Half bad 1. Ondskapens sønn

Sally Green Cappelen Damm Oversetter: Heidi Sævareid 2016 2 anmeldelser

Uønsket Jaget Utstøtt I dagens England, hvor hekser lever side om side med mennesker, er sekstenårige Nathans far den mektigste og ondeste heksen som finnes – og moren er død. Nathan sitter fanget i et bur, rundjult og lenket, men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Magnus Nordahl

Half Bad

Skrevet av 11. november 2019 av Magnus Nordahl på Åretta Ungdomsskole

Half Bad av Sally Green

Boken handler om en gutt som har det vanskelig. Gutten heter Nathan. Sønn av den mektigste nålevende svartheksen. Alle ser på han som det. Moren til Nathan som er hvitheks hadde en liten affære med den mektigste svartheksen Marcus. Det betyr at Nathan er halvt svart og halvt hvit. Men, alle ser på han som en svartheks. Nathan lever i en verden der Hvithekser, Svarthekser og feiner (Mennesker) bor sammen. Nathan lever i nåtiden. Nathan må ofte til Rådet, Rådet er styrt av mektige hvithekser. Han må ofte dit fordi han må kategoriseres. Om han enten er helt hvit eller helt svart. Rådet tåler ikke svartheksene og jakter på de hele tiden. Jegere er en spesiell enhet sendt ut av rådet for å ta livet av svartheksene. Ingen ting går slik Nathan håper på, han blir kategorisert som en halvkode (Halvt hvit, Halvt svart), senere godtar han seg selv som svartheks.

Jeg opplevde boken som veldig spennende. Du spør deg selv hele tiden hva er det neste som kommer til å skje, hvorfor skjedde det osv.

Det som gjør boken veldig bra er alle spenningstoppene, det er så spennende å lese at du ikke har lyst til å legge ifra deg boken. Ikke noe dårlig med denne boken.

Andre bør lese denne boken hvis de er interessert i spennende bøker, sjangeren fantasy, bøker som ligner på Harry Potter eller Twilight sagaen.

Boken bør nomineres til U – prisen fordi den er veldig godt skrevet, den holder på spenningen helt til slutten. Det som virker logisk i fortellingen er ikke alltid det du tror. Du har ikke lyst til å legge den ifra deg, tiden går veldig fort når du leser denne boken, bra tidsfordriv.

Anbefales på det sterkeste. Passer for Tenåringer.

Terningkast 6


Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 21. januar 2016 av Zuhayr Abdi på Finnsnes Ungdomsskole

"Faren din er ond svartheks. Moren din er god hvitheks. Du er utstøtt, hatet og forfulgt. Du hater hvithekser, men er forelsket i hvitheksen Annalise. Du må flykte for å overleve. Du er Nathan, Svart 0,5."

Half Bad er en nervepirrende action-fantasy av den beste sorten. Hovedpersonen er sønnen til en hvitheks og en svartheks. Når ei god hvitheks har en liten affære med den grusomme og morderske svartheksen Markus blir resultatet Nathan, blandingsbarnet ingen vil ha.. I Nathans verden tolereres ikke at forskjellige skapninger får avkom. Og ingen liker svarthekser. Så helt siden han var liten ble han innkalt til årlige prøver av Rådet for å kategorisere Nathan for enten svart eller hvitheks. Rådet er derimot ikke helt snille og Nathan har blitt holdt i bur helt siden han var fjorten år. Eneste måten han kan overleve på er å rømme. Han må finne Mercury, svartheksen som gjerne spiser gutter, før han fyller sytten år. Han hater hvithekser, men han er hodestups forelsket i Annalise som er hvit.
Nathan er en pest og en plage for samfunnet . Han er utstøtt, hatet og jaget.

Half Bad er en gripende og handlingsmettet bok. Hver eneste side jeg leste fikk meg til å få en hvaskjervidere-følelse. Boka var svært vanskelig å legge fra seg. Jeg måtte bare lese den ferdig!
Uforutsigbare vendinger lot meg stå igjen med måpende munn. Hæ? Hva skjedde nå? Hvordan skjedde det? Dette var spørsmål som jeg stilte etterhvert som jeg leste boka.
Handlingene i boka foregår i vår verden men det finnes flere overnaturlige skikkelser. Svarthekser og hvithekser er de to skikkelsene som boka baserer seg på men feiner (mennesker) har også en stor rolle i bokas verden.
Nathan som er hovedpersonen i boka, går gjennom flere utfordringer, både psykiske og fysiske. Vi følger han mens han vokser opp, forandrer seg følelsesmessig og mens han må ta flere vanskelige valg. Vi blir så godt kjent med han at, vi må holde pusten og håpe at det går bra med han, hver gang han kommer i trøbbel og vanskeligheter. "Skurkene" i boka er også veldig spennende, jeg følte flere ganger medfølelse for dem. Mange av karakterene er ikke enten gode eller onde, men har kompleks personlighet som oss mennesker.
Nathan er definitivt en sterk hovedperson og det blir meget interessant å se om han holder hodet kald i kampen om å overleve.
Språket er veldig bra og er veldig lettlest. Enkelte bøker er dårlig oversatt, men denne boken er veldig bra oversatt.
Half Bad er en original og spennende fantasy-bok som absolutt bør leses. Den er i samme nivå som Harry Potter og Twilight. Hvis man liker å lese slike bøker, vil man definitivt elske Half Bad.
Den er handlingsmettet, velskreven og svært nervepirrende. Half Bad er første boken i en trilogi og jeg gleder meg veldig til å lese oppfølgeren

Til toppen