Forelskede & andre bortkomne

Johanna Lindbäck mangschou Oversetter: Lene Stockseth 2019 1 anmeldelse

Julia er på vei til sommerferie i skjærgården. Bestevenninnen Karin har valgt å reise til Mallorca i stedet, og Julia vet ikke om de noen gang kan bli venner igjen. Ikke etter det som skjedde med Isak. En dag dukker Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hedda Løken

Forelskede og andre bortkomne

Skrevet av 11. november 2019 av Hedda Løken på Åretta ungdomsskole

Boka handler om Julia. Hun har endelig fått sommerferie, men alt er ikke bra. Før ferien ble hun og sin sin tidligere bestevenninne Karin uvenner. Karin brøt derfor den faste tradisjonen med å dra til Julia’s sommerhytte, og dro til Mallorca på jentetur med noen andre. Julia måtte dra til sommerhytten alene, og der møter hun en gutt, Rasmus som liker å lese og tegne. Men Julia har jo nettopp blitt sammen med Isak, som er grunnen til at hun ikke er venn med Karin lenger. Karin likte Isak først.

Jeg opplevde boka som ganske bra skrevet, men den ble litt kjedelig. Starten er bra, men etter hvert blir det ganske vanskelig å følge med. Jeg synes ikke det passer helt at boken er skrevet i tredjeperson. Synsvinkelen og at det blir hoppet frem og tilbake i tid gjør boken ganske forvirrende. Jeg syns historien bak boken er bra. Det er noe mange ungdommer kan ha opplevd eller kjenne seg igjen i, noe jeg liker. Det er tross alt en ungdomsbok, og de fleste blir engasjert når de kan relatere til situasjoner i en bok.

Jeg syns boka er verdt å lese, men man må da gå ordentlig inn for det og være interessert. Det nytter ikke å bare følge halvveis med, da skjønner man ingenting. Jeg personlig ville ikke nominert denne boken til U-prisen, da den ikke falt helt i smak hos meg. Men det er sikkert mange andre som likte den. Jeg gir terningkast 3.

Til toppen