Greie seg på egne hender

Thor Soltvedt Kapabel forlag 2021 2 anmeldelser

17 år gamle Stanley Mott, som har sine språklige utfordringer, havner på feil hylle i sin studiespesialiserende skoletilværelse, der timeplanen hovedsakelig består av teoretiske fag. Noe passer ham, annet må han kjempe med og mot. Stanley blir klassens ufrivillige klovn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kjedeleg bok

Skrevet av 16. desember 2021 av på HUS

Boka handlar om 17 år gamle Stanley Mott sitt liv. Handlinga førgår for det meste på skulen og i heimen hans. Ein brå start på livet har prega guten mykje, som folk på skulen siterer igjen og igjen. Boka har ein tidsepoke på ca. eit halvt år og ein får mykje innblikk i livet hans.

Boka har lite action og handlar for det meste om kvardagen til Stanley. Noko som gjer at eg føler at boka er ein evig start på noko kjedeleg og trist. Boka har nokre små glimt der ein har lyst å lese vidare, men historia endar ofte brått, då det kjem ein ny dag eller tema. Noko som eg meina øydelagde historia litt. Personleg er eg meir glad i action og ville lest meir om alt anna enn ei sminkedama så jobbar på skulen. Ein anna ting eg vil påpeika er skrivemåten. Stanley har sjølv skrive og lese vanskar med språk etter eit uhell når han var mindre, dette prøver forfattaren og få fram med å skrive feil i boka sånn hovudpersonen hadde sagt det. Dette synest eg var både originalt men og irriterande på slutten av boka. Ein ting eg likar med boka er at ein får levd seg inn i Stanley sitt liv og sjå korleis han oppfattar ting og korleis han har det.

Terningkast 3


andreas

Bra bok

Skrevet av 14. desember 2021 av andreas på Rå skole

Denne boken er relevant og interessant, dessuten er det mye om psykolgi. Veldig bra

Til toppen