Fra du så meg

Eldrid Johansen Cappelen Damm 2020 9 anmeldelser

Etter et tøft år på videregående, blir Karen sendt på folkehøgskole for å ta en pause. Der møter hun den store kjærligheten og plutselig dreier Karens verden kun seg om ham. Problemet er bare at han ikke er en av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Johanne

Anbefales

Skrevet av 17. november 2020 av Johanne på Fagerborg ungdomsskole

Fra du så meg av Eldrid Johansen. Basert på en sann historie.
Boka handler om Karen som er 17 år gammel, hun skal begynne på en kristen musikk folkehøyskole som heter Klangly. Tidligere på videregående hadde hun det vanskelig med nyskilte foreldre. Med en tøff start på folkehøyskole møter hun «Den store kjærligheten» samtidig som hun bygger opp en vennegjeng igjennom skoleåret.

Allerede etter de første kapitlene ble jeg oppslukt av boka og ville bare lese for og finne ut av hva som kjede vidre. Boka er skrevet på en realistisk måte som mange kan kjenne seg igjen i. I tilleg til at den er basert på en sann historie som gjør det ekstra spennende. Jeg synes boka super bra og anbefaler veldig og lese den. Jeg gir denne bokaterningkas 6. Anbefales virkelig.


Anna

Et Viktig Budskap

Skrevet av 15. november 2020 av Anna på Fagerborg Skole

Fra du så meg av Eldrid Johansen.
I boka møter man sytten år gamle Karen. Hun hadde en tøff start på videregående på grunn av de nyskilte foreldrene. Moren foreslår at hun skal ta et friår på en Kristen musikk folkehøyskole som heter Klangly. Karen er veldig skeptisk og synes det er helt teit ide, men blir likevel dratt med på det. Men når hun kommer til skolen møter hun "Den store Kjærligheten" Men det er ikke en som er der for et friår.

Boka er inspirert av en sann historie som gjør boka veldig troverdig og viktig. Jeg leste når jeg hadde mulighet og tid fordi jeg ville vite hva som skjedde videre. Jeg leste den ganske fort og skulle ønske det var mer! Det er veldig trist at jeg har lest den ferdig. Den handlet mye om musikk som jeg likte veldig godt. Det er lett å se for seg hva som skjer fordi den er skrevet så bra synes jeg. Det var veldig mye følelser som hovedpersonen kjente på, som blir veldig realistisk og du har bare lyst å komme inn i hennes verden og trøste henne. Boka handler også mye om grenser om hva som er greit eller ikke.
Jeg synes boka var super bra og tar fram et veldig viktig tema. Jeg gir denne boka en klar 6-er. Anbefaler den virkelig.


Sofie Nordset Horn

Forbudt kjærlighet

Skrevet av 12. november 2020 av Sofie Nordset Horn på Smestad ungdomsskole

Boka fra du så meg er skrevet av forfatteren Eldrid Johansen. Boka handler om karen som skal starte et nytt liv på Klangly som er en kristen og musikalsk folkehøyskole. Hun vil slippe unna de nyskilte foreldrene og alle problemene som følger med. På folkehøyskolen treffer hun på den store kjærligheten og det er ikke hvem som helst, men er det ekte kjærlighet?

Jeg synes boka hadde en realistisk som mange som kan kjenne seg igjen. Jeg synes i starten boka var spennende og at det var en sjokkerende kjærlighetshistorie, men etterhvert følte jeg at jeg visste hva som skulle skje. Selvom om på slutten kom det en vending, men den var ikke sjokkerende. Jeg synes forfatteren har vært flink til å beskrive situasjonene så de blir mer realistiske, men alt i alt veldig bra bok!
Jeg gir denne boka terningkast 5.


Ingebjørg

uventet kjærlighetshistorie

Skrevet av 11. november 2020 av Ingebjørg på Tryggheim skole

Jeg har lest boken «fra du så meg» av Eldrid Johansen, boka er basert på en sann historie. Boka handler om en 17 år gammel jente som heter Karen, Karen har fått en røff start på videregående og skal ta et friår på en musikalsk folkehøgskole som heter Klangly. Når Karen kommer til skolen blir hun stup forelska i en gutt som er der, men problemet er at han ikke er der for et friår.

Jeg har nettopp lest ferdig boka «fra du så meg» og har blanda følelser om boka. Boka kunne være uinteressant og søvnig til tider der det ikke skjedde noen ting, det føltes bare ut som jeg leste for å lese, og ikke for innholdet. Det handlet mye om musikk, noe som jeg ikke fant interessant.
For det meste var boken veldig spennende og vanskelig å legge fra seg, for jeg måtte bare vite hva som skjedde. Det er enkelt å henge med og ikke for mange karakterer å forholde seg til. Forfatteren skriver bra og jeg kan lett forestille meg om hvordan det ser ut. Jeg har ikke lest noe lignende denne boken før og synes det var gøy med noe nytt og spennende. Boka er lett å lese og passe skrift på sidene, dette er en bok du lett kan bli ferdig på 2-6 uker.
Jeg ville anbefalt denne boken til noen som liker en kjærlighetshistorie utenom det vanlige, dette er en bok som er vanskelig og ikke sette seg inn i, og blir mer og mer spennenes jo lengre ut i boka du kommer. Terningkast 5.


Hanne

Bra bok med et alvorlig tema

Skrevet av 11. november 2020 av Hanne på Tryggheim skole

Basert på en sann historie

Jeg har lest en god ungdomsroman. Boken er basert på en sand historie, noe som gjør det ekstra gøy å lese.

Denne ungdomsromanen er skrevet av Eldrid Johansen, og den er basert på en sann historie. Boka handler om Karen som har skilte foreldre, hadde et tøft år på videregående, og trenger derfor en pause. Hun drar derfor på en kristen folkehøyskole. Der får hun seg mange mye venner, og tenker at alt er flott. Karen møter etter hvert det hun tror er hennes livs kjærlighet, og at han vil henne alt godt, men dette viser seg å ikke stemme. Slutten var uventa.

Etter min mening så starter boka litt kjedelig, og det tok litt tid før jeg kom ordentlig inn i boken. Det var enkelt å legge den fra seg. Men etter hvert ble det mer spennende, og vanskeligere å legge den fra seg. Den er skrevet på en bra måte, slik at det blir gøy å lese. I og med at den var basert på en sann historie var det mye greiere å lese denne enn en vanlig bok med oppdiktet tema. Den var også enkel å lese. Boken fikk meg til å tenke en del på #metoo, og hvor mange som faktisk opplever dette.

Jeg synes at andre bør lese boka fordi den er basert på en sann historie, og kanskje derfor litt mer spennende å lese enn en vanlig oppdikta bok. Jeg synes at denne bør nomineres.
Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen