Fordi jeg elsker deg

Helene Uri Cappelen Damm 2015 26 anmeldelser

Snart var området rundt øyet som det alltid hadde vært. Den smale røde stripen på kinnet bleknet og forsvant til slutt helt. Huden på overarmene og håndleddene ble like hvit og glatt som før. Fredrik har verdens største smil. Han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ponthip

Ponthip

Skrevet av 15. desember 2015 av Ponthip på Osterøy ungdomsskule

Bok heiter : Fordi eg elske deg
Bok er skrevet: Helene Uri
Boka handlar om ei jente som heiter Elin. Ho er veldig forelska i ein gut som heiter Fredrik. Dei blir saman, me plutselig som viser seg at han dårlige eigenskapar.
Bok er godt beskrive. Boka er lett å lesa, og handlar om noko som kan skje på ekte. Ungdomstida handlar om læring og kjælighet. Eg synest boken var gøy frå begynnelsen, men midt i boka var den ikkje så spanande.
Eg anbefaler boka for guter og jenter i aldersgruppene 12 og oppover som skal skaffe seg kjæreste.
Terningkast : 4


Solveig Risa

Solveig Risa

Skrevet av 15. desember 2015 av Solveig Risa på Slåtthaug Ungdomsskole

Fredrik er en sånn gutt alle jentene faller for. Han er utrolig kjekk, har et nydelig smil og vet alltid hva han skal si og gjøre. Han er rett og slett en drømmegutt. Elin er så heldig å kapre ham, og de to får et perfekt forhold. Elin er lykkelig og føler at hun har hovedrollen i en Hollywood film, helt til meldingene fra Bjørn begynner å tikke inn. Forholdet mellom henne og Fredrik blir mer anspent, og plutselig skjer ting Elin aldri hadde sett for seg at kom til å skje. Er Fredrik den hun tror han er? Og hva vil Bjørn gjøre med henne?

Dette var en utrolig bra bok, som var spennende hele veien gjennom. Jeg synes at mange bøker som begynner med slutten, røper for mye i begynnelsen, men det var ikke tilfellet her. Snarere tvert i mot. Forfatteren skriver spennende, og handlingen er veldig uforutsigbar. Det er mange overraskede hendelser gjennom boken som jeg aldri hadde sett for meg ville skje. Boken tar også opp et viktig tema, nemlig det å bli slått og mishandlet av sin egen kjæreste.
Jeg vil anbefale denne boken til jenter som liker kjærlighets- og spenningsbøker, men jeg tror alle kunne ha godt av å lese den. Terningkast: 5


Celine Miano

Celine Miano

Skrevet av 14. desember 2015 av Celine Miano på Jevnaker skole

Boken starter rett på sak noe som gjør den mye spennende. Jeg selv syntes boken ikke var kjedelig i det hele tatt spenningen varte boken ut. Handlingen er om et veldig sterkt tema og jeg syntes forfatteren utrykket seg veldig bra. Boken er veldig bra bygd opp og jeg falt helt for den. Handlingene og alt som skjer er veldig typisk dagens ungdom så man kjenner seg veldig igjen. Boken fortjener å vinne Uprisen 2015 og jeg gir terning kast 6.


Talei S. Olsen

Talei S. Olsen

Skrevet av 8. desember 2015 av Talei S. Olsen på Rosenborg ungdomsskole

Fordi jeg elsker deg
Boken er skrevet av Helene Uri

Denne boken handler om Elin og om hvor heldig hun er som er sammen med den perfekte kjæresten sin, Fredrik. Fredrik har verdens største smil og Elin blir betatt av han, det er som at hun er hovedpersonen i en romantisk film. Alt går fint mellom de to helt til Elin får den første tekstmeldingen fra Bjørn.
Jeg synes boken var kjempebra. Hver eneste side av boken var spennende, men også litt forutsigbar. Det er først og fremst en ungdomsbok, men voksne kan godt lese den fordi den var så bra. Boken er åpen for at erkjennelsen av vold mot kvinner ikke er aldersbestemt, og dette er det viktig at man er klar over.
Det er ikke noe jeg vil endre med boken, den var passe lang og spennende hele veien. Håper virkelig det kommer en bok to, fordi boken sluttet slik at man ble litt forvirret, men det var nok med på å gjøre den ekstra bra.
Jeg håper virkelig at denne boken vinner en U-pris, fordi det er en av de beste bøkene jeg har lest.

Terningkast: 6
Anmeldelse skrevet av Talei S. Olsen


Sara Aspen Andersen

Sara Aspen Andersen

Skrevet av 3. desember 2015 av Sara Aspen Andersen på Gulskogen ungdomsskole

Fordi jeg elsker deg av Helene Uri
Godt skrevet bok med viktig tema
Terningkast: 5

Elin har fått sin første kjæreste – Fredrik. De er stormforelska i hverandre, og Elin har aldri vært lykkeligere. Men alt blir ikke lenger en dans på roser da tekstmeldingene fra Bjørn begynner å komme, og ting begynner å forandre seg.

Uri har fått til å skrive denne boka med god flyt, noe som gjorde at det var lett å leve seg inn i handlingen med en gang. Boka starter med slutten, ser tilbake på tidligere hendelser, og underveis kommer det innblikk fra nåtiden. Det ble gjort på en veldig god måte da det var tydelig når tidene forandret seg.

Handlingene er godt beskrevet. De er skrevet på en spennende og gripende måte. Jeg ble frustrert, sint og glad både på og på vegne av hovedpersonen.

Temaet i boka er viktig, og det får en til å tenke. Hva får noen til å bli i slike forhold? Hva ville jeg gjort hvis jeg var i en lignende situasjon? Noen kan også kanskje kjenne seg igjen i boka, og da bli mer truffet av den enn det jeg gjorde.

Fordi jeg elsker deg er en bok med et godt språk, og som anbefales sterkt.

Gulskogen skole – LESDET!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Hannah Aksjøberg

Hannah Aksjøberg

Skrevet av 7. oktober 2015 av Hannah Aksjøberg på Gulskogen ungdomsskole

Da jeg leste «Fordi jeg elsker deg», ble jeg både trist, glad, og veldig provosert. Denne anbefaler jeg sterkt og gir terningkast 5.

Sekstenåringen Elin blir sammen med drømmegutten, Fredrik. Han er smart, morsom, jovial, romantisk og ikke minst fryktelig kjekk. Elin er stormende forelsket. Men selvfølgelig kan jo ikke alt stemme, og han viser seg å være en helt annen enn hun trodde.

I denne boka kan du lese om hvorfor mange ikke klarer å komme seg ut av voldelige forhold. Jeg leste den ut på en ettermiddag, og i det jeg la den fra meg måtte jeg ringe venninnen min å få ut frustrasjonen. Jeg ble nemlig fryktelig provosert av å lese om noe så grusomt som faktisk skjer hver dag mot både unge og voksne i verden, og i lille Norge. Helene Uri skriver godt og hun beskrev de fine øyeblikkene og de vonde på en måte som gjør at du «er der selv». Selv om dette ikke er en spesielt actionfyltbok synes jeg ikke at den ble for kjedelig og den hadde en god flyt.

Forsiden likte jeg godt selv om jeg ikke hadde sett for meg at den oransje fargen kunne passet, men det gjorde den så absolutt og tittelen forstår man når man leser boka.

Igjen så anbefaler jeg denne sterkt til både gutter og jenter. Forskning viser at det foregår mye fysisk vold, psykisk vold og som i denne boka, digital vold, hos både unge jenter og kvinner. Dette må belyses mye mer og bøker som handler om dette kan få ungdom til å få en større forståelse og selvfølgelige økt kunnskap.

Gulskogen skole – LESDET!

Til toppen