Forrådt. Dragens øye

Charlotte Sandmæl Egmont Illustratør: Charlotte Sandmæl 2021 4 anmeldelser

Hvordan starter man på nytt når man har mistet alt? Askealven Kha utmerker seg innen magi i en verden under bakken, der månen dyrkes og familiebåndene er tette. Kha tror hen er i de beste hender i sin trygge og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Vilje

En ny type fantasy

Skrevet av 16. september 2021 av Vilje på Rå skole

Dragens øye handler om hovedpersonen Kha. Handlingen er satt i en typisk high fantasy verden som minner om ringenes herre. Men det er en ny ting denne boken gjør. Nemlig god representasjon for ikke binære. Hovedpersonen Kha bruker pronomen hen. Det som er fint er at ingen stiller spørsmål til dette. Mange bøker med LHBT hovedpersoner ender opp med å bli en bok som bare handler om det å være LHBT. Her handler det om magi og en fantastisk verden, og tilfeldigvis bruker hovedpersonen intetkjønns pronomen. Det er viktig å få god representasjon for trans og ikke binære karakterer i litteraturen.

For god historie og god representasjon gir jeg denne en terningkast 5!


Oliwia

Barnslig bok

Skrevet av 13. september 2021 av Oliwia på Kjeller ungdomsskole

Boka handlet om Kha som har magiske krefter. En dag kommer noen og tar dem. Kha rømmer ut og drar til overflaten. Der finner hun en jente som egentlig er en drage. Den som tok kreftene er på jakt etter Kha.
Boka er veldig barnslig og kjedelig. Ikke noe for meg. Men er kort som er bra.
Boka anbefales for mindre 9-11år
Terningkast 2


Amélie

Veldig dårlig bok

Skrevet av 3. september 2021 av Amélie på Kjeller ungdomsskole

Dragens øye var en veldig dårlig bok. Den handlet om Kha som hadde magiske krefter, men det var en som tok den fra hen. Da måtte Kha rømme til overflaten, for å ikke bli drept. Kha møter en jente som hun bor hos og hun er egentlig en drage. Hun som tok kreftene drar til overflaten for å finne henne. Charlotte Sandmæl har skrevet og illustrert denne boka. jeg likte ikke denne boka. den var veldig barnslig. den er veldig urealistisk og. Jeg synes det er veldig rart at denne boka er med i en kåring for ungdommer. Jeg føler at denne boka er for små barn. Kanskje 6-9 år. den er veldig lettlest og dårlig fordelt på teksten. Noen sider er det bare bilder og andre er det masse tekst. Man leser denne på en halvtime. Boka hadde ikke noe bra innhold, men jeg synes at plot twisten var bra. Det var overraskende slutt og det er bra for jeg liker ikke bøker som er for uforutsigbare.
Terningkast: 3


Herman Sydnes Breilo

dragens øye boka som ikke starter kjedelig.

Skrevet av 1. september 2021 av Herman Sydnes Breilo på Kjeller ungdomsskole

Dragens øye er skrevet og tegnet av Charlotte Sandmæl. Boka handler om en Askealv som heter Kha. Hun får trøbbel med noen i familien og må rømme hjemmefra. Jeg syns boka er bra fordi den er spennende. man kommer rett til det som er spennende og da slipper man og lese 20 sider før det skjer som mange syns er kjedelig. boka passer til barn mellom 10 og 15.

Til toppen