Gutten i mørket

Harald Rosenløw Eeg Aschehoug 2021 1 anmeldelse

Året er 1942. Johan bor sammen med moren sin i Oslo, og en natt oppdager han at moren bruker leiligheten som skjulested for sabotører. Johan blir kjent med en av dem, som etter hvert gir ham noen oppdrag. Johan er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Thea johansen hagen

Gutten i mørket

Skrevet av 13. september 2021 av Thea johansen hagen på Kjeller ungdomsskole

Denne boken handler om krig. Året er 1942 og 15 år gamle Johan finner ut at noen skjuler sabotører i leiligheten og han skjønner at det er moren som skjuler sabotører. Johan blir blandet inn i hendelser som han ikke vet hva er eller vet ikke hva han skal gjøre, men han er fast bestemt på å gjøre det rette.
Jeg syns det som var bra i boka var at den forklarte veldig godt hva som skjer og beskriver veldig godt så man skjønner bedre. Hovedpersonen har det vanskelig, men må fortsatt tørre og være modig. Du får en følelse i kroppen at du vil at han skal klare å gjøre det rette og kjempe for seg selv.
Det jeg synes var dårlig var at denne boken ikke var så spennende å lese siden du ble ikke dratt med inn i boken, lettere sagt den var kjedelig å lese. Jeg synes ikke denne boken var noe spennende.
Denne boken passer til ungdommer/gutter mellom 13-17 år.
Terningkast: 3

Til toppen