Fra du så meg

Eldrid Johansen Cappelen Damm 2020 15 anmeldelser

Etter et tøft år på videregående, blir Karen sendt på folkehøgskole for å ta en pause. Der møter hun den store kjærligheten og plutselig dreier Karens verden kun seg om ham. Problemet er bare at han ikke er en av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elena isabel kristoffersen

Hemmelig kjærlighet

Skrevet av 14. desember 2020 av Elena isabel kristoffersen på Grim skole, 8. klasse

Forfatter: Eldrid Johnsen

Tittel: Fra du så meg

Sjanger: Drama

Antall sider: 219

Utgivelsesår: 2020

Forlag: Cappelen damm

Hva boken handler om
Boken “Fra du så meg” av Eldrid Johansen er en bok basert på en sann historie som hun har hentet fra en av venninnene hennes.
Boken handler om en 17 år gammel jente som heter Karen som har hatt ett tøft år å videregående skole og bestemmer seg for ett friår på den musikalske folkehøyskolen Klangly. På den skolen får hun en vennegjeng, Mari, Neil og Ola. Karen blir også hodestups forelsket i musikklæreren hennes Fred. Problemet er at Fred er gift og er på vei til å bli pappa, men Fred har en plan på hvordan det skal funke.

Følelsen av boken
Jeg har nettopp lest “Fra du så meg”. Jeg har egentlig litt blandede følelser om boken. Noen ganger var boken veldig ekstrem, det er mye sex i monitor, mens andre ganger var boken alt for uinteressant. Kanskje er det de mer rolige partiene, og kontrasten, som gjør at det oppleves ekstremt. Det var likevel en gøy og spennende leseopplevelse.
Forfatteren var veldig god på å sette karakterene, vi blir godt kjent med alle og får et forhold til personene. Forfatteren skiller også godt mellom hvem hun snakker om til enhver tid.

Språket
Språket er stort sett enkelt og forståelig. Det er en del innslag av banning, noe som er litt rart fordi det foregår på en kristen skole.

Litt om slutten
I denne boken skjer det ting lærere er strengt forbudt å gjøre med elever, derfor blir læreren anmeldt til en rettssak om dette, der de skal snakke om alt som har skjedd og hvordan. Det handler om en voksen som utnytter posisjonen sin.

Min opplevelse
Jeg opplevde handlingen som veldig spennende og fikk ikke lyst å legge fra meg boken. Den er for meg både bra og dårlig, men mest synes jeg selvfølgelig den er veldig bra.
Grunnen til at den kan være litt dårlig er at det skjer hendelser “JEG” ikke vil lese om som er sex osv. Men den er bra fordi det var en veldig spennende bok og jeg klarte ikke legge den fra meg før jeg leste hva som skjedde på slutten.
For meg syntes jeg dere skal lese boken om dere elsker drama.Jeg synes ikke dere som er under 13 skal lese den med mindre du vil lese om litt ekstreme hendelser.

Boken for meg startet veldig interessant og jeg fikk ikke lyst å lese den men etter hvert ble den mer og mer spennende og jeg fikk ikke lyst å legge fra meg boken.

Uprisen
For meg kunne denne boken blitt nominert til uprisen.


Selma

Fra du så meg, av Eldrid Johansen

Skrevet av 13. desember 2020 av Selma på Fagerborg ungdomskole

Fra du så meg er er en bok skrevet av Eldrid Johansen, og handler om en ung jente ved navn Karen som nettopp har begynt på ny skole. I starten av oppholdet hennes der, trives hun ikke så godt og vil bare hjem. Etter hvert trives hun bedre, og får seg nye venner. Etter hvert som tiden går blir Karen godt kjent med en av lærerne på skolen, og de havner de i et forhold.

Jeg synes boken er veldig bra, og forfatteren er veldig flink på å beskrive hva som skjer og omgivelsene.
Det er en del grove ting som skjer i boken, og passer derfor best for litt eldre ungdommer.
Boken er veldig bra, men er ikke noe jeg vanligvis pleier å lese. Jeg gir den en 4 på terningen.


Andrea

Fra du så meg

Skrevet av 11. desember 2020 av Andrea på Bjørnsveen ungdomsskole

Tittel: Fra du så meg

Forfatter: Edrid Johansen

Hovedpersonen(e) heter: Mest av alle er Karen, men også litt Fred får det er han hun tenker på hele tiden fra litt over starten av boka.

Boka handler om: Det er en som heter Karen og hun må på en høyskole der hun ikke vill i det hele tatt. I starten er hun veldig sjenert og vill bare dra hjem igjen. Hun møter Mari og de er på rommet sammen. Etterhvert møter Mari og karen to andre gutter som heter Neil og Ola, de blir gode venner og en type gjeng. Ola begynner å få følelser for Karen, men Karen ser han bare som en venn og vil ikke noe mer med han enn bare å være venner.

Fred begynner å legge merke til Karen og de begynner å ha type følelse for hverandre men de kan ikke si det til noen fordi da får Fred sparken og de får ikke blitt kjærester. Karen er så forelska at alt hun tenker på er fred hele tiden og at hun vil leve med han får resten av livet deres. Fred begynner å lage regler som at hun ikke får lov til å gi noe slags kontakt på sosiale medier eller når de er rundt folk. De begynner å møtes i et rom på skolen.

Illustrasjoner
Det er ingen illustrasjoner i boka, forsiden en rosa med skrift av hva boka heter og forfatterens navn. Om jeg skulle ønske det var noen illustrasjoner i boka er jeg usikker på. Det spiller egentlig ikke noe rolle, men utapå boka kunne det vært en tegning av fred og karen kanskje eller at karen tenker på fred. Noe sånt som får meg til å ville lese boka.

Min mening om boka
Min mening om boka er at den er ganske spennene sirka midt i boka og utover der. Det er spennende å se hva som skjer mellom karen og fred, og hvordan hun skal løse det med å si det til moren sin og Mari. Boka passer for ungdommer som er fra 12/13 alderen siden den har litt drøye ting i boka. Boka Den hadde bra handling, men som jeg sier om terningkast at den hadde litt lite variasjon var det som manglet.

Terningkast og hvorfor så mye/lite
Jeg vill gi den et terningkast mellom 4 og 5 jeg greier ikke bestemme om hvilke jeg skal gi. Grunnen til at jeg er usikker er fordi jeg synes 5 er litt får nærme 6 og er ett verdig høyt tall. 4 synes jeg blir får lite fordi det var jo en ganske bra bok som hadde mye spenning i seg. Det som kunne vært bedre med boka hadde vært at den hadde hatt litt mer variasjon, at den ikke nesten bare handlet om hva hun tenkte om fred og hva som skjedde der. Selvom det var veldig spennende kunne det vært mer variasjon.


Mia

God bok, med et viktig tema

Skrevet av 8. desember 2020 av Mia på Gosen

Fra du så meg er ungdoms roman skrevet av Eldrid Johansen. Boka er basert på en sann historie, som kanskje mange kan kjenne seg igjen i.

Fra du så meg handler om en jente på 17 år som begynner på folkehøyskole for å ta en pause. Der møter hun «den store kjærligheten», men dette er en som er langt over hennes egen alder.

Denne boka har et veldig viktig budskap, og viser hvor viktig der er å snakke med noen om liknende opplevelser. Forfatteren beksrev det som skjedde i boka veldig godt og det var lett å leve seg inn i den. Den var underholdene fra start til slutt, og jeg vil absolutt anbefale denne til andre.
Terningkast:5-6


Julie og Linnéa

En bok midt i blinken for unge jenter

Skrevet av 8. desember 2020 av Julie og Linnéa på Hagebyen skole

Tittel: fra du så meg

Forfatter: Eldrid Johnsen

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Roman

Utgivelsesår: 2020

Sider: 219

Fra du så meg av Eldrid Johnsen er basert på en sann historie fra folkehøyskolemiljøet. Boken skildrer det grenseoverskridende forholdet mellom en lærer og en elev.

Etter ett tøft år på videregående, blir 17 år gamle Karen sendt på folkehøyskole for å ta seg en pause. Men året på folkehøyskole blir ikke slikt Karen så for seg. Hun møter “den store kjærligheten”, og plutselig dreier Karens liv seg kun om han. Problemet er bare at det er læreren hennes.

Boken er en kommentar til #metoo-debatten.

Vi synes boka var veldig realistisk og lett å leve seg inn i. Det er en handling som mange kan kjenne seg igjen i. Boka var spennende ifra start til slutt, og den holdt på oppmerksomheta vår hele tiden. Forfatteren var veldig flink til å beskrive situasjonene i boken, så det ble veldig virkelig. Alt i alt, fantastisk bok for ungdommer! Temaet er veldig aktuelt og viktig å ta for seg.

Vi velger å gi boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen