Fordi jeg elsker deg

Helene Uri Cappelen Damm 2015 26 anmeldelser

Snart var området rundt øyet som det alltid hadde vært. Den smale røde stripen på kinnet bleknet og forsvant til slutt helt. Huden på overarmene og håndleddene ble like hvit og glatt som før. Fredrik har verdens største smil. Han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Henriette

Henriette

Skrevet av 2. desember 2015 av Henriette på Kjøllefjord skole

Fordi jeg elsker deg

Tittel: Fordi jeg elsker deg
Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelin Damm
Forfatter: Helene Uri

Boka handler om at Elin møter Fredrik ved en tilfeldighet, hun blir forelsket. Fredrik er den perfekte kjæresten. I starten har de et fint forhold, men det forandrer seg. Fordi jeg elsker deg er en bok om kjærlighet, forelskelse, men også om manipulering, mishandling og svik.

Boken var helt grei, men det føles ut som jeg har lest den 1000 ganger før, boka er veldig typisk kjærlighetsroman for ungdommer. Boken er forutsigbar og ikke veldig original, men boken er troverdig. Boken ble også litt forvirrende på slutten, og det skjedde for mye på kort tid. Handlingen i Boken gjentar seg også veldig ofte.

Denne boken er bygd opp av kapitler av helt greie lengde, der Elin forteller hennes historie, i hennes perspektiv. Det er en del skildringer i denne boken, både person, miljø osv.

Denne boka passer for ungdommer i alderen 11-16 som liker kjærlighetsromaner med litt drama i. Jeg vil personlig anbefale denne boka dersom du liker kjærlighetsromaner, men hvis du ikke liker det er ikke dette en bok for deg.

Terningkast: 3


Kaja Macnab

Kaja Macnab

Skrevet av 28. november 2015 av Kaja Macnab på Hovedgården ungdomsskole

Denne fortellingen handler om en jente som heter Elin og hvordan livet hennes blir plutselig forandret på et blunk.
Elin er en helt vanlig jente som går på videregående skole. Hun er pen, vellykket og har gode bestevenner. Hun er også svært lykkelig med seg selv, helt til hun en dag møter Fredrik. Fredrik, han med det store smilet. han som alltid vet hva han skal si og hva som gjør inntrykk på alle. Han som alle liker. Elin og Fredrik blir sammen og har det utrolig bra…
…Helt til Elin begynner å få meldinger fra Bjørn. Da begynner alt å gå galt.

Jeg må ærlig si at jeg fikk noen tårer i øynene etter å ha lest "Fordi jeg elsker deg". Jeg var ikke bare trist fordi jeg leste ferdig siste siden i boka, men fordi det finnes så mange kvinner som er i dårlige forhold der partneren slår, manipulerer men også svikter. Det er veldig lett for oss andre å spørre hvorfor kvinner i ulykkelige forhold ikke kommer seg vekk, men ved å lese Elins fortelling så skjønner vi at det slettes ikke er så lett å komme seg ut av slike forhold.
Jeg har faktisk ikke noe dårlig jeg vil si om denne boka. Kun positive ord! "Fordi jeg elsker deg" har ingen svakheter!
Noe jeg fort la merke til var hvor svært lettlest boka var. Det var veldig vanskelig å legge den fra seg. Noe annet jeg la merke til var hvor fantastisk flott Helene beskriver Elins følelser. Det gjorde leseropplevelsen enda mer magisk.
Til slutt vil jeg nevne at dette er en bok ALLE bør lese. Jeg tror ikke at mange vet hvor stort problem vold mot kvinner er. Ved å lese Elins historie tror jeg at flere vil skjønne alvoret. En så velskreven og flott bok som skildrer et stort samfunnsproblem bør ingen gå glipp av. Boka får terningkast seks!


Maren Paulsrud Andersen

Maren Paulsrud Andersen

Skrevet av 25. november 2015 av Maren Paulsrud Andersen på Varteig skole

En spennende bok og kjærlighet og drama
Jeg syns denne boken var veldig bra. Det skjedde ofte nye ting og problemer i forholdet mellom Elin og Fredrik. Boken var realistisk og spennende. Jeg anbefaler denne boken for jenter. Dette er en bok med mye drama og kjærlighet, manipulering, mishandling og svik. Denne boken begynner rett på handlingen. Det dukker opp mange overraskelser i boken.
Elin møter Fredrik utenfor en butikk, hun hadde mistet telefonen på bakken og Fredrik ga den til henne. Fredrik er tre år eldre enn Elin. De hadde et veldig fint forhold i starten, men så begynner det å skje ting. Elin får meldinger av en person som viser seg å være en hun har et nært forhold til, det blir vold i forholdet og ting ble ikke helt som Elin ønsket.
Jeg gir denne boka terningkast fire


ilir

ilir

Skrevet av 20. november 2015 av ilir på Grim skole

vHelene Uria fordi jeg elsker deg
Boka handler om en jente som er veldig forelska i en gutt men det viser seg at han har noen dårlige egenskaper.
Hoved personen i boka er Elin og navnet på gutten er Fredrik.
Jeg synes boka ikke var noe for meg på grunn av romansen og boka var ikke interessant å det var ikke noe som fikk meg til og lese videre i boka passer mest for jenter jeg gir boka terning kast 2.


Tine Johansen Sørbø

Tine Johansen Sørbø

Skrevet av 18. november 2015 av Tine Johansen Sørbø på Kjøllefjord skole

Kjærlighet gjør vondt
Helene Uri har skrevet en del bøker, hun skriver bøker både for barn, ungdom og voksene. «Fordi jeg elsker deg» er en av Helene sine ungdomsbøker. Dette er en bok som handler om et viktig tema: vold i et forhold. Om tenåringen Elin, som blir stormforelsket i Fredrik, han som er så perfekt at det er nesten for godt til å være sant. Men er han virkelig så bra som alle tror?
Alt starter helt perfekt. Elin føler seg som hovedpersonen i en romantisk film, og ingenting er vel bedre en det. Men etter en stund tror jeg nok at sjangeren på den filmen hennes endres litt. Det begynner å tikke inn meldinger fra Bjørn, og det verst tenkelige skjer.
Fordi jeg elsker deg var en bok jeg likte veldig godt, den var enkel og fin og lese. Jeg klarte ikke legge fra meg boken med det samme, grunnen til at jeg ble så revet med som jeg ble tror jeg er fordi boken virket ekte. Den virket ekte fordi en jente på min alder var hovedpersonen.
Denne boken fikk meg virkelig til og tenke meg om, tenk om jeg hadde vært i den sitasjonen, hvordan hadde det vært liksom? Det er noe jeg liker, at en bok får meg til og virkelig tenke over viktige ting. Jeg vil virkelig anbefale denne boken til andre ungdomsjenter, tror denne boken passer best for jenter i alderen 13-16 år. Det er fordi boken er skrevet fra jentas synsvinkel, så derfor tror jeg det er lettere for jenter enn gutter og leve seg inn i boken.

Vis flere anmeldelser

Til toppen