Glimt

Tor Arve Røssland Samlaget 2015 27 anmeldelser

Jon flyttar til ei øy i havgapet med legemor si. Det vakre landskapet skjuler stygge løyndommar; for kvifor må ungdommane ut av ungdomshuset før klokka 19:33, og kva er det demente frk. Hansen eigenleg prøver å fortelje Jon? Kva har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

adina

adina

Skrevet av 20. november 2018 av adina på Husnes ungdomsskole

Jon flyttar til vesle Grovøy, ei tilsynelatande fredeleg øy langt ute i havet. Det viser seg fort at øya skjuler mystiske og uforklarlege hendingar både i notid og fortid.

Eg syns at boka er god.
Den var gøy og og spennande, og denne boka passer for alle

Ternigkast 6


Edvart Berg-Hanssen

Edvart Berg-Hanssen

Skrevet av 30. april 2018 av Edvart Berg-Hanssen på Bankgata Skole

Denne boka ver kjempe god!
Terning kast 6


Stine

Stine

Skrevet av 14. desember 2017 av Stine på Åsly skole

Jeg er ikke akkurat den typen som leser så veldig mye, men jeg likte veldig godt at boken har to historier, det gjør det mer interessant å lese spesielt for meg siden jeg liker å lese om 2.verdenkrig. Den historien om nåtiden var ikke fult så spennende men det ble bedre da jeg forstod det mer. Ikke før lengre ut i boken jeg skjønte at de to historiene hang sammen og da måtte jeg bare vite hva som skjede vider ut i boken, så over den siste halvdelen av boken leste jeg på tre dager. Starten på boka var litt tung men lengre uti ble det enklere å lese å forstå. Jeg syns boka hadde en bra slutt men jeg syns hele boka skulle vært lengre. Han kunne fortalt mer detaljer på ting å forklare hendelsene enda mer og dratt ut boka for den ble litt kort.
Jeg gir denne boka terningkast 4


Kristoffer Johansen

Kristoffer Johansen

Skrevet av 8. desember 2017 av Kristoffer Johansen på Kruseløkka ungdomsskole

Denne boka er ei blanding av krim og skrekk. Ho er ikkje veldig lang, men klarer likevel å byggje opp ei interessant historie. Boka er bygd opp med to historier som går parallelt på kryss av tid. Den eine historia skjer under den andre verdskrigen i 1940 og handlar om ei jente som heiter Solveig som fort finn seg arbeid som tenestejente for ein tysk offiser. Den andre historia handlar om ein gut som heiter Jon. Han har akkurat flytta frå den gamle heimen sin og prøver å passe inn og skaffe seg venner på den nye staden. Begge historiene skjer på same sted og heng laust saman.

Innleiinga i boka er godt skriven og er veldig spennande. Ho hjelper deg med å forstå karakterane , kva for nokre personlegdommar dei har og kva for nokre problem dei har å stri med. Forfattaren gjer dette på ein spennande måte, samstundes som boka er klar og tydeleg slik at ein forstår.

Vidare blir boka enda betre enn innleiinga og blir enda meir spennande. Forfattaren byggjer opp eit stort mysterium, men gir deg samstundes akkurat nok informasjon til at du trur du kan tenkje deg til løysinga. Etter kvart blir vi introdusert deg for nokre nye karakterar, samstundes som boka klarer å halde spenninga og skrekken oppe.

Avslutninga er ganske uventa, men faktisk likevel skuffande. Forfattaren gir eit ganske uforståeleg svar på gåta, eit svar som kjem litt ut av det blå og øydelegg litt av poenget med heile teksta elles. Boka sluttar veldig brått, og du blir sittande med fleire spørsmål enn svar.

Alt i alt er boka uansett ganske bra. Ho har ein ganske bra struktur og hovudpersonene er lette å like. Boka byggjer godt opp til ein spennande slutt, men ender altså med eit mageplask. Eg gir glimt terningkast 3.


Iver

Iver

Skrevet av 5. desember 2017 av Iver på Åsly skole

Boken glimt handler om en gutt og en jente som lever i helt forskjellige tider men har likevel en slags sammen kobling. Gutten heter Jon han er 14 år og har flyttet til Grorøy en liten øy midt ute i havet. Solvei er en 15 år gammel jenete som lever i 2. Verdens krig. Jon og Solveit har en spessiel tilknyttning til hverandre selv om de lever i helt forskellige tider. Jon og de nye venne has oppdager skumle ting med det gamle ungdomshuset. Jeg likte at boken gjør sånn at du har lyst til å lese vidre. Det var også mye spennende i boken og mye action. Forfatteren var god til å bytte imellom de to personene, men han kunne ha lagt til mer spenning. Jeg gir denne boken en 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Karl Blaalid Edvardsen

Karl Blaalid Edvardsen

Skrevet av 25. oktober 2015 av Karl Blaalid Edvardsen på Rothaugen skole

En skummel men knakende god bok

Glimt som er skrevet av Tor Arve Røssland er en grøsser. boken handler om Jon, han har nettopp flyttet fra Bergen ut på Grovøy sammen med moren. Når han kommer ut dit og har flyttet inn går han en tur opp til ungdoms huset der treffer han blant annet Rebekka han liker henne veldig godt men han får ikke vært der noe lenge fordi at ingen får være i ungdomshuset etter kl 19:33. Jon tror dette er noe som de andre folkene som bor på Grovøy har funnet på. han setter opp et kamera i ungdomshuset og det han ser når han har filmet blir han forskrekket.

Samtidig som man får høre om Jon får man høre om Solveig. Som lever på 40-tallet på Grovøy under okkupasjonen av Norge. Der hun blir kjent blant annet kaptein Storm. Han er en Tysk kaptein som har kontroll på soldatene som tar over Grovøy. han bor i huset til Solveig, han er veldig snill mot Solveig og hun syntes han er veldig hyggelig, men hvor lenge vil han være det.

Glimt er en grøsser med litt humor blandet inn, men ikke mye. utenom det er det ikke mye å si om sjangeren. Boken starter ganske sakte men ikke på en måte som gjør at du føler at den gjør det. spenningskurven er ganske lite unik fra vanlige bøker den bygger seg opp mot en store finalen og så går den litt ned etter finalen men det er litt annerledes siden du får høre om to forskjellige historier samtidig. men du får jo vite hvordan disse to historiene har noe med hverandre å gjøre. men spenningskurven er litt forutsigbar. slutten er litt overraskende men ikke en avslutning jeg aldri har sett før, men ikke en dårlig avslutning. det er ikke mye spenning før det begynner å nærme seg høydepunktet. men jeg levde meg veldig inn i boka. jeg syntes at han bruker gode beskrivelser av både karakterer og miljøet de er i. jeg kjenner meg også veldig godt igjen med Jon sin familiesituasjon. det er nok en av grunnene til at jeg levde meg inn i boken.

boken fungerte absolutt som helhet den satt godt sammen og jeg følte ikke at jeg merket det så veldig godt når boken gikk fra en del til en annen. den er i tillegg veldig god til å være en nå-tids andre verdenskrig grøsser, for de er det veldig mange av. siden det ikke er sannsynlig at noen av hendelsene i boken kunne skjedd på ekte så er det lite ved boken som får meg til å se på hverdagshendelser med nye øyne. selv om det ikke er sannsynlig at noen av hendelsene i boken kunne skjedd på ekte så funker magien veldig bra det føles liksom litt ekte selv om det ikke er det. i tillegg til ha en god helhet så syntes jeg den er ganske lettlest. Den er på Nynorsk men det føler jeg er veldig riktig valg av forfatteren i denne boken, selv om noen kan syntes at det gjør den vanskeligere å lese. alt i alt en veldig god bok i mine øyne, den er på den ene siden en grøsser. men på en annen side så er det humor og kanskje til og med litt drama der også. Jeg anbefaler denne boken veldig!

Terningkast:5

Til toppen