Hazel Wood

Melissa Albert Gyldendal Oversetter: Mari Moen Holsve 2018 1 anmeldelse

Sytten år gamle Alice og moren har tilbrakt størsteparten av Alices liv på veien, alltid et steg foran den nifse uflaksen som alltid forfølger dem. Men da Alices mormor, den hemmelighetsfulle forfatteren bak en kultroman med bekmørke eventyr, dør alene Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Benjamin Hauge

Benjamin Hauge

Skrevet av 10. april 2018 av Benjamin Hauge på Gulskogen Skole

Andmeldelse av Hazel Wood

Melissa Albert har skrevet Hazel Wood i en spennende blanding av Eventyr og Skrekk.
17 år gamle Alice og more Ella har uflaks og er vant til å flytte rundt i landet. Moren er lei av og bestemmer seg for å slå seg ned i New York. Da får de et rart brev der det står at moren til Ella har dødd. Senere blir Ella kidnappet av en skapning som tilsynelatende viste seg å være fra stedet moren til Ella kom fra, men når Ella sin siste beskjed til Alice er å holde seg unna kan hun ikke noe annet en å dra til det mystiske stedet moren til Ella har isolert seg i mange år, nemlig Hazel Wood.
Denne boken var spennende og fantastisk, den utforsker evnen til å finne et hjem i fiendtlige nye landskaper, identitet og tilhørighet.
Må også si at omslaget på boken var gylden og fin. Det gjorde meg ekstra interessert.
Boken er litt utenom det vanlige, men hvis du du først blir besatt av den kan jeg love deg at det er ikke mange dager, eller timer før du har lest ferdig.
Denne fortelling er relevant for folk som leter etter en god bok eller hvis du har lyst til å dra fra det vanlige daglige livet til Alice sin merkelige virkelighet.
Forfatteren har fine setninger og boken passer i målgruppen 12+, yngre barn vil nok syntes dette er en kjedelig og vanskelig historie.
Konklusjonen min er at denne boken har godt språk gode sjangertrekk og er generelt spennende.
Terningkast: 5

Benjamin Granberg Hauge

Lesdet på Gulskogen Skole

Til toppen