Fumbler

Nina Borge Gyldendal 2022 70 anmeldelser

Hvor langt er du villig til å gå for å skjule sannheten? Emil og Sondre blir invitert på FIFA-turnering hjemme hos Magnus og gjengen hans. I motsetning til Emil, er Sondre supergira på muligheten til å rykke opp i popularitetshierarkiet. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

ole nøsen bolli

Fattige Emil

Skrevet av 15. desember 2022 av ole nøsen bolli på Eide ungdomsskole

Sjanger: drama

Mange av vennene til Emil er rike og får dyre ting med foreldrene deres. Emil er sjalu og snylter. Alle liker å spille FIFA og en dag spilte de sammen. Det var fest og de hadde ett veddemål. Emil går i tiende klasse sammen med klassekameratene sine. En av vennene til Emil liker samme jenta han liker og de krangler om det.

Boken starter treigt med spennende. Det var mange spenningskurver. Mest av de spenningskurvene var nor Emil var med typen. Det blir overaskende og spennende. Boken var veldig vanskelig å legge fra seg og jeg anbefaler boken. Det er ytre spenning og lett å kjenne seg igjen og leve seg inn i. Det som gjorde at jeg levde meg inn i boka var at det er mange som opplever det samme og jeg forstår Emil sitt perspektiv.

Boken var lett å lese fordi jeg leste ikke jeg hørte. Den var veldig spennende og overaskende. Det er mye banning i boka, men det passer til bokas innhold. Boken er skrevet på en måte som gjør det intresant å lese. Denne boka handler om hvordan ungdommen i dag. Boken kan lære deg at ikke alle har penger og dyre klær. Det beste ved boken er at mye av det som står i boken stemmer i den virkelige verden. Bokens svakhet er at det var litt kjedelig i starten og at de bruker for mye tid på å forklare FIFA kampene. Jeg synes at andre på min alder burde lese boken fordi den er spennende og interessent.


Jermund

Bra tema

Skrevet av 14. desember 2022 av Jermund på Grov skole

Boken har et tema jeg liker å lese om fordi jeg liker jo FIFA, og jeg liker sjangeren drama når jeg leser bøker.

Fumbler handler om en gutt som heter Emil som er invitert på en FIFA- turnering hjemme hos Magnus, men samtidig en fest.

Emil får vite underveis at det er et veddemål med penger og med tapere.

Da får Emil et lite sjokk, fordi moren til Emil har ikke jobb og de har ikke penger. Boken handler også om en jente som heter Rikke, som bestevennen Sondre er forelsket i og Emil synes også at Rikke er ganske pen, men det vet ikke Sondre. Emil taper turneringen, og han har ikke penger. Han må stjele for å betale det han skylder, og han stjeler fra Rikke. Da jeg var kommet på slutten av boka ble jeg litt overrasket over at faren til Rikke kanskje skulle anmelde Emil.

Jeg syntes at i starten var det litt vanskelig å forstå, men når jeg kom lenger inn i boka ble det bare mer og mer interessant.

Jeg ble litt irritert når boken sluttet litt brått egentlig, jeg trodde at boken skulle slutte på en annen, men jaja.

Boken var ikke særlig vanskelig å legge fra seg, fordi jeg blir litt ukonsentrert når jeg leser bøker. Jeg er litt glad i å se på bilder samtidig som jeg leser, og det hjelper meg å få veldig bra bilder i hodet mitt. Jeg slet litt med å se for meg disse karakterene, fordi som sagt liker jeg litt bilder i bøker.

Jeg syntes at det var veldig spennende på slutten, på grunn av det med pengene, og jeg var spent på om Rikke skulle finne ut av det. Jeg lurte også veldig på om Rikke og Emil skulle bli kjærester, og om Emil og Sondre ble venner igjen.

Alt i alt vil jeg gi denne boka terningkast 5, fordi jeg liker FIFA veldig godt og det var bra at jeg kunne vite hvem spillerne som ble nevnt var. Det var veldig spennende, det med Rikke og Emil. Jeg likte også veldig at tingene ordnet seg for Emil og moren etter hvert. Temaet i boken passet meg godt, og jeg kunne kjenne meg igjen i spenningen rundt et game. Jeg synes slutten på boken var litt for brå, den kom brått på, og jeg savnet bilder.

Boken fortjener å bli nominert til U-prisen, og den fortjener å vinne.


Tim

Fotballgutta

Skrevet av 14. desember 2022 av Tim på Eide ungdomsskole

Fumbler av Nina Borge. Boken handler om vennskap, kjærlighet og penger. Hovedpersonen i boken heter Emil. Moren til Emil har akkurat mistet jobben og Emil har nesten ikke penger.

Dette er en spennende bok. Som handler om FIFA og vennskap. Emil og moren sliter økonomisk. Så når Emil er på FIFA-turnering, tror han d bare er for å ha det gøy, men, midt i turneringen får Emil vite om at det står penger på spill, for å finne ut mer av dette må du lese boka.

Boken starter veldig inni det. Så bygger spenningen seg opp før den faller litt igjen. Vendepunktet i boken er når FIFA-turneringen er ferdig. Det er en spenning i boka som er lett å leve seg inn i.

Boken var lett å lese det var ikke veldig mye skrift på hver side, men det var sånn passe med skrift. Også likte jeg svært godt at boken ikke var så lang, for da kan fort boken bli litt kjedelig. Det var ikke for mye stygt språkbruk i denne boken.

Jeg tror forfatteren har skrevet denne boken for å vise ungdommer at ikke alle har så mye penger, selv dine nærmeste kan ha lite penger uten at du vet det. Så jeg tenker at forfatteren setter lys på en veldig viktig ting. I alt var denne boken bra og jeg ville anbefalt den for alle 10-16 år hvis du liker FIFA eller fotball.

Jeg gir denne boken et terningkast 5


Markus

Enkel men man skjønner greia

Skrevet av 13. desember 2022 av Markus på Berg Montesorriskole

Fumbler handler om en gutt som heter Emil. Han bor i blokk og mora har ikke jobb. Dermed har han ikke så mye penger. Bestekompisen, Sondre, som han spiller FIFA med, har en familie med penger og har råd til mye Emil ikke har. En dag begynner Sondre å spille med en populær gutt, og de blir invitert begge to til en fest med en FIFA-turnering, men når de spiller så får Emil vite at han må betale for et veddemål om hvem som vinner. Det bygges opp drama rundt penger og popularitet – og en jente.

Språket i boken var enkelt, vanlig bokmål, det var ingenting jeg ikke skjønte, eller som ble for komplisert. I tillegg var den passe lang og hadde en fin slutt

Jeg tror at mange kjenner seg igjen i dette med pengepress. Fortellingen er ganske realistisk.

Sjangeren er drama.

Terningkast 5


For mange løgner

Skrevet av 13. desember 2022 av på Lagård ungdomsskole

Fumbler var en fantastisk bok. Den brukte litt tid til å komme til spenningen, men det endret seg til noe bra og det var alltid noe som skjedde. Denne boka er for folk som liker FIFA og liker og ha FIFA-turneringer. Boka handler om en som heter Emil som ikke har så mye penger, men ble med i en FIFA turnering med vennen sin Sondre.

Måten boka startet på var på var ikke så bra, men handlingen kom raskt når de begynte på FIFA-turneringen om hvilke lag som gikk videre. Denne boka kan være sann for mange, og forteller godt hvordan det er å holde på løgner så lenge. Forsiden på boka viser tydelig at det handler noe med FIFA å gjøre og spille. De brukte framsiden til FIFA 22 på TV-en for å vise at de brukte FIFA 22 med en fotball som bare ligger på forsiden.

Boka har en åpen slutt, så jeg håper at det kommer en bok nr. 2, der vi får vite mer om hvordan det går med Emil, Rikke og Sondre. Jeg håper at det også kommer flere FIFA-turneringer i bok nr. 2.

Jeg gir denne boka terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen