Følg med nå

Trygve Skaug Cappelen Damm 2019 54 anmeldelser

I denne poesiboka samler Skaug sine mest skjellsettende dikt, med tematikk
som opptar ungdommene: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Hvordan skrive en anmeldelse

Ludvig

Følg med nå!

Skrevet av 11. desember 2019 av Ludvig på Elverum ungdomsskole

Boka Følg med nå er kanskje ikke akkurat en bok men heller en samling av dikt. Jeg synes at mange av diktene var gode men noen var vanskelige å skjønne. Jeg anbefaler boka til folk som elsker dikt.
Terningkast: 4


Johnny

En diktbok for alle

Skrevet av 11. desember 2019 av Johnny på Hauketo skole, 10. trinn

Følg med nå, skrevet av Trygve Skaug, er en diktbok. Diktboken er ikke sammensatt, det er forskjellige dikt for hver side. Diktene er rettet ut mot ungdom, med masse temaer rundt kjærlighet, ungdomslivet, livet, familie, problemer og stress. Det er dikt om hvordan du er helt perfekt som deg selv, og noen dikt om hvordan livet er så fantastisk som det er. Det er mange inspirerende dikt, rettet mot ungdom og folk som kanskje kunne trengt en liten oppmuntring i livet.
Diktboka følg med nå er en fin bok, lettlest og inspirerende. Selve boka ser ganske tjukk ut, med 107 sider, men selv om boka har 107 sider så er den lettlest. Noen av sidene har bare noen få ord, noen få linjer før siden er ferdig. Jeg
Jeg har blanda følelser om boken, på den ene siden er boken fantastisk, med mange fine dikt, og noen dikt treffer deg veldig godt i hjertet. Boken er spennende og man følger med og det er noe med boken som gjør at du vil fullføre den.
Det som jeg syntes var så negativt med boken er at det bare var masse random dikt, noen av dem som var vanskelige å forstå, som side 51 og 62. Diktene var vanskelig å forstå, ga ikke helt mening og var bare rart å lese om.
Jeg tenker boka er rettet mot ungdom eller folk som har stress eller problemer i livet sitt, og har en rekke dikt om hvordan man er perfekt som man er, og hvordan du burde være glad i livet ditt. Noen av diktene er ungdoms tema, som sex, hvordan det er å vokse opp og hvordan livet kan være hardt.
Jeg hadde ikke sagt at denne boken er ment for alle, det er ikke som en fantasi bok eller en drama/romantikk. Det er en diktbok, med noen få dikt i seg. Jeg hadde ikke akkurat anbefalt boken, men om noen hadde lest den hadde jeg ikke sagt noe dårlig om den.
Boken får en terningkast 4 fra meg, og grunnen til det er at boken er så lettlest og fin, at den ikke fortjener noe mindre. Likevel syntes jeg ikke boken er ment for meg, og jeg kunne ikke ha gitt den en 5 eller 6, fordi jeg ikke følte boken så mye.
Jeg syntes ikke boken burde nomineres til Uprisen, fordi jeg tenker ikke den er bra nok, eller holder kriterier. Boken alene var bra, men jeg har lest bedre bøker, og tenker at det sikkert er noen Upris bøker som er bedre enn denne boken.


Johannes

Følg med nå!

Skrevet av 4. desember 2019 av Johannes på Grov skole

Forfatter: Trygve Skaug

Forlag: Cappelen Damm

Boken “Følg med nå” har sjangeren poesi, altså dikt.

Altså, boken er jo en dikt-bok så den har jo ikke så mange “Hendelser”, men det den har er romantikk, diktene handler nemlig for det meste om romantikk. Angående karakterene i boken er det ikke direkte karakterer, men det er vel kanskje en (Jeg) person som er hovedperson. Boka er egentlig ganske oppslukende å lese. Den starter og slutter likt. Den tar heller ikke så lang tid å lese den, som for eksempel: Ja, jeg klarte å lese den i løpet av litt over 45 minutter så den er relativt fengende. Jeg syntes boken var ganske bra på mange måter, det var veldig mange bra dikt, men også noen ikke like bra, som for eksempel det på side 88 og på side 40 som er et relativt bra dikt i forhold til det diktet på side 44. Noen ord som beskriver opplevelsen min er: gripende og morsom. Boka var også lett å lese fordi det var noen korte dikt og noen litt lengere. Det som irriterte meg litt det var at noen dikt var litt vanskelig å forstå for noen som meg, men lett å forstå for folk som leser dikt ofte. Jeg anbefaler boken for ungdommer generelt og jeg gir boken et terningkast på 5.


Henrik

Kanskje litt vanskelig å «følge med nå»

Skrevet av 3. desember 2019 av Henrik på Smestad ungdomsskole

Boka følg med nå er en diktsamling skrevet av Trygve Skaug. Mange av diktene i denne boka er veldig bra mens andre er mer forvirrende og vanskelig å skjønne. Jeg anbefaler boka til 14-18 års alderen fordi den kan være litt vanskelig å forstå. Boka er lett å lese og oversiktelige, men vanskelig å forstå. Denne boka synes jeg ikke fortjener å vinne U-prisen.

Terningkast 4


Kine Alexandra.

Anmeldelse av følg med nå

Skrevet av 27. november 2019 av Kine Alexandra. på Grov skole

Følg med nå er en diktbok med mange forskjellige dikt i.

Boken handler om litt forskjellig ting som ungdommer kan føle selv.

Boken passer best for ungdom.

Jeg synes boken var bra. Det er en bok som er spennende og interessant som gjør at man bare må lese den ferdig.

Jeg anbefaler denne boken.

Terningkast fem.

Vis flere anmeldelser

Til toppen