Forrådt. Dragens øye

Charlotte Sandmæl Egmont Illustratør: Charlotte Sandmæl 2021 38 anmeldelser

Hvordan starter man på nytt når man har mistet alt? Askealven Kha utmerker seg innen magi i en verden under bakken, der månen dyrkes og familiebåndene er tette. Kha tror hen er i de beste hender i sin trygge og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie D. Paulsen

Spennende magi

Skrevet av 17. november 2021 av Emilie D. Paulsen på Tydal barne- og ungdomsskole

Dragens øye er en fin fantasy- tegneserie der hovedpersonen er en alv som heter Kah. Hun er et stortalent i magi. Folket hennes bor under overflaten. Lyra, som er kusinen til Kah, blir sjalu og skader seg selv for å ta magien til Kah på ulovlig hvis. Kah måtte flytte til overflaten for å unngå kusinen sin, og hun møter en drage som hjelper henne.

Jeg syntes denne boka var veldig spennende, og den hadde en rød tråd gjennom hele boka. Magien i boka holdt seg på topp gjennom hele boka, men det var noen ganger man måte stoppe opp og tenke seg om for å få med seg sammenhengen. Boka sluttet veldig brått og det fikk meg til å tenke hva som kommer til å skje videre nå. Jeg anbefaler denne boken til alle som liker fantasy- tegneserie.

Terningkast 5


Ulrik

Ny og spennende tegneserie!

Skrevet av 17. november 2021 av Ulrik på Kjeller ungdomsskole

Denne boken ble laget av Charlotte Sandmæl og heter «Dragenes Øye»
Denne boken handler om en hen som heter Kha. Kha er en Grhotasker. De bor lang under ett fjell. Kha studerer Magi. Det skjer noe spennende som gjør sånn at Kha må dra fra familien sin og ut til overflaten. På overflaten for Kha problemer og blir reddet av en drage. Familien dro til overflaten for å finne Kha.
Det som var bra med denne tegneserien er at den er lettlest fordi det var en liten tekst og store ord og det passer for nesten alle. Men det var noen upassende tegninger som noen barn kan syns er ekle som for eksempel pupper. Det burde være en bedre slutt fordi den var litt kjedelig, men det får folk til å lese neste boka. Det var spennende når de bytta historie akkurat når noe skjedde.
Jeg syns denne boken passer for barn som er 9 og over hvis man liker tegneserier som voksen og er litt lettlest. Terningkast 4.


Lotta Haukø Devik

Dragedreperen

Skrevet av 16. november 2021 av Lotta Haukø Devik på Røyrvik oppvekstsenter

Boka var litt spendene på starten men, senere i boken ble den litt mer kjedelig for min smak. Det kunne ha vært litt mer ting som skjedde i boken også skulle vi ha fått vite hva som skjedde på slutten. Så vi ikke må lese flere bøker av den serien får å vite hva som skjedde.
Det handlet om Kha som fikk kreftene til moren sin. Moren døde. En person i familien sin var veldig sjalu på Kha som var eldig flink meg magi så hun personene tok tilslutt kreftene til Kha. Han var svak uten kreftene. Kha reiste til den virkelig verden. Han ble mange ganger reddet av en rød drage. Tilslutt finner Kha ut at Den damen som hjalp han var en dragedreper. Kha likte dragene.
Det var en grei bok å lese for de som ikke liker å lese så mange tunge bøker. Det er mye bilder. Men for min del var den ikke så artig å lese. Jeg gir den terningkast— 3


Ina

Eventyrlig fortelling!

Skrevet av 16. november 2021 av Ina på Røyrvik oppvekstsenter

Dragenes øye er en lettlest Fantasy-fortelling om Kha. Som liten mistet kha moren sin, og vokste opp med tanten sin. Niesen lyra ble sjalu over Khas talent innen magi. Til slutt fikk Lyra nok, og stjal Khas krefter ulovlig og tvang henne til å flykte til overflaten.
Jeg syns boka er veldig rett på, noe jeg liker siden jeg ikke liker å vente på handlinger til å skje. Den er veldig rett på sak i starten, og roer seg deretter ned, og så går spenningen opp. Slutten av boka var litt forventet siden boka hadde mange overraskelser på lur, men likevel sykt bra siden jeg elsker en god overraskelse i bøker. Jeg syns tegningene i boka viste mange bra utrykk og detaljer, og jeg føler boka var godt planlagt og jeg likte måten historien bygde seg opp og ble litt kjent med flere enn hovedpersonen. Denne boka passer for mange, inkludert ungdom og voksne. Den passer til minstetrinnelever og mellomtrinnet også.
Gir terningkast 5


Maria T.B.

Fin fantasiverden.

Skrevet av 11. november 2021 av Maria T.B. på Høylandet barne- og ungdomsskole

Dragenes øye er en fantasy-tegneserie der hovedpersonen, en alv kalt Kha, har et stort talent i magi. Lyra, kusinen til Kha, blir sjalu og tar kreftene til Kha på ulovlig vis. Kha flykter til overflaten for å komme unna kusinen, og hen møter en drage.

Jeg syntes boka var ganske spennende, og hvordan magien i denne verdenen funket var originalt. Det var mye som skjedde, og det ble litt vanskelig å se sammenhengen noen ganger. Boka sluttet ganske brått, og det fikk meg til å lure på hva som skjer videre. Jeg anbefaler denne boka til de som liker fantasy-tegneserier.

Terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen