Fumbler

Nina Borge Gyldendal 2022 55 anmeldelser

Hvor langt er du villig til å gå for å skjule sannheten? Emil og Sondre blir invitert på FIFA-turnering hjemme hos Magnus og gjengen hans. I motsetning til Emil, er Sondre supergira på muligheten til å rykke opp i popularitetshierarkiet. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Leander

Kjærlighet, FIFA og løgner

Skrevet av 7. desember 2022 av Leander på Grov skole

Fumbler er en spennende bok som er vanskelig å legge i fra seg. Boka handler om Emil og ungdomslivet hans. Emil en gutt som lever et normalt liv. Han har venner, går på skole i 10. klasse, men han har en hemmelighet. Emil sin mamma har ikke jobb. Han sier det ikke til noen, ikke engang bestevennen hans Sondre. Emil får mindre ting å gjøre fordi moren har ikke råd til for eksempel fotball og bowling. Sondre og Emil gjør mindre ting sammen og det får Sondre til å henge med Magnus. Etter hvert blir Sondre og Emil invitert til en FIFA 22 turnering, men det Emil ikke vet er at det er et veddemål og Emil kommer i en vanskelig situasjon.

Fumbler har en bra start, starten var ikke for rask, men ikke for treig. Det var et passende tempo. Boka hadde mange punkter som er helt uventet. Slutten var litt for brå.

Fumbler er en bok som handler om kjærlighet, løgner og fotball. Jeg er ikke en så kjærlighetsroman person, men jeg liker fotball, og det har boken mye av. Boken er spennende og artig, og den fortjener å vinne U-prisen. Det er skrevet om hvordan det er å være ungdom av en voksen og det er skrevet bra. Hvis du liker fotball eller gaming er denne boken for deg. Aldersgruppa denne boken passer til er 11-15, det er noe banning som gjør som at jeg synes at denne aldergrensen er passende.

Jeg gir Fumbler terningkast 5+ av 6. Grunnen til at jeg gir 5+ og ikke 6 er fordi det er en litt brå slutt og det er vanskelig å få med seg alt som skjedde. Hadde boka vært noen få sider lengre, hadde det blitt 6. Jeg likte å lese Fumbler og den fikk meg til å bli å bli gira hver gang det skjedde noe uventet eller noe spennende.


Vegard

Festen som forandret alt!

Skrevet av 7. desember 2022 av Vegard på Hauge oppvekst

Forfatter: Nina Borge

Fumbler er ein drama bok som handler om 2 gutter som speler FIFA i lag, Hovedpersonen sliter med økonomien og begynner å vedde penger med penger han ikkje har. So han sliter til å betale tilbake gjelda og vedder meir. Dei 2 gutane begynte å like samme jente og blir uvennar.

Starten av boka tok litt tid før det begynte å bli spennande. Spenningskurva bygde seg opp til eit tydelig høgdepunkt.
Boka slutta litt overaskande, fordi eg trudde det skulle komme meir. Boka var spennande og vanskelig å legge fra seg når du kjem inn i den. Boka gjorde sånn at eg levde meg inn i den med at det var so masse som skjedde på ein gong. Eg syntest at boka var ganske bra, andre burde lese den fordi den er spennande.

Eg synest at denne boka burde bli nominert til Uprisen fordi eg synest at denne boka var veldig bra!
Terningkast: 5


Onar

En roman med mye spenning og drama

Skrevet av 7. desember 2022 av Onar på Engerdal barne -og ungdomsskole

BOKEN:

Boken handler om gutten Emil, som bor med moren sin, de har dårlig råd. Emil blir invitert til en fest der det skal være en FIFA turnering. For å delta i turneringa må man vedde penger, dette vet han ikke om før han kommer. Han kommer i trøbbel, fordi han aldri får betalt tilbake de fem hundre kronene han tapte i FIFA turneringen. Han er desperat etter penger og han prøver alt. Emil ender opp med å gjøre noen dumme valg.

OPPLEVELSE:

Boken starter veldig bra og enkelt, og den er spennende fra første stund. Man får vite alt om hovedpersonen ganske tidlig i boka. Boka er beskrivende og fin å forstå, den er lettlest. Man skjønner etter hvert at boken er uforutsigbar og at alt kan snu. Boken viser at når enden er god er allting godt. Boken virker veldig original, og det ser ikke ut som om Nina Borge har tatt noe inspirasjon annet enn hennes egen kreativitet og fantasi. Boken virker troverdig, og tar opp typiske ting som kan skje når du er i 13-16 års alderen, for eksempel og ende opp med og kysse den personen som vennen din liker.

Språk:

Synsvinkelen er skrevet i første person, her som hovedpersonen Emil, og man kommer inn i tankene hans som om du tenker det selv. Boken har lange og korte setninger, og det er noen replikker. Spesielt når Emil skriver chater/meldinger på telefonen sin. Det er sjeldent metaforer, men hvis du virkelig leser mellom linjene så dukker det opp noen. Boken bruker et språk som jeg synes passer den, men det er ikke noe spesielt som stikker seg ut. Et språk som passer for ungdom.

Oppsummering:

Boken handler i bunn og grunn om gutten med navn Emil som roter seg bort i ett veddemål om penger og møter mange hinder på veien for å skaffe pengene. Jeg tror at forfatteren skrev denne boken for å vise hvordan det er å være ungdom med dårlig råd og hvilken motstand ungdom med dårlig råd møter. Noe annet som er bra med boken er at den tar for seg mye detaljer, men innimellom kan det bli litt mye. Jeg anbefalere absolutt denne boka til andre og det er fortjent at denne blir nominert til u-prisen. Terningkast 5


Jesper

Fumler

Skrevet av 7. desember 2022 av Jesper på Austevoll ungdomsskule

Fumbler er ein gøyal, morsom, spennande og dramatisk bok. Når eg begynte å lese så begynte eg og like denne boka eg har aldri vert fan av å lese men denne boka får meg lyst til å lese meir og meir. Eg håper denne boka vinnar uprisen og eg håper det komer ein ny bok. Eg elskar at det går frå gaming til tilgiving og krangel mellom bestevenner. Boka handlar om ein gut som heiter Emil som elskar FIFA og liker å vere med venner, men mora har Mustad jobben sin så dei har blitt fatige. Verdagen til Emil blir forandra nå sån dei kule gutar henger med beste vennen hans fordi Emil har ikkje rå til å vere med. Han blir desperat og tenker på å begynner med stjeling. Eg foreslår Fumbler til folk som liker spenning, dramatikk og komedie alder 12-15 år. Eg vil gje Fumbler ein terningkast 5


Nikolai

For lite spenning

Skrevet av 6. desember 2022 av Nikolai på Rana ungdomsskole

Boka Fumbler handler om Emil og Sondre. Begge synes Rikke er fin. De liker også å game og spille fotball, de spiller i tillegg mye fifa. De blir invitert til en fifa-turnering hjemme hos Magnus, og vennene hans. Men det er ikke bare fifa det handler om hos Magnus, det er også penger. Emil begynner å lyve til Magnus og vennene hans og løgnene blir større og større.

Jeg syntes denne boken var lite interessant . Det var ikke så mye som skjedde som jeg syntes var interessant, som grep meg. Det var rett og slett for lite spenning og det var for lite som skjedde. Når jeg leste så husket jeg nesten ingenting for den var så lange sider med mye tekst.

Noe av handlinga var litt barnslig for meg, jeg hadde kanskje likt det om jeg var litt yngre. Dermed tror jeg at Fumbler passer bedre for barn enn for ungdom.

Jeg valgte denne boka fordi jeg liker å spille FIFA , liker fotball og å være med venner, og det handlet denne boka mye om. Men det var ingen bilder og da klarte jeg ikke å leve meg inn i handlingen. Jeg fikk ikke bilder i hodet av det som skjedde, og da falt jeg av.

Teksten var skrevet på en treig måte, så jeg husket nesten ikke hva jeg hadde lest fordi den var så kjedelig. Teksten traff ikke meg, det var ikke en tekst som traff lesehjerte mitt. Det var også et par steder i teksten jeg ikke forsto hva forfatteren mente, og da ble det vanskelig å henge med.

Jeg syntes ikke denne boken er bra nok til og nomineres til uprisen.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ingeborg

Fumbler

Skrevet av 15. september 2022 av Ingeborg på Lom ungdomsskule

Boka handlar om Emil, Emil og bestevennen Sondre. Emil og Sondre elskar og spele FIFA. Dei er gode venner og heng saman kvar dag. Dei er også god venn med Rikke. Kvar morgon sitt dei på bussen saman og skravlar. Faren til Emil døyde da han var fire år og mora er ofte arbeidslaus så dei har ikkje så god råd. Emil kan ikkje vere med på fotball lenger, eller bowling eller noko som kostar pengar, men han ville ikkje seie til nokon og går langt for å halde på sannheita. Sondre synes det er irriterande at Emil ikkje blir med på noko lenger. Ein dag bli Sondre invitert til FIFA-turnering heime sjå Magnus og gjengen hans og spør om Emil vil bli med. Emil spelar ofte FIFA og er ganske god og tenkar at dei går vel fint. Heime sjå Magnus er det ganske mange folk og nokre av dei er Rikke og veninnene hennar. Emil kjem langt i turneringa og klarar seg bra heilt til Sondre forteller han noko som han ikkje sa før Emil blei med i turneringa som kjem til og bli starten på alle problema hans.

Eg syntes at boka var underhaldande. Handlingane var bra forklart og orda var lette og forstå. Eg gjev terningkast 4.

Til toppen