Fuck verden

Monika Steinholm Schibsted 2015 24 anmeldelser

Gunn har nettopp flyttet til Tromsø sammen med moren. Moren sitter for det meste inne og snakker med fremmede menn i telefonen. Gunn kjører rundt på en traktor og spiller Jahn Teigen. I lomma på mormors røde kåpe finner Gunn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Trine

Trine

Skrevet av 20. november 2015 av Trine på Grim skole

Fuck verden er en blanding av humor og kjærlighet. Hovedpersonen som du møter heter Gunn. Hun har just flyttet fra Trondheim til Tromsø. Livet blir snudd, ting skulle hvertfall ikke bli som før. Fuck verden er en bok som forteller om at livet blir forandret, men ikke helt som du forventet. Denne boka er full av følelser som kjærlighet, ensomhet og fortvilelse. Det er sikkert mange som kjenner seg igjen i dette. Boken er ikke så tung som gjør den lett å lese. Fuck verden en roman. Denne passer nok best for jenter pga. at det er ikke alle gutter som liker å lese om kjærlighetshistorier. Noe som ødelegger boka litt er at den ikke forklarer alt, så plutselig nevner de noe som ikke blir helt oppklart og dette gjør boken kan bli litt forvirrende. Jeg følte ikke boka traff helt meg. Syns boken hadde litt dårlig innhold og manglet poeng med historien. Selve boken går litt opp og ned. I begynnelsen var det vanskelig å forstå. Følte heller ikke spenningen var på topp og får ikke en følelse av jeg vil lese mer av boka. Handlingen henger ikke sammen. De bytter tema hele tiden og som jeg sa dette gjør den forvirrende. Det var nesten litt vanskelig og åpne boken å begynne å lese. Tittelen passer godt til boka. For den kan handle mye om hvor vanskelig ting kan være og at ikke ting alltid går riktig vei. Boka har en lykkelig slutt. Denne boka passer for deg som vil lese om hvordan tenåringer tenker og føler. Vist du liker drama passer denne for deg.
Terningkast 3


sander Lunderød

sander Lunderød

Skrevet av 20. november 2015 av sander Lunderød på Grim skole

Boken ''Fuck Verden'' er en ungdomsroman som ikke helt treffer på alle områder. Selve boken er en godt skreven bok, som ikke er for tung og lese. Forfatteren skriver boken som om hun tenker på hvem som leser. De fleste vill klare og lese boken.
Boken er som sagt en roman. Ikke alle gutter liker å lese kjærlighets historier, men det som ødelegger boken mest er historien den vil utelate deler som ikke blir helt oppklart. men den funker til de stedene den funker i er det en helt grei historie. selv likte jeg ikke boken på grunn av historien men jeg ser at til andre vill det være en ganske god bok!
Vis jeg skulle ha gitt den poeng fra en skal fra 1-10 vill jeg gitt den
6/10


Renate Haugan

Renate Haugan

Skrevet av 17. november 2015 av Renate Haugan på Sandfallet ungdomsskole

FUCK VERDEN

Forlag: Schibsted AS
Tittel: Fuck Verden
Forfatter: Monika Steinholm

Gunn har nettopp flyttet til Tromsø sammen med moren. Morenn sitter for det meste inne og snakker med fremmede menn i telefonen. Gunn kjører rundt på en traktor og hører på Jahn Teigen. I lomma på mormors røde kåpe finner hun et bilde av en ung mann. Hun skulle spurt hvem det er, men mormor er en måke og hun kan ikke svare.

Dette er en dramabok. Boka starter med en beskrivelse. Det er litt vanskelig å forstå hvem som er hvem de første kapitlene, men det blir bedre etter hvert.

Handlingene er litt overraskende, og boka slutter litt uventet. Det er litt vanskelig å leve seg inn i den. Begynnelsen og slutten passer godt sammen, og språket passer for ungdom.

Boka er kreativ og troverdig.

Terningkast 4


Nora Voll

Nora Voll

Skrevet av 10. november 2015 av Nora Voll på Tangenåsen ungdomsskole

En bok full av følelser
Jeg vil si at denne boken er en blanding av humor og kjærlighet. Du møter hovedpersonen Gunn som nettopp har flyttet fra Trondheim, og skal starte et nytt liv. Det skal hvert fall ikke bli som det var før.
Fuck verden er en bok som forteller om hvordan du trodde livet ditt skulle endres, men kanskje ikke ble helt som du forventet.. Boka er full av følelser som kjærlighet, ensomhet og fortvilelse. Dette kan sikkert mange som leser boken kjenne seg igjen. Selv treffer ikke boken meg helt, men jeg kan lett sette meg inn i det på måtene hun beskriver ting. Hun beskriver karakterene godt, og man får en følelse av at man skjønner hvordan de er og oppfører seg. Omgivelsene og følelser blir også godt beskrevet, men noen ganger kan det bli litt for mye, at det ikke blir spennende mer, og prøver bare å haste deg gjennom beskrivelsene.
Boken var veldig lettlest, og handlingen er litt opp og ned. I starten er det litt vanskelig å skjønne hva den handler om, og jeg føler ikke at jeg handlingen henger helt sammen. Boken har ikke noe særlig spenning, og jeg får aldri følelsen av at jeg bare må lese mer av boken. Noen ganger var det også vanskelig å åpne boken, og begynne å lese.
Hun bruker jo banneord i tittelen på boka også, som er «Fuck Verden». Jeg synes tittelen passer godt, fordi boken handler mye om hvor vanskelig kan være og at det ikke alltid går din vei. Jeg vil si at boken har en såkalt «happy ending», men synes ikke boken har en så overraskende slutt. Boken griper meg ikke, og jeg setter ikke denne boken på listen over mine favoritt bøker. Har du lyst til å finne ut hvordan en tenåring tenker og føler er dette en bok for deg.

Terningkast: 3


Anna Aarvik

Anna Aarvik

Skrevet av 29. oktober 2015 av Anna Aarvik på Varteig skole

Fuck Verden

«Fuck Verden» handler om Gunn, som har flyttet fra Trondheim til Tromsø. På den nye skolen hennes møter hun Niklas, en litt merkelig gutt som virkelig savner eks-kjæresten sin.

Jeg synes at boka ikke hadde noen spenning i det hele tatt. Mesteparten av det som skjedde virket bare som tilfeldige hendelser som var der for å få boka til å bli lengre. Jeg ble ikke noe særlig kjent med hovedkarakteren, eller noen av de andre karakterene, og det gjorde boka ganske uinteressant for meg. Forholdene i boka var vanskelige å forstå. Det var som oftest bare fire av personene som prøvde å gjøre hverandre sjalu, og det var ikke engang noen søt kjærlighetshistorie mellom Gunn og Niklas, selv om det virket som om det var de skulle være «hovedparet» i fortellingen. Egentlig er jeg ganske lei av historier med en lyshudet, attraktiv, heterofil jente som blir forelsket i en lyshudet, attraktiv, heterofil gutt. Jeg ville heller hatt noe litt mer unikt, og ikke så alt for mye unødvendig dramatikk. Selv om dette er en ordentlig bok, har jeg for å være ærlig lest mye bedre fanfiction på internettet.

Det jeg likte med boka var måten den var skrevet på. Den var som oftest skildret veldig bra. Jeg likte også det at Gunn fant ut hva som egentlig hadde skjedd mellom faren og moren hennes, og jeg synes faktisk at boka ble litt mer rørende mot slutten. Boka hadde en ganske åpen slutt, som er greit, men den fikk meg ikke egentlig til å lure på hva som skjedde videre.

Jeg gir boka terningkast: 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen