Fuck verden

Monika Steinholm Schibsted 2015 24 anmeldelser

Gunn har nettopp flyttet til Tromsø sammen med moren. Moren sitter for det meste inne og snakker med fremmede menn i telefonen. Gunn kjører rundt på en traktor og spiller Jahn Teigen. I lomma på mormors røde kåpe finner Gunn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Henriette 8C

Henriette 8C

Skrevet av 30. november 2015 av Henriette 8C på Hovedgården ungdomsskole

Forfatter: Monika Steinholm
Tittel: Fuck verden
Forlag: Schibsted
Utgitt: 2015
Sideantall: 214

Fuck verden er en bok som handler om Gunn eller Gunnvalda som hun egentlig heter. Gunn har mistet mormoren sin som hun var veldig glad i, og nå har hun bare moren sin igjen. Og den moren er ikke den beste moren man kan ha, hun gjør mye dumt som Gunn ikke liker. Gunn fikk beskjed om å ta seg en kjøretur å bli kjent i den byen hun allerede hadde flyttet til. Den dagen møtte hun Nicklas, som forandret alt.

Jeg synes denne boken er en veldig bra bok, den holder alltid spenningen oppe og dermed vil du ikke legge fra deg boken. Det er alltid noe nytt som skjer. Gunn gjør alltid noe og snakker alltid med noen. Gunn gjør mye rart, men også gode ting som mange har bruk for. Jeg vil si at Gunn er en hyggelig jente med mye omsorg, men blir også ganske fort irritert og sur. Men hun er litt spennende, for det er liksom alltid noe nytt med henne, alltid noe nytt som skjer, aldri det samme.

En ting jeg synes er veldig bra med boken er at den forklarer innholdet på en måte. Gunn er ikke så glad i moren sin og i boken forklarer de hvorfor, det synes jeg er bra fordi da får jeg litt mer forståelse for hvorfor Gunn ikke liker moren sin så godt.I starten av boken er Gunn mye sur på Chris, altså moren, men senere i boken begynner Gunn å sette mer og mer respekt på moren sin. For moren har gått igjennom mye selv og er en ung mor, det begynner Gunn å forstå til slutt. Det er veldig bra.

Jeg vil si at boken passer best for ungdommer fordi det er en bok ungdommer lett kan kjenne se igjen i, fordi det skjer dumme ting, men også ting man aldri vil glemme. Ting som føles som det beste på jord, kan fort forandre seg helt og bli til det verste på jord. Oppturer og nedturer hele tiden. Derfor er det en spennende bok for ungdommer. De kan lese et kapittel og kjenne seg igjen, og derfor lese mer.

Alt i alt er dette en bok som beskriver ting veldig bra, hvis jeg skulle gitt denne boken et terningkast ville det vært 5 fordi det er en spennende bok man ikke vil legge fra seg når man først har begynt. Jeg anbefaler absolutt denne boken her!


josefine 8a

josefine 8a

Skrevet av 30. november 2015 av josefine 8a på Hovedgården ungdomsskole

Fuck verden
Forfatter: Monika Steinholm
Tittel: Fuck verden
Forlag: Schibsted
Utgitt: 2015
Sideantall: 215
Sjanger: Drama, humor og kjærlighet

Boka handler om Gunn som har flyta fra Trondheim til Tromsø. Hun syntes det er vanskelig å få venner I den nye byen. Gunn møter en gutt som heter Niklas, han holder på å tægge på et tak. Hun blir forelsket i denne gutten.
Niklas er ikke så opptatt av Gunn. Han bruker heller tiden sin på å sitte på facebook og se på bilder av sin eks-dame.

Gunns mor er litt spesiell. Hun vil for eksempel ikke bli kalt mamma, men heller Chris. Mamma høres så gammelt ut.
Chris prøver så godt hun kan å være ungdommelig.

Gunn er ikke spesielt jålete, og ber derfor sin mor om hjelp når hun skal på fest.
Chris drar på henne kort skjørt, sminke, styler håret og trekker på henne en trang genser. Gunn føler seg ikke vel, men drar avgårde.
Gunn får masse oppmersomhet og kompelimenter for sitt antrekk, men festen går ikke helt som Gunn hadde forventet alikevel. Hun ender opp i ett kratt utenfor festlokalet.

Les boka og fin nut hva som skjer.

Min mening om boka: Denne boka var ikke helt min smak, og ble derfor litt tung å lese. Men det er alikevel en god ungdomsbok, da den tar for seg temaer vi unge er utsatt for.
Terningkast 3.


Henrik Strømsjordet.

Henrik Strømsjordet.

Skrevet av 30. november 2015 av Henrik Strømsjordet. på Torpa barne- og ungdomsskole

Bokanmeldelse om boka: fuck verden!
Boka er skrevet av Monika Steinholm. Jeg liker boka sånn passe fordi den var ikke særlig spennende.
Boka handler om at Gunn har flyttet til Tromsø med moren sin. Mora sitter mest inne å snakker med fremmede. Niklas mangler en motgift, motgift mot trangen til å sitte på Facebook hele tiden. En psykolog kunne vært noe for Niklas!
Det som er bra med boka er at på slutten ble det litt mer spennende, fordi de begynte å juge Det som gjør at boka blir litt mer spennende er at de juger om noe som er litt komisk.

Terningkast= 3. Anmeldelsen er skrevet av Henrik Strømsjordet.


Helene Wille Kvarme

Helene Wille Kvarme

Skrevet av 25. november 2015 av Helene Wille Kvarme på Hovedgården ungdomsskole

«En taper er en taper, selv om man taper med vilje.» lagt inn av Kong Salkin.

FUCK VERDEN Monika Steinholm

Fuck verden handler om 16 år gamle Gunn, som nettopp har flyttet fra Trondheim til Tromsø med moren sin Christina. Mormoren hennes er død, de har derfor overtatt huset hennes. I lomma til mormors røde kåpe finner Gunn et bilde som snur livet hennes opp ned.

Gunn har nettopp flyttet til Tromsø, alt er ikke like lett når man må starte på ny skole og få seg nye venner. Det er kun ett sted hun virkelig føler seg hjemme, nemlig på bibliotekstaket i bygda, der hun er helt usynlig. «Jeg ser alle, men ingen ser meg». Tydeligvis er ikke Gunn den eneste som liker og gjemme seg bort fra livet, for en dag møter hun en gutt ved navn Niklas. Niklas er ikke som alle andre gutter, han er annerledes, han er varm og god. Noe Gunn ikke vet, er at Niklas kommer til å bety mer for hun en hun tror.

Mitt første inntrykk av boken var at den var litt på kanten, fordi forfatteren hadde brukt upassende ord som nødvendigvis ikke hadde vært så viktig å ha med. Etterhvert som jeg leste, ble boken bedre og bedre. I starten var jeg veldig opphengt i å finne ut hvem de forskjellige personene var, som for eksempel Chris. Det var først langt ut i boka jeg fant ut at det var moren til Gunn. Hvis man tenker bort i fra disse tingene var boken spennende og realistisk i et tenåringsliv nå til dags. Den inneholder festing, mobbing, drama, kjærester og andre ting du kan kjenne deg igjen i. Når man leste fikk man en følelse av at man var hovedpersonen, alt var så godt beskrevet, tankene, følelsene og stedene hun var på. Jeg så på en måte alt fra Gunn sine øyne.

Forfatteren brukte mange ungdommelige ord som «herregud, drittsekk, dust og smartass», noe jeg syntes er bra fordi jeg liker bøker som omhandler min situasjon som ungdom. Hvis jeg skulle satt en aldersgrense ville jeg satt 12 år, boken er barnevennlig, men innemellom skjer det hendelser som du bør være litt eldre for å forstå.

Denne boken syntes jeg passer best til ungdommer mellom 13 og 16 år, den har enkle ord som de fleste forstår. Du blir glad av å lese den, fordi den viser at du ikke trenger å være perfekt for å ha det bra. Man må være glad for den man er og akkurat du er ønsket i vår verden.
Terningkast: 4
Helene Wille Kvarme


kristina Aga

kristina Aga

Skrevet av 23. november 2015 av kristina Aga på Orstad skule

Fuck verden
Forfatter: Monika Steinholm
Tittel: Fuck verden
Forlag: Schibsted
Utgitt: 2015
Sideantall: 215
Sjanger: Drama, humor og kjærlighet
Denne boka handler om en jente som heter Gunn, Gunn har nettopp flytta til Tromsø med Chris, moren. Gunn sitter på et grått tak, plutselig kommer en gutt klatrende opp og begynner å tagge. Plutselig legger den ene av vekterne marker på den mystiske gutten, Gunn og den mystiske gutten begynner og løpte ifra vekterne på taket. Dette var begynnelsen på mye drama. Gunn må begynne på skolen i Tromsø, på skolen så blir hun kjent med Karianne og vennene hennes, hun møter også på mystiske gutten igjen, Niklas og vennen hans Jens. Gunn blir mer kjent med Niklas og Jens, hun får konflikter med den populære jenta Karianne, og har problemer med moren. Helt siden hun flytta fra Trondheim har livet hennes bare blitt til rot. Gunn vet ingenting om faren sin og Chris nekter å fortelle noe om han og blir sur når hun spør. En dag finner hun et bilde av han i jakken til den døde mormoren hennes. Gunn og Niklas prøver å løse mysteriet om faren til Gunn, og hun for snart vite den fryktelige sannheten om han så bringer hun og moren nærmere. Gunn vil flykte fra alle problemene sine og sliter med å holde tårene tilbake, til slutt slipper hun alt løs " Gunn setter seg, og Chris setter seg ved siden av henne. -Jeg er så sliten. -Det går over. Alt går over. Ting blir bedre. Vi kan greie alt,vi to. Chris stryker henne over håret".
Boken var lett å lese men det var mange handlinger som var uklare som jeg slet med å forstå, jeg leste mange sider mer enn en gang for å forstå hva som skjedde. Forfatteren var veldig dårlig til å fortelle hvem personene som var med i boken var. Jeg ble veldig fort forvirret om hvem som var hvem, det gjorde at jeg leste fram og tilbake i boka for å forstå eller så bare leste jeg videre.
Forfatteren skiftet fort tema og handlinger i boka og det ble veldig brått og det endte bare opp med at jeg ikke forsto noen ting, før jeg leste videre. Men jeg tror det var en skrive måte som gjorde at du ville lese videre i boka for å forstå hva som skjedde. Forfatteren har brukt lavsstil, det gjør at handlingene blir mye mer kjekkere syns jeg, og du forstår lett at dette er en ungdomsroman.
Denne boka minner meg ikke om noen andre bøker, den er noe for seg selv. Forfatteren har brukt hjelpemidler som jeg aldri har lest i en bok før, Forfatteren har skrevet et lite avsnitt i nesten hver kapitel der en gutt kalt "Kong Salkin" skrevet noe om hva som har skjedd. Det er et veldig bra virkemiddel for det gjorde som jeg forsto hva han følte og da var jeg sikker på hva handlinga gikk. "Når alt er fint, kan det bare gå dårligere. Når helvete bryter løs, kan det fortsatt bli verre. Lagt inn av Kong Salkin".
Boka begynte rett på men var veldig kjedelig i begynnelsen, jeg forstod ingenting av begynnelsen av boka og det gjorde det tungt å lese videre i boka. Jeg leste 100 sider før handlinga ble spennende, da var boka veldig bra for da klarte du å sette sammen puslespillet mer og mer.
Monika Steinholm har tatt et toårig forfatterstudium ved Universitetet i Tromsø. Hun er bosatt i Tromsø, og jobber deltid i Ark bokhandel. Fuck verden er den første boka som Monika Steinholm har skrevet som kun er hennes, og det blir vært fall ikke den siste boka.
Jeg syns denne boka var en ganske interessant bok og hadde en veldig romantisk og spennende slutt som jeg likte veldig godt, men begynnelsen av boken var veldig kjedelig. Jeg vil anbefale denne boken til lesere som liker kjærlighet, drama, humor og litt spenning i en bok. jeg vil gi denne boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen