Fred i tusen biter

Anneli Klepp Gyldendal 2013 9 anmeldelser

Livsbejaende roman om hvordan et møte kan forandre livet vårt, uansett hvor mørkt det ser ut. Norah holder knapt ut å være seg selv. Det er som hun er sperret inne i fortiden og ikke kommer ut. Og det er Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

En fin bok

Boken heter Fred i tusen biter. Den er en ungdomsroman og er på 209 sider. Forfatteren av denne boka heter Anneli Klepp.
Boken handler om ei jente som heter Norah og en gutt som heter Einar. Jenta føler seg ikke velkommen i gjengen og har problemer hjemme. Gutten har dårlig samvittighet for at han ikke har sagt til noen om det han har sett. Det blir vanskelig hjemme og på treninger for han. Alt går galt for begge to. min mening om boka er at det var en fin og bra bok og slutten var så brå at jeg håper på en forsettelse.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Alene med meg

I denne boka ser vi hvordan ungdommer kan møte motgang i hverdagen blant søsken, såkalte «venner» og gjennom hendige uhell. Dette er en parallellhistorie mellom en jente og en gutt på 13 år. Vi får innblikk i hvor tøft det kan være å være ungdom, og at det er godt å vite at det alltid er noen der for deg. Noen du kan stole på.
Jeg synes dette er en fin bok. Selv om det ikke akkurat var så mye action, så fikk handlingen deg til å åpne øynene for hvordan noen kan ha det, og prøve å hjelpe de som kanskje sliter litt – både hjemme og på skolen. Dette er viktig for en ungdoms psykiske helse, og hvordan dette mennesket har det inni seg. En nyttig bok, selv om det er en oppdiktet historie.
Denne boka tror jeg kan passe for alderen 12-15 år. Jeg anbefaler denne boka på grunnlag av de av og til forvirrende hendelsene som yngre barn kan ha vanskelig med å forstå.
Denne boka åpnet øynene mine og jeg skjønner mer om hvordan man kan gå fram for å hjelpe andre. Dermed gir jeg terningkast 4.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Fred i tusen biter

Denne boken har en veldig hard handling. Det handler ei som heter Norah som knapt holder ut å være seg selv. Hun er sperret inne i fortiden og kommer ikke ut. Og det er ingen ting hun kan gjøre. Ingen hun kan virkelig snakke med. Einar er på feil tid og på feil sted. Han overbeviser seg selv om at det han har sett er riktig.
Jeg likte ikke denne boken fordi den var forvirrende fordi man visste ikke hvor man var og hvilken tid man var i . Den var også kjedelig fordi den hadde en veldig vanskelig og hard handling. Jeg syns denne boken er for ungdommer i alder 15-16 år. Denne boken får terningkast1. (Dag Ernhard 8.klasse)


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Fred i tusen biter

Norah går på en skole hvor ingen av de andre jentene liker henne. Hun er kjempelei seg og har ingen venner. Norah bor med Paul, stefaren hennes og moren. Einar går på samme skole som Norah, men Einar har jo venner, noe som Norah ikke har. En dag når Einar kommer litt sent til skolen oppdager han Norah som gråter. Jeg synes at boken er litt kjedelig. Det er fordi det handler bare om vennskap og ikke har så mye action. Jeg synes at boken passer for 10 år og opp. (Erik 8.klasse)

Til toppen