Fra Oslo til Lahore

Mahmona Khan Aschehoug 2013 12 anmeldelser

Ambar er lykkelig gift med sin Omar. Sammen bor de hos hans familie i Lahore i Pakistan. En dag drar de på besøk til Dubai. Mens Ambar er ute av rommet et øyeblikk, blir Omar brutalt overfalt og drept. Ambar Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andrea Flønes Haukås

Andrea Flønes Haukås

Skrevet av 28. november 2013 av Andrea Flønes Haukås på Haukås Skole

Jeg syntes det var en kjempe bra bok.
Godt skrevet, og det er lett å forstå innholdet.
Når du først setter deg ned for å lese denne boka her, klarer du så vidt å legge den i fra deg.
Det handler om en jente på 17 år som drar til Pakistan for å gifte seg.
Men det gikk ikke som planlagt.
Ambar prøver alt for å komme seg hjem. Hva har skjedd ? Kommer hun seg hjem ?
Ambefaler alle å lese denne boka. Både jenter og gutter.


lennart flønes

lennart flønes

Skrevet av 21. november 2013 av lennart flønes på Fræna ungdomskole

Fra Oslo til lahore er en bok som handler om ambar som er gift med en fyr som heter omar. når de er på ferie i dubai men når ambar er ferdig på spa og skal opp til hotell rommet finner han mannen død. boken er helt ok den har en bra historie som følger ambar når hun mister mannen sin. boken er lett å følge med hva som skjer. minuset er at etter at omar dør er det ikke noe spennende i det hele tatt.
og at action scenene er altfor dårlige.

men alt i alt er en ok bok som jeg kan anbefale.
3/6


MHE

MHE

Skrevet av 6. november 2013 av MHE på Hop skole

Forfatter: Mahmona Khan (1973, Oslo)
Utgitt: 2013
Forlag: Aschehoug
Sider: 163
Oppfølger: Skitten snø er bok nr. 1 i serien
Sjanger: Spenning

Du er fanget i Dubai, uten telefon eller noen som helst form for kontakt med omverden og er mistenkt for drapet på din mann. Hva gjør du?

Boken «Fra Oslo til Lahore» handler om Ambar og venninnene hennes. Ambar er en jente som er lykkelig nygift med Omar- en kjekk pakistansk mann. Hun har langt brunt hår og brune øyne. Ambar og mannen hennes flytter til Lahore, den nest største byen i Pakistan for å bo sammen der, sammen med familien og slekten til Omar.
Ambar trives utrolig godt sammen med Omar, selv om savnet til venninnene og familien er stort. Hun sender brev og informerer om at de skal reise på bryllupsreise til Dubai. Her skulle de shoppe og ta livet helt med ro. Men mens Ambar er ute av rommet et øyeblikk blir mannen hennes brutalt overfalt og drept. Ambar frykter for livet, og blir først mistenkt for drapet. Hun får tak i en telefon og ringer hjem til venninnene. – Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er så redd, hikstet hun. Hjelp meg!

Personlig synes jeg boken var utrolig bra. Forfatteren har vært flink å holde interessen oppe hos leseren gjennom hele boken, så den ikke blir kjedelig. Jeg hadde lyst å bla om og finne ut hva som skjedde med Ambar og mannen hennes.

Språket til forfatteren er godt og flytende, men i brevet fra Ambar til jentene er det litt mye "slang" og tegn. Jeg vil anbefale denne boken for jenter og gutter i alderen 13 og oppover, men den er mer for ungdommer enn for voksne.


Veronica Jansen

Veronica Jansen

Skrevet av 31. oktober 2013 av Veronica Jansen på Sunnylven Skole

Ambar skal gifte seg med Omar, en mann hun synes er helt enestående. Familien ser ikke helt frem til dette, men venninnene er veldig glad på hennes vegne. Ambar bodde sammen med familien til Omar, og Omar. Nå som de skulle gifte seg var det på tide å komme seg vekk. De bestemte seg derfor for å reise på en bryllupsreise til Dubai. Under denne turen skjer det noe som gjør at Ambar aldri vil få tilbake det livet hun hadde.

Dette er en suveren bok, I love it! Jeg opplevde boka som veldig gripende, og den er vanskelig å legge fra seg. Forfatteren har klart å holde spenningen både oppe og nede til en viss grad. Det som gjør boka god, er at det er handlinger som de fleste synes er spennende, men noen av de kan virke litt uvirkelig til tider. Kanskje litt overdrevet. Jeg liker det slik, men det er vanskelig å kunne sette seg inn i situasjonen selv. Boka er fyldig, og jeg vil anbefale alle å lese den! Den gir et sterkt inntrykk av at alle personer er ikke som man selv tror. Forfatteren har tatt i bruk noen pakistanske ord, og det synes jeg er helt greit. De ble satt inn i slike setninger som gjorde at det var lett å forstå hva hun snakket om. Boka slutter ganske rolig, men også litt uventet. Jeg synes andre burde lese denne boka, fordi det er en utrolig god bok! Den er verdt å lese! Den har en slik spenning som passer for alle, som gjør at alle kan lese den.


Emilie Brekke

Emilie Brekke

Skrevet av 28. oktober 2013 av Emilie Brekke på Sunnylven Skule

Fra Oslo til Lahore av Mahmona Khan

Ambar trossa familiens ønskjer, og flytta frå Oslo til den vesle landsbyen Lahore i Pakistan, saman med hennar nye mann, Omar. Dei var lykkelig gift, og begge gleda seg til å få leve eit liv med kvarandre i Pakistan, heimlandet til Omar. Det var då dei var på bryllaupsreise i Dubai at draumen om eit perfekt liv saman vart knust i tusen bitar.
Eg synest at denne boka var ei veldig god bok. Den var enkel å leve seg inn i, og hadde ei realistisk og god forteljing. Språket var normalt, men hadde ein del pakistanske ord inn i mellom, som gjorde at den fekk eit særpreg over seg. Boka hadde ein mellomting av å starte rett inn i handlinga, og å vere beskrivande. Den var vanskeleg å legge frå seg, det var nok fordi den hadde ei bra handling, og hadde fleire enn eit høgdepunkt. Slutten på boka var fin, og den gjorde at ein ville lese ein fortsettelse for å få vite kva som skjer vidare i liva deira. Mahmona Khan har skrive fleire bøker før, og «Fra Oslo til Lahore» er andre bok om Ambar, Anila, Sumera og Charlotte. «Skitten snø», som kom ut i 2011 var den første. Boka var veldig bra, og eg trur den passar for dei fleste ungdomsjenter. Den viser oss kor mykje familie og venner kan bety når ein har det vanskelig.

Vis flere anmeldelser

Til toppen