Galderstjerna

Asbjørn Rydland Samlaget 2016 19 anmeldelser

Etter at Eirik og mora held på å køyre på ein sølvrev på veg heim til det nye huset sitt, står merkelege hendingar i kø: Ein framand mann slår Eirik i svime, og han vaknar opp med eit mystisk runesymbol Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sarah Emerentze

Sarah Emerentze

Skrevet av 9. oktober 2017 av Sarah Emerentze på Harestua skole

dette her er den beste boka jeg noen gang har lest. Boka er spennende, og rett og slett en som griper tak i deg og får deg til å lese mer. Det er vanskelig å legge fra seg boka.
trolldom, spenning, informasjon er ord som beskriver boka bra!
anbefales på høyeste nivå

jeg syntes denne boka burde nomineres fordi den er så godt skrevet. forfatteren får deg til å lese en veldig urealistisk bok, men den er så bra at det virker realistisk


kim

kim

Skrevet av 3. oktober 2017 av kim på Åsly skole

Galderstjerna
Denne boka var veldig spennende. Det var alltid noe som skjedde, enten sloss de eller så gikk hovedpersonene rundt til nye steder og fant informasjon. Jeg likte at det var magi i boka, i tillegg til masse utforskning. Det har jeg alltid likt, selv om jeg ikke kan utføre magi selv. Jeg ønsket ikke å slutte å lytte til denne boka, for jeg hørte den på lydbok.
Jeg gir boka terningkast 6 fordi den var spennende, morsom, litt skummel, litt trist og generelt veldig bra. Det var veldig fortjent at den vant U-prisen.


Johanne Haakenstad

Johanne Haakenstad

Skrevet av 27. september 2017 av Johanne Haakenstad på Harestua skole

Denne boka handler om en gutt som finner en «tatovering» på brystkassen hans og han aner ikke hvordan den havnet der. Han finner også ut at det skjuler seg magiske ting bak det.

Denne boka synes jeg at var veldig spennende. Jeg likte spesielt godt historien og hvor godt den er skrevet. Jeg kan også kjenne meg godt igjen i hvordan hovedpersonen tenker, så jeg synes at denne passer godt for ungdommer.

Jeg ville gitt denne boka en 5


Sunniva Bondø Valø

Sunniva Bondø Valø

Skrevet av 18. desember 2016 av Sunniva Bondø Valø på Rørvik skole

Galderstjerna
Boka handler om en gutt som havner i et nytt univers, som har like trekk som et spill han og kompisen bruker å spille.

Starten syns jeg startet litt sakte, datt fort ut og husket ikke hva jeg hadde lest da jeg var kommet nederst på siden. så løsnet det, jeg satte meg litt mer i det også suste det.

Resten av boka var utsøkt, jeg syns handlingene i boka var utrolig bra og underholdende. Forfatteren hadde fått med hver og en detalj, noe som gjorde det så gøy å lese boka, man kunne se for se hver og en ting.

Det er mye man ikke forstår helt av boka, små mysterier, noe som holder leseren gående og bare vil fortsette å lese helt til man skjønner gåta. Språket var også bra, det var forståelig for en ungdom å lese, uten at det ble for mye "sleng-ord" ol. Noe som absolutt trekker opp.
Jeg syns det var bra at det var en del action med i boka, slutten og syns jeg var utroolig bra, det var ingen som så den komme.
Alt i alt syns jeg boka rett og slett var råbra, anbefaler den til ungdom på rundt 13-18 år, både gutter og jenter tror jeg ville likt å lest denne flotte fantasyboka!

Terningkast 5+


Jenny Veland

Jenny Veland

Skrevet av 18. desember 2016 av Jenny Veland på Lindås ungdomsskule

Galderstjerna av Asbjørn Rydland

Tørr jeg si, fenomenal?

Boken Galderstjerna er en fantasybok om den sytten år gamle gutten, Eirik. Da han nesten kjører på rev på veien til hans nye hus, lar han reven hvile i låven til familien. Da han skal ut å se om reven fortsatt er der, blir han slått ned og våkner opp på legevakten med en mystisk tatovering på brystet. Fullstendig fortumlet og uvitende om hva som har skjedd med ham, gjør hans som hans som oftest gjør, spiller Reborn. Da blir han dratt inn i selve spillet, og må sammen med hjelp fra Arandil, som Eirik selv har møtt på i spillet, og den mystiske Lambert, finne ut hva som har skjedd, hvor han egentlig er hen, og hvordan i alle dager han skal komme seg hjem igjen.

En av hovedgrunnene til at jeg syns boken er så god, er at den fra begynnelse til slutt er spennende, noe som holder på leseren. I mange slike bøker er det lett for at alt som skjer er veldig forutsigbart, men dette har forfatteren klart å styre unna, det er bra! Mye av det som blir forklart i boken er komplisert, men det at ikke Eirik forstår alt med en gang er bra, dette gjør at leseren ikke mister interessen når ting blir forklart.

I Galderstjerna må man i likhet med kjente bøker som Narnia og Ringenes Herre, bli kjent med et helt nytt og komplekst univers, men noe Galdrestjerna ikke har i likhet med de bøkene er tiden man får på å sette seg inn i den. Ja, det er mye som skal forklares om for eksempel Ingenmannsland, noe som er nødvendig, men boken er såpass kort at det å skulle sette seg inn i en helt ny ”verden” er det nesten ikke tid til. Som tidligere nemt så hjelper det at ikke hovedpersonen klarer å forstå alt med an gang han heller.

Slutten på boka syns jeg var fenomenal, rett og slett. Etter selv å ha lest en haug med fantasybøker før denne, var jeg sikker på at den skulle ende slik som nesten alle fantasybøker ender, men den siste plot twisten i boken får leseren til å tvile på alt det man har blitt fortalt. Jeg har kun et ord for dette; fenomenalt!

Ofte når voksne skal skrive ungdomsbøker, prøver de å skrive på et ”ungdommelig” språk, noe ikke alle klarer. Men forfatteren av denne boken treffer midt i blinken. Ikke for pent snakk, ikke for grovt, helt passe.

Selv om det er noe jeg syns kunne vert en smuuule forbedret, velger jeg å gi terningkast 6. Spenningen er der hele tiden og det er langt i fra lett å legge boken fra seg. Dette er desidert en av de beste fantasybøkene jeg har lest på lenge, og fortjener virkelig å bli en av de fem nominert bøkene!

Vis flere anmeldelser

Til toppen