad at den endte slik den var. Ingenting var dårlig med boka og jeg er så glad den ikke var annerledes.


Nora

Positivt overraska!

Skrevet av 15. desember 2022 av Nora på Austevoll ungdomsskule

Heiloen er ein roman der hovudkarakteren heiter Nora og bur i Trondheim.
Ein gammal barndomsvenn av familien som heitar Ben, på alder med broren hennar Peter, blir tatt i fangeleir. For å treffe Ben må ho late som at dei er forlovde. Nora får berre lov til å besøke Ben annan hver søndag. Nora begynner få litt ekte følelsar for Ben. Å holde rundt han føles trygt. Ho skjønner verkeleg kva som forgår når det er ho som må avgjere om broren skal bli skutt i hue eller ikkje.
Først høyrtest den litt kjedeleg ut, den såg litt kjedeleg ut og høyrtest ikkje so gøy ut. Sidan den handla om andre verdskrigen, som eg ikkje kan so mykje om. Men det var mykje som skjedde og boka var veldig spennande. Boka var veldig gøy og eg kunne lett lest bok nr2.
Eg synst at å leve seg inn i denne boka ikkje var vanskeleg. Eg synst at forfattaren har skreve bra, fordi me fekk eit veldig godt innblikk i korleis det var å være ungdom under 2.verdskrigen. Pulsen steig når eg leste slutten.
Eg synest verkeleg at boka og forfattaren fortenar å bli nominert til å vinne uprisen. Terningkast 6.


Cecilie

Ei god bok!

Skrevet av 14. desember 2022 av Cecilie på Åkra ungdomsskole

Eg synest boka var veldig god. Eg trudde fust at eg ikkje skulle like den sida den var om 2. verdenskrig, men eg endte opp med å like den veldig godt. Det var mykje som skjedde som gjorde at den blei voldsom spennande. boka får terningkast 6


Edward

2 verdens krig

Skrevet av 13. desember 2022 av Edward på Tjøme ungdomsskole

Jeg har lest boka "Heiloen" som handler om hvordan det var å leve som ungdom under 2. verdenskrig. Under 2. verdenskrig hadde ungdommer veldig mange andre problemer enn det
de har nå. Det kan være ganske interessant å høre om det.

Personlig så synes jeg at boka var spennende, interessant og den kunne være litt morsom. En av grunnene til at jeg synes boka er bra er fordi spenningsnivået lå aldri på bunn fordi det var alltid noe som skjedde. Enten så måtte de passe seg for noe eller noen, eller så måtte de gjøre noe. Temaet i boka er også spennende. Personlig er jeg veldig interessert i krig og det militære. Selv om du ikke er så interessert i det, så tror jeg boka fortsatt kan være spennende.

Alt i alt så synes jeg at boka er veldig bra. Spesielt for folk som enten er interessert i krig eller historie. Boka vil jeg gi terningkast 5 og jeg synes at den boka burde få U-prisen.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Cecilie

Ei god bok!

Skrevet av 14. desember 2022 av Cecilie på Åkra ungdomsskole

Eg synest boka var veldig god. Eg trudde fust at eg ikkje skulle like den sida den var om 2. verdenskrig, men eg endte opp med å like den veldig godt. Det var mykje som skjedde som gjorde at den blei voldsom spennande. boka får terningkast 6

Til toppen