Fra Oslo til Lahore

Mahmona Khan Aschehoug 2013 12 anmeldelser

Ambar er lykkelig gift med sin Omar. Sammen bor de hos hans familie i Lahore i Pakistan. En dag drar de på besøk til Dubai. Mens Ambar er ute av rommet et øyeblikk, blir Omar brutalt overfalt og drept. Ambar Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

David Kringstad Grønvik

David Kringstad Grønvik

Skrevet av 23. oktober 2013 av David Kringstad Grønvik på 9C ved Fræna ungdomsskole

"Brått på"

Fra Oslo til Lahore.
Ambar og Omar skal gifte seg i Lahore i Pakistan. De lever lykkelig og har det helt topp. Omar er kjempe snill mot Ambar. Men en dag finner Ambar Omar drept på hotellrommet. Ambar blir tiltalt for drapet. Politiet tror det kan bare ha vært et simpelt ran.
Boka var litt vanskelig å henge med i fordi det ble veldig mye forandring i hvilket tidsrom det var i. Av og til i boka var forfatteren ute av spill og jeg skjønte ikke helt hva forfatteren prøvde å si. Mesteparten av boka var dødt. Helt plutselig blir det spennende midt i boka, men etter det var det jevnt og trutt. Forfatteren er flink til å få frem hva leseren skal lete etter, men skriver seg bort noen ganger i boka.

Ser ikke for meg at denne boka kommer til å bli en trend noen gang. Boka starter brått der det oppslukende kommer frem i boka, et lite avsnitt midt i boka blir flyttet til starten.

Forfatteren av denne boka er Mahoma Khan. Hun har også skrevet:
– 2009 – Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge
– 2011 – Utilslørt – Muslimske råtekster
– 2011 – Skitten snø

TERNING KAST 3


Amalie B. Hansen

Amalie B. Hansen

Skrevet av 8. oktober 2013 av Amalie B. Hansen på Kila skole, 9A

Fra Oslo til Lahore

Bak masken:
Ambar er lykkelig gift med Omar, som hun bor sammen med i Lahore i Pakistan. Alt virker helt perfekt, men på bryllup reisen til Dubai blir alt hun kjenner til snudd på hodet. Hun blir mistenkt for alvorlige ting, men politiet finner ut at hun ikke var innblandet i saken. Og Omar visser seg å ikke være den han begir seg ut for og være. Men det er større ting på gang, mens hun er hjemme i Oslo holder hun kontakten med politiet i Lahore. Livet hennes er i fare.

Jeg opplevde denne boken som bra. Forfatteren har gjort en god jobb med og øke spennings nivået i teksten. Boken var lett og lese, de brukte ca. 2 pakistanske ord, men man skjønner hva de betyr på grunn av måten setningene er oppbygd på. Setningene var passe lange, kapitlene var korte så man kunne lese flere på en gang, boken var også vanskelig og legge fra seg og det var ikke upassende ord etter det jeg oppfattet. Boken var ikke lik noe jeg har hørt eller lest om før så for meg var dette nytt. Forfatteren av denne boken er Mahmona Khan.
Hun har også skrevet:

• Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge. 2009
• Utilslørt – Muslimske råtekster. 2011
• Skitten Snø. 2011
• Fra Oslo til Lahore. 2013

Jeg tror at denne boka passer best til målgruppen jenter mellom 12-15 år.
Anbefaler du boken: Ja

Til toppen