Half bad 1. Ondskapens sønn

Sally Green Cappelen Damm Oversetter: Heidi Sævareid 2016 1 anmeldelse

Uønsket Jaget Utstøtt I dagens England, hvor hekser lever side om side med mennesker, er sekstenårige Nathans far den mektigste og ondeste heksen som finnes – og moren er død. Nathan sitter fanget i et bur, rundjult og lenket, men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 21. januar 2016 av Zuhayr Abdi på Finnsnes Ungdomsskole

"Faren din er ond svartheks. Moren din er god hvitheks. Du er utstøtt, hatet og forfulgt. Du hater hvithekser, men er forelsket i hvitheksen Annalise. Du må flykte for å overleve. Du er Nathan, Svart 0,5."

Half Bad er en nervepirrende action-fantasy av den beste sorten. Hovedpersonen er sønnen til en hvitheks og en svartheks. Når ei god hvitheks har en liten affære med den grusomme og morderske svartheksen Markus blir resultatet Nathan, blandingsbarnet ingen vil ha.. I Nathans verden tolereres ikke at forskjellige skapninger får avkom. Og ingen liker svarthekser. Så helt siden han var liten ble han innkalt til årlige prøver av Rådet for å kategorisere Nathan for enten svart eller hvitheks. Rådet er derimot ikke helt snille og Nathan har blitt holdt i bur helt siden han var fjorten år. Eneste måten han kan overleve på er å rømme. Han må finne Mercury, svartheksen som gjerne spiser gutter, før han fyller sytten år. Han hater hvithekser, men han er hodestups forelsket i Annalise som er hvit.
Nathan er en pest og en plage for samfunnet . Han er utstøtt, hatet og jaget.

Half Bad er en gripende og handlingsmettet bok. Hver eneste side jeg leste fikk meg til å få en hvaskjervidere-følelse. Boka var svært vanskelig å legge fra seg. Jeg måtte bare lese den ferdig!
Uforutsigbare vendinger lot meg stå igjen med måpende munn. Hæ? Hva skjedde nå? Hvordan skjedde det? Dette var spørsmål som jeg stilte etterhvert som jeg leste boka.
Handlingene i boka foregår i vår verden men det finnes flere overnaturlige skikkelser. Svarthekser og hvithekser er de to skikkelsene som boka baserer seg på men feiner (mennesker) har også en stor rolle i bokas verden.
Nathan som er hovedpersonen i boka, går gjennom flere utfordringer, både psykiske og fysiske. Vi følger han mens han vokser opp, forandrer seg følelsesmessig og mens han må ta flere vanskelige valg. Vi blir så godt kjent med han at, vi må holde pusten og håpe at det går bra med han, hver gang han kommer i trøbbel og vanskeligheter. "Skurkene" i boka er også veldig spennende, jeg følte flere ganger medfølelse for dem. Mange av karakterene er ikke enten gode eller onde, men har kompleks personlighet som oss mennesker.
Nathan er definitivt en sterk hovedperson og det blir meget interessant å se om han holder hodet kald i kampen om å overleve.
Språket er veldig bra og er veldig lettlest. Enkelte bøker er dårlig oversatt, men denne boken er veldig bra oversatt.
Half Bad er en original og spennende fantasy-bok som absolutt bør leses. Den er i samme nivå som Harry Potter og Twilight. Hvis man liker å lese slike bøker, vil man definitivt elske Half Bad.
Den er handlingsmettet, velskreven og svært nervepirrende. Half Bad er første boken i en trilogi og jeg gleder meg veldig til å lese oppfølgeren

Til toppen