Freaks

Jan Tore Noreng Gyldendal 2021 4 anmeldelser

Hvor langt er du villig til å gå for å høre til? Mikkel begynner på ny skole og sliter med å få venner. Men en dag blir han plukket opp av David og vennene hans, og aksepteres umiddelbart som en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

emma

Venneløs

Skrevet av 14. desember 2021 av emma på Mæla ungdomsskole

Freaks er en veldig- god bok for ungdommer, handler om Mikkel som begynner på ny skole, og nå får vite hvordan det er å være litt alene, uten venner.

Det er en bra bok men det burde vært litt mer farger og bilder, da blir det mye mer interessant.
Terningkast: 4


Rehan

Jesus Freaks

Skrevet av 13. desember 2021 av Rehan på Rommen skole

Boken «Freaks» er en bok om som handler om en gutt som heter Mikkel. Boken har sjangeren Krim, spenning. Boken «Freaks» ble utgitt av forlaget Gyldendal i år 2021 og ble skrevet av Jan Tore Noreng. «Freaks» er den første boken i en serie som heter «Gutta».
Mikkel skal starte på en VGS i byen mens vennene hans eller folk han kjenner skal starte på en VGS i bygda. På den nye skolen har Mikkel noen problemer med å skaffe seg venner. En dag i kantina så ble Mikkel plaget av idrettselevene. Før situasjonen mellom Mikkel og elevene blir fysisk, kommer David og vennegjengen hans. David og vennegjengen hans er med i en sekt som heter Jesus Freaks og vil at Mikkel skal bli med som deres nye medlem. Mikkel tenker ikke på hva slags problemer som kan oppstå når man blir med i en sekt, men hva kan faren eller farene være når man blir med i en sekt?
Denne boken er veldig kort, og det skjer ikke noe spesielt frem til de siste 30 sidene. Jeg synes boken var veldig rolig helt frem til de siste 30 sidene fordi vendingen var veldig uforventet. Du selv kan lese videre for å finne ut hva vendingen er om. Hvis du synes at handlingsreferatet var dødt så anbefaler jeg ikke boken for deg, men hvis du likte det så anbefaler jeg boken til deg. Boken ender litt for brått, og dette fikk karakterene til å virke urealistisk og det gjorde boken vanskelig å leve seg inn i for meg. Det som var før drøyt med denne boken var vendingen. Vendingen virker alt for urealistisk fordi det var vanskelig å se for seg et sånt problem oppstå i en persons hverdag. Men igjen så gjorde vendingen boken mer spennende. Fantasien avsenderen brukte for å komme på en slik vending er jeg meget imponert over.
Boken er skrevet på en lettlest måte som får mottakeren til å forstå boken og det som skjer i boken. Jeg mener at denne boken passer ungdommer fra 14-17 år og til ungdommer som finner seg selv ved hjelp de vanlige hverdags problemene til karakterene i boken.
Jeg gir boken terningkast 4


Tharjin

Behovet for Bekreftelse

Skrevet av 9. desember 2021 av Tharjin på Rommen skole

Behovet for bekreftelse
“Freaks” er en actionfylt bok skrevet av bok skrevet av Jan Tore Noreng og den første boken i «Gutta», en serie med spennende ungdomsbøker. «Freaks» er en dyster roman om behovet for bekreftelse og kjærlighet.

Mikkel er en gutt som skal starte på en ny skole og blir møtt med problemet å måtte skaffe seg nye venner på den nye skolen. En dag blir han plukket opp av David og vennegjengen hans. De viser seg til å være en veldig religiøs gruppe med Mikkel som deres nyeste medlem. Hva er egentlig farene med å bli med i en sekt?

Jeg syntes boken startet med bra med å beskrive hovedpersonene og med etablere problemene deres. Spenningskurven blir først etablert rundt halvveis gjennom boka, men jeg mener at den var litt for forutsigbar. Forfatteren gir oss store hint gjennom fortellingen som gjør resten av fortellingen forutsigbar. Dette fører til at boken har en veldig ordinær spenningskurve. Etter å ha lest boken føles det som om at den slutter litt brått. Dette gjorde også at handlingene til karakterene var urealistiske. Dette fører også til at det blir vanskelig å leve seg inn til boken.

Språket i boken er skrevet lettlest som gjør det lett for leseren til å forstå det som skjer. Måten boken er skrevet på får meg til å si at den passer mest for folk rundt ungdomsalderen som kan relatere med problemene til karakterene i boken. Jeg vil gi boken en terningkast 4.


Ahmed

Freaks

Skrevet av 18. november 2021 av Ahmed på Mæla ungdomsskole

Boka handler om en gutt som begynte på en skole uten noen venner. Så kommer det noen folk og tar han med i vennegjengen, men det viser seg at vennene hans er med i en sekt det viser seg at det er farlig. Jeg synes boka var bra og den var ganske spennende og lese på grunn av handlingen og tematikken.
Jeg gir boka terningkast

Til toppen