Glimt

Tor Arve Røssland Samlaget 2015 27 anmeldelser

Jon flyttar til ei øy i havgapet med legemor si. Det vakre landskapet skjuler stygge løyndommar; for kvifor må ungdommane ut av ungdomshuset før klokka 19:33, og kva er det demente frk. Hansen eigenleg prøver å fortelje Jon? Kva har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tindra

Tindra

Skrevet av 13. desember 2015 av Tindra på St.Svithun skole

Glimt er en grøsser som er skrevet av forfatteren Tor Arve Røssland.
Boka hendler om Solveig og Jon, som er to helt vanlige tenåringer bare til helt forskjellige tider, Jon er i nåtiden og han flytter sammen med moren sin til Grovøy som har fått jobben som sykepleier. Han finner straks ut at det er noe rart med ungdomshuset. Mens Solveig bor på Grovøy bor der under andre verdenskrig, når tyskerne kommer. Hun møter en tysk kaptein som er leder over alle soldatene på øya, kan heter Kaptein Storm, og han er ikke som hun hadde forventet.

Boka er helt klart en spenning bok og den har to tider (nåtid og fremtid) som den skifter gjennom hele tiden. Dette gir ekstra spenning og det gjør at det simpelt ikke går å legge fra seg boka. Forfatteren skifter tider når det spennende skal skje som gjør at du må fortsette å lese til du har fått vite hva det var.

Selv om at boken var nynorsk var den ikke vanskelig å lese. Forfatteren brukte enkle ord og hvis du ikke forstod et ord, var det så godt beskrevet at du forstod hva han mente. Jeg synes at boka passer for 11-14 år. og jeg gir den en terningkast 5


Runa Bjerkelien Leiksett

Runa Bjerkelien Leiksett

Skrevet av 30. november 2015 av Runa Bjerkelien Leiksett på Jevnaker skole

Glimt er bare en fantastisk bok!
Jeg klarte faktisk ikke å legge boka fra meg. Og da visse ting skjedde, så fikk jeg ofte frysninger! Historien var ekstremt interessant, men også veldig tragisk for en av karakterene, noe som egentlig gjorde historien enda mer interessant.

Med en gang du leser, er det nesten som at du blir "teleportert" rett inn i historien. Du får raskt et overblikk over hva som skjer i situasjonen til Solveig, og med en gang Steiner blir introdusert, så bare vet man at et eller annet kommer til å skje. Man kan føle det nesten, men man finner ikke ut hva før boka selv presenterer det.
Det er alltid noe som skjer, og spenningskurven går ingen annen vei enn opp.
Man får vite en del om livene til karakterene, og man vil alltid lese mer hver gang et kapittel ender, for så å ville vite enda mer da du er ferdig med å lese det.

Glimt er på alle måter en ekstremt bra bok, som jeg anbefaler alle å lese.
Jeg gir den terningkast 6/6.


Ingeborg Amundsen Salterød

Ingeborg Amundsen Salterød

Skrevet av 29. november 2015 av Ingeborg Amundsen Salterød på Hovedgården ungdomsskole

GLIMT AV TOR ARVE RØSSLAND
I boka «Glimt» møter vi Jon og Solveig, to vanlige tenåringer, men i forskjellig tid. I nåtid flytter Jon til Grovøy sammen med moren sin som skal jobbe som sykepleier på øya. Mens han prøver å skaffe nye venner, skjønner han at det er noe som ikke er som det skal i ungdomshuset.
Samtidig som forfatteren forteller om nåtiden, forteller han også om fortiden, under andre verdenskrig. Om Solveig som lever på Grovøy når tyskerne kommer. Hun blir fort kjent med en tysk kaptein som er leder over alle soldatene på Grovøy. Han heter Kaptein Storm og er alt annet enn det hun hadde forestilt seg.

Glimt er helt klart en grøssende spenningsbok. Boka skifter mellom to tider, nåtid og andre verdenskrig. Dette gjør boka ekstra spennende, for når man nesten får svar på et spørsmål, skifter boka til en annen tid. Forfatteren skriver godt og bygger opp boka spennende, sånn at man bare får lyst til å lese mere av boka. Når spenningen er helt på topp, hopper han gjerne over til en annen tid, og lar leseren være i uvitenhet til han hopper tilbake til den samme tiden igjen. Dette er noe jeg liker spesielt godt med boka, for det får meg til tenke og gruble over svar. Derfor er «Glimt» en vanskelig bok å legge fra seg, når man først har startet på den.

Selv om boken er på nynorsk, bruker ikke forfatteren veldig vanskelige nynorske ord. Boka er veldig enkel å lese og er en bok for de som ikke liker og lese så mye, boken har litt flere enn 200 sider og passer perfekt for de som liker spenning, for det er det nok av i denne boka.

Jeg vil anbefale denne boken til gutter og jenter i 11-14 års alderen, så selv om du ikke kan nynorsk er dette en bok du helt fint kan lese uansett. Denne boka var helt klart en fulltreffer for meg, og jeg vil si det er en av de beste bøkene jeg har lest. «Glimt» får terningkast 6 av meg.


Guro Tamburstuen Jubal

Guro Tamburstuen Jubal

Skrevet av 19. november 2015 av Guro Tamburstuen Jubal på Otta Ungdomsskole

Boken som gir deg søvnløse kvelder.

Glimt – Tor Arve Røssland er en utrolig spennende bok som er så nervepirrende at du sliter med å legge den fra deg da du først her begynt å lese. Glimt er en grøsser om en gutt med navn Jon. Jon har nettopp flyttet fra Bergen til øyen Grovøy sammen med moren sin. I øyas ungdomshus møter Jon Petter, Alex og Rebekka. Det disse fire ungdommene ikke vet er at det var noe forferdelig som hadde hendt i ungdomshuset i 1940, da tyskerne hadde invadert Grovøy. De får små glimt til hjelp med å finne ut hva som hadde skjedd.
Glimt har gode beskrivelser som får deg til å bli revet med i handlingen. Får deg til å tenke gjennom handlingen, gjette på hva som skjer videre og overasker deg fullstendig etterpå. Gode beskrivelser fra både Jon og Solveig. Selv om boken er skrevet på nynorsk er den enkel å lese. Boken er delt så vi er i nåtiden med Jon og i 1940 med Solveig, og det henger godt sammen uansett om det er forskjellige presjoner i forskjellig tid, men man forstår lite da man først begynner og man får lite svar underveis. Jeg gir denne boken terningkast 5.


Emilie Bjerkås

Emilie Bjerkås

Skrevet av 5. november 2015 av Emilie Bjerkås på Jevnaker skole

Jeg elsker denne boka! Den er kjempe spennende og litt mystisk! Selv om boka står på nynorsk er ikke det noe problem! Man får lett med seg innholdet. Boka har et historisk preg på seg som man bare må elske! Håper virkelig denne boka vinner Uprisen!

Vis flere anmeldelser

Til toppen