Fri

Juno Dawson Vigmostad & Bjørke Oversetter: Emma Bakkevik, Hege Mehren 2019 3 anmeldelser

Et knivskarpt adrenalinkick av en roman fra den prisvinnende forfatteren Juno Dawson. Perfekt for fans av Orange is the New Black! Den bortskjemte hotellarvingen Lexi Volkov havner på rehab etter en overdose. Ikke bare blir hun fratatt mobilen: Rehabklinikken ligger på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Evine Sofie Løwe Smith

En bok om avhengighet

Skrevet av 7. november 2019 av Evine Sofie Løwe Smith på Torstad ungdomsskole

Fri
Av Juno Dawson
anmeldt av Evine Sofie Løwe Smith

Fri handler om Lexi Volkov som nesten mister livet i en overdose. Likevel får hun sjansen til å bli kvitt det store rusproblemet. Lexi blir tvangsinnlagt på en rehab klinikk som ligger på en øy. Der blir hun fratatt mobil, stoff og all kontakt fra verden utenfra. Etter hvert skjønner hun at det finnes viktigere ting her i livet enn stoff og avhengighet. Hun innser at kjærligheten er den sterkeste rusen av dem alle…..

Boken var spennende og jeg synes forfatteren var flink til å skildre personen og omgivelsene rundt. Spesielt hovedpersonen. Boken var skrevet slik at du virkelig fikk leve deg inn i følelsene og vite hvordan Lexi hadde det.

Boken startet veldig bra, jeg ble virkelig dratt inn i boka og jeg ville lese mer. Etter hvert ble den tyngre og mer interessant. Handlingen gikk liksom ikke fremover og ingenting skjedde. Alt i alt synes jeg boken var bra.
Jeg vil gi boken fri terningkast : 4


Julie Askim Petersen

Bra bok!

Skrevet av 7. november 2019 av Julie Askim Petersen på Torstad ungdomsskole

Boken handler om den bortskjemte Lexi Volkov som nesten mister livet i en overdose. Da er hun helt sikker på at livet har nådd bunnen, men hun tar feil. Den dagen hun blir tvangsinnlagt på en eksklusiv rehabklinikk føler hun at livet er over. Rehabklinikken ligger på en øy med en ukentlig fergeavgang som eneste kontakt med fastlandet. Men til slutt skjønner hun at livet handler om mye mer enn stoff og penger.

Jeg synes boka var veldig spennende og bra, men litt vanskelig skrevet. Den hoppet en del frem og tilbake så litt vanskelig å henge med. Men alt i alt likte jeg boka veldig godt.

Jeg gir boken terningkast 5.


Signe Marie Næss-Andresen

Fri - av Juno Dawson anmeldt av Signe Marie Næss-Andresen Torstad skole

Skrevet av 6. november 2019 av Signe Marie Næss-Andresen på Torstad ungdomsskole

Boken “Fri” handler om bortskjemte Lexi Volkov som blir kidnappet og tvangsinnlagt på et avrusningssenter. Boken byr på masse følelser og kjærlighet og vanskeligheter. Man får et veldig sterkt innblikk i hvor farlig rus er og hvilke konsekvenser det kan føre til. Det er en veldig lærerik bok, men det kan også være litt skummelt å få et så sterkt syn på dette.

Det er mange bra skildringer og forfatteren er veldig god til å formulere det hun skriver slik at jeg virkelig kom inn i boken. Hun skriver også om et veldig spennende tema som jeg tror de fleste vil like. Det eneste jeg kan pirke på er at historien skildrer hendelser som skjer til ulike tidspunkt, og det var av og til vanskelig å forstå. Så forfatteren kunne tydeliggjøre dette bedre. Alt i alt er dette en bok jeg virkelig vil anbefale.

Terningkast 5

Til toppen