Fumbler

Nina Borge Gyldendal 2022 49 anmeldelser

Hvor langt er du villig til å gå for å skjule sannheten? Emil og Sondre blir invitert på FIFA-turnering hjemme hos Magnus og gjengen hans. I motsetning til Emil, er Sondre supergira på muligheten til å rykke opp i popularitetshierarkiet. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Thomas

Fumbler

Skrevet av 30. november 2022 av Thomas på Eide ungdomsskole

Romanen Fumbler er skrevet av Nina Borge. Sjangeren til denne romanen er drama.

Emil, Sondre, Magnus og Rikke er hovedkarakterene. Emil blir med på en Fifa- turnering. Når turneringen er ferdig sier de at han må vippse 300 kroner fordi han tapte. Han har ikke vipps eller penger, så det kan bli litt vanskelig for han.

Romanen starter rett inn i handlinga. Det var litt lite som skjedde på starten, men når du kommer lenger inn i romanen blir det mer spennende. Den var lett å lese.

Det er litt banning, men det passer til romanen. Slutten var uventet.

Jeg anbefaler denne boka til ungdommer fra 12-15 år. Jeg vil gi denne boka terningkast 4.


olav

Et nett av løgner

Skrevet av 30. november 2022 av olav på Eide ungdomsskole

Fumbler er skrevet av Nina Borge og ble utgitt av Gyldendal i 2021. Dette er en ungdomsroman, som handler om Emil som er glad i FIFA og fotball. Moren har ikke jobb, så han må slutte på fotball. Etter en FIFA-turnering på en fest havner han i gjeld til Magnus. Boka handler om hvordan Emil havner i et nett av løgner og hvordan han mister vennene sine. Jeg synes boka er veldig bra for den får frem hvordan mange ungdommer har det. Jeg synes boka er skrevet veldig bra og har mange gode skildringer. Det er en del ytre, men mest indre spenning. Jeg mener boka kan være litt treg og gjentagende til tider.
Jeg gir boka en terningkast 5.


Arne Per

En sykt bra bok!

Skrevet av 30. november 2022 av Arne Per på Steinerskolen i Tromsø

Boka handler om fotball og en masse drama. Dramaet oppstår på en fest hvor hovedpersonen taper et veddemål. Boka oppleves som troverdig, fordi kjemien mellom karakterene i boka fungerer.

Boka er lettlest, har driv og er veldig underholdende fordi fotball er spennende og interesserer meg.

Denne burde absolutt nomineres til U-prisen!

Terningkast: 6!


Patrick hodt

En bok om FIFA

Skrevet av 29. november 2022 av Patrick hodt på Tjøme ungdomsskole

Denne boka handler om Fifa22.
Hovedpersonen blir med i en fifa turnering. Han har ikke så mye penger og hvis han taper må han betale vinneren av turneringen.

De tinga som skjer er at det er noen gutter som spiller fifa. Hvis du liker fifa eller fotball passer denne boka til deg.

Jeg vil gi denne boka terningkast 6 fordi hvis man liker fotball kommer man så oftest inn i boka med engang.


Markus Beck Dypedahl

Bokandmeldelse om Fumbler

Skrevet av 28. november 2022 av Markus Beck Dypedahl på Kråkerøy ungdomskole

Fifa turnering og Arbeidsløs

Boken er laget av gyldendal og er skrevet av Nina Borge. Boken heter Fumbler og er med i txt aksjonen.

Hoved personen i boken heter Emil. Emil er en litt lav gutt som går i 10 klasse. Emil har to gode venner som heter Sondre og Rikke. Sondre og Rikke bor i et ganske så rikt strøk imens Emil bor i et rekkehus i et litt fattig strøk. Faren til Emil døde når Emil bare var 4 år. Etter hvert blir moren til emil arbeidsløs så de har ikke mye penger. Sondre er også veldig forelsket i rikke og det veit Emil. En dag på skolen kommer neon av de kule guttene Magnus og gjengen hans bort til sondre og Emil. De spørr om de vill være med på festen til Magnus. Sondre og Emil veit hvor legendariske festene til Mangus er. Det er ofte alkohol på fetsene til Magnus, men det er også ganske mange gøye aktiviteter som en fifa turnering. Sondre og Emil takker ja til og komme på festen og spørr Rikke om hun også vill komme. Det Sondre vet, men ikke Emil er at det er involvert penger i festen og hva gjør Sondre når han ser Emil og Rikke kline på fotballbanen og hva gjør Emil når vennene hans finner ut at moren er arbeids løs. Det finner du ut om du leser boken.

Emil har også ikke mange egenskaper, men han ha ren god egenskap til og lyve. Et eksempel er til moren hannes da hun spurte om alt går fint med han når han skyldte masse penger så sa han ja for og ikke gjøre moren redd. Det er noe jeg tror mange kan kjenne seg igjen i når noen er litt lei seg så vill man mest sannsynelig ikke si det til noen for at dem skal lage en stor greie ut av det. Emil har fått mange dårlige erfaringer langs hele boken han har vært litt lei seg også blir han litt glad også kan han plutselig bli litt sint og dette gjør han for og prøve å ordne opp i ting selv om det noen ganger bare blir verre. Et eksempoel er etter at Emil og Rikke klina så ble jo Sondre litt lei seg og sluttet å henge med både Emil og Rikke for Emil fortalte Rikke om hvordan Sondre føler seg ovenfor Rikke, men Rikke har ikke følelser for Sondre, men hun har det for Emil. Så i skole gården dagen etter så henger sondre med Magnuss og gjengen hans så sier dem mye om at Emil betrodde Sondre og da blir han sur og skriker ut at han ikke liker Rikke og at han aldri kommer til og gjøre det sånn at hele skolen hører det inkludert Rikke. Rikke blir lei seg og går inn i bussen imens Emil prøver og løpe etter, men rekker ikke og komme fram. Da følte Emil seg veldig dårlig og hadde skyldfølelse ovenfor Rikke.

Bokens start er veldig beskrivende og ganske treigt. Den er ganske kjedelig på det tidspunktet også plutselig kommer den inni handlingen. Boken startet med at Sondre og Emil spilte fifa mot hverandre og Sondre vinner vær gang. Også plutselig så begyyner Sondre og snakke om penger og at Emil sa at han skulle få den nye Xboxen foret halvt år siden, men det Sondre ikke vet er at Emil ikke er i nærheten og få den Xboxen så Emil bare sier at han får den snart som er den største løgnen han har sagt i hele sitt liv siden han har jo ikke mer en 20 kr på kortet hans.

Bokens slutt er ganske irriterende fordi du har bare lyst til og lese mer siden den slutter midt i en samtale. Den slutter med at Rikke kommer hjem til Emil etter skolen og sier at hun ville henge litt også bare brått slutter den.

Det jeg syntes kunne vært bedre er litt hvordan de andre karakterende føler seg og ikke båre Emil. Et eksempel på det er Rikke jeg ville gjerne ha vist ogsen hun føler seg når hun er med Emil og hvordan hun har det ellers. Dette kan også gjelde sondre når han ser Emil og Rikke på fotball banen.

Spenningen føler jeg at det er mye av både ytre spenning og indre spenning. Et eksempel på indre spenning er når Emil finne rut at han er forelsket i Rikke og at han får en veldig rar følelse når han er i nærheten av henne det er en veldig indre spenning fordi han blir spent inni seg vær gang han er med Rikke.

Et eksempel på ytre spenning er når han lyver til moren så er det spennende på utsiden og moren på en måte skjønner at Emil lyver og begynner å få litt tårer i øynene. Da får Emil en veldig dårlig følelse på både utsiden og innsiden s
åjeg vill si at det er mer indre spenning en ytre i boken.

Det Jeg likte best i boka er hvordan man kunne leve seg inn i boken og kjenne seg litt igjen. Man kjenner seg litt igjen med ogsen miljøet er blant ungdom, litt sånn utskjellende for og hedre seg selv på en måte.

Boken handler egentlig om hvordan det er og være ungdomm. Jeg tror forfatteren skrev om dette for og kanskje vise litt hvordan det er og være ungdomm. Den har å si til andre som ikke er ungdommer hvordan vi har det. Et esempel på hvordan vi føler oss er at vi kan ha skyldfølelse og vi kan være forelsket det er noen av hoved følelsene noen av ungdommene har og noen er også ganske lei seg, men det viser ikke boken akkurat. Den viser bare hvordan vi har det når vi er lei oss.

Boken forteller mye om hvordan det er og være ung. Den er også noe som vi ungdomemr liker og lese om. Et eksempel på det er spenningen i boken. Den er en av de mest spennede boken jeg har lest og det kan være fordi jeg kjenne rmeg igjen hvordan det er og føle seg sånn som Emil gjør og ha den skyldfølelsen som han har er nøyaktig det samma som jeg har og det gjør det jo morsomere for meg og lese boken.

Jeg gir boken terningskast 5/6 fordi den er en veldig god bok som viser mye om hvordan det er i et ungdoms miljøet og den er veldig spennende til tider. Boken er også veldig innlevende og har mye spenning. Den har også litt om kjærlighet som mange kam like og lese om. Det er også veldig mye som skjer overalt og det gjør jo spenningen enda bedre. En ting som kunne vært bedre er litt hvordan de andre føler sånn som sondre. Jeg tror mange hadde syntes att det hadde vært bedre om vi fikk vite litt mer om hvordan sondre har det.

Jeg ville anbefalt boken til de som er glad i spenning. Aldersgruppen som bør lese boken er de som er mellom 11 og 15 år siden den er ikke en bok som voksene hadde likt og den er perfekt for de mellom den alderen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen