Fumbler

Nina Borge Gyldendal 2022 44 anmeldelser

Hvor langt er du villig til å gå for å skjule sannheten? Emil og Sondre blir invitert på FIFA-turnering hjemme hos Magnus og gjengen hans. I motsetning til Emil, er Sondre supergira på muligheten til å rykke opp i popularitetshierarkiet. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Leif

Fæl FIFA fortelling

Skrevet av 24. november 2022 av Leif på Sinnes skule

Fumbler handlar om en gut som heiter Emil. Emil sin mor har ikkje jobb så di har ikkje mykje pengar. Emil liker å spille FIFA med Sondre, men Sondre vil at Emil skal skaffe den nye Xbox-en og det er mye annet som Sondre ikkje har rå til som han vil ha.

Boka startar rett in i handling med at Emil og Sondre spiller FIFA. Eg synest boka er dårleg for det kom liksom aldri til ein spenningstopp. Slutten var forventa. Eg følte at personane var realistiske men eg klarte ikkje å bry meg nok til å bli nysgjerrig på personane. Innlesaren var kjedeleg den las med lite følelsar. Eg synes boka fortenar ein toar fordi den var realistisk men det var kjedeleg handling.


Dennis

God, men ikke for meg

Skrevet av 24. november 2022 av Dennis på Rana ungdomsskole

Boka handler om ungdomslivet til Sondre, en gutt som liker fotball og å game med vennene hans på FIFA, Rikke og Emil. Sondre og Emil liker Rikke, og når Sondre kysser Rikke så blir de uvenner. Sondre må gi penger for et veddemål på grunn av at han var i et FIFA turnering med Magnus, en av de populære guttene fra skolen.

Jeg syns at denne boka er veldig bra, men jeg tror ikke at den passer helt for ungdommer. Den passer bedre for 10-11 åringer, på grunn av at handlingen føles litt barnslig til å bli lest av ungdommer. Når Sondre sier slemme ting om Rikke så føltes det veldig barnslig som om det bare ville ha skjedde i en barnebok. Jeg mener at hvis dette var realistisk så ville Sondre bare sagt nei, sånn at det ikke ville blitt mer problemer.

Det var litt vanskelig å holde følge med alt sammen fordi handlingen i boka hopper hele tiden, en setning så er de på skolen, i den andre setningen så er det kveld. For meg, som ikke vet så mye om FIFA, så var det veldig vanskelig å lese alle delene hvor de beskriver hva som skjer i FIFA-spillet.

Det som jeg liker ved boka er at den er veldig god til å beskrive det som skjer, den beskriver godt når Sondre er deprimert eller konsentrert. Jeg liker overskriften og bilde på boka, det er god sammenheng mellom forsiden og innholdet. Sondre kommer i en dårlig situasjon, og bild viser at Sondre faller dypere og dypere ned og havner i mer og mer trøbbel.

Jeg syns ikke at "Fumbler" burde nomineres til årets U-pris på grunn av at ikke alt for mange kan kjenne seg igjen i den situasjonen som Sondre er i, og jeg syntes ikke at den er bra nok for en ungdomsbok.


Leander

Ungdomslivet

Skrevet av 24. november 2022 av Leander på Bardufoss ungdomsskole

Boka ‘’Fumbler’’ er en bok om en gutt som heter Emil. Bestevennene hans heter Rikke og Sondre. Emil liker fotball, FIFA og vennene sine. Emil og Sondre ble med i en FIFA-turnering som Magnus holdt. Sondre fikk med Emil på turneringen, men han fortalte ikke Emil at de måtte ha penger for å bli med. Dette skapte mange problemer for Emil. Emil måtte skaffe pengene som endte med at han stjal fra kafeen til faren til Rikke. Da ble det konflikt mellom han og Rikke
Jeg syntes at boken var ganske bra. Boka var veldig realistisk etter min mening. Den viser hvordan ungdommer har det i dag, og viser problemene mange barn/ungdommer opplever Som er f.eks. mangel på penger og gruppepress.
Jeg likte boken ganske godt fordi den er relevant til hvordan ungdomstiden kan være. Den var spennende og overaskende bok som hadde enn del ting jeg ikke forventet. Det tok veldig lang tid før jeg kom inn i boka, starten var ganske treig og boka handlet mest om FIFA turneringer, det var liksom det samme som skjedde flere ganger. FIFA-turnering var tingen i denne boka for å si det sånn.

Jeg gir terningkast 4


Vebjørn

Vennskap på godt og vondt

Skrevet av 21. november 2022 av Vebjørn på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest ‘’Fumbler’’ av Nina Borge. Det handler om en gutt som heter Emil. Han har en kompis som heter Sondre, og en god jentevenn Rikke. Emil og Sondre ble invitert til en turnering i FIFA. Emil tapte og måtte betale 350 kr tilbake, men han var fattig. Bestevennen hans Sondre ble bare bedre og bedre venn med de som lagde turneringen. Emil mista sin bestevenn, men han hadde fortsatt Rikke. De spilte fotball sammen og besøkte hverandre. De kyssa to ganger, men den andre gangen så Sondre dem. Sondre hadde vært forelsket i Rikke lenge, han ble veldig sur på Emil.

Jeg synes boka var bra, mye av innholdet i boka likte jeg. Det handla også litt om festing og drikking og det synes jeg var bra. Det var en ganske brå slutt, men jeg likte det. Det var bare Jeg fortellinger, det burde ha vært litt mer i andre person og tekstmeldinger. Det var bare tekst så kanskje det kunne ha vært greit med litt bilder, så folk forstår litt mer hvor de er og sånn. Håper det kommer en bok nummer to.

Terningkast: 5


Bjørn Viktor

Hvor store sjanser tørr du og ta?

Skrevet av 17. november 2022 av Bjørn Viktor på Inderøy ungdomsskole

Fumbler handler om en gutt som heter Emil. Moren har ikke jobb og faren er død. På skolen får bestekompisen Sondre nye venner som fører til store veddemål som vokser og vokser. Emil blir blandet inn i veddemålene. Kjærligheten slår inn og alt går dårlig

Jeg syntes at en god bok skal være spennende, morsom og godt skrevet.
Jeg syntes Fumbler var meget bra. Jeg mener at boka var veldig bra fordi den treffer ungdom på en spesiell måte. Noe av det som skjedde i boken kunne ha skjedd i virkeligheten. Handlingen var helt ok fram til side 100. Da syntes jeg at det begynte og bli kjempespennende. Før det var det litt tamt. Boka er veldig godt skrevet. Hun forklarer godt hvordan ting er. Jeg fikk mange bilder i hodet da jeg leste boken. Fumbler var veldig lett å forstå. Spenningstoppene er helt ok. Boken hadde en fin lengde. Ikke for lang og ikke for kort.
Jeg syntes at alle ungdommer burde lese denne boken. Den passer for begge kjønn og aldrer fra 12-16. Jeg syntes at denne boken burde bli nominert til og få u prisen 2022. Boken får terningkast 5 av meg.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Unni

Oksygen

Skrevet av 1. september 2022 av Unni på Rossfjord skole

Denne boka var fint skreve å jeg likte at man kunne lyte til den.

Til toppen