Følg med nå

Trygve Skaug Cappelen Damm 2019 54 anmeldelser

I denne poesiboka samler Skaug sine mest skjellsettende dikt, med tematikk
som opptar ungdommene: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Hvordan skrive en anmeldelse

Ema

En bok for alle

Skrevet av 14. desember 2019 av Ema på Hauketo skole, 10. trinn

Boken følg med nå er skrevet med sjangeren Poesi, altså dikt. Boken er en diktsamling som er skrevet av Trygve Skaug. Det er lett å lese boka, og det er lite skrift. Noen av diktene traff meg personlig og fikk meg til å tenke tilbake på forskjellige situasjoner som jeg har vært involvert i. Noen traff meg ikke i det heletatt, mens andre traff skikkelig og gjorde at jeg nesten var på gråten. Boka ga veldig mye mening for meg og hadde lånt den på biblioteket flere ganger. De fleste ungdommer kan lett kjenne seg igjen i disse diktene og derfor ville jeg anbefalt denne boka for ungdomsskoleelever og videregående elever. Jeg anbefaler den også til de som sliter med å lese bøker med mange sider og mye tekst.
Denne boka fortjener stjernekast: 6


Aadya Ray

Jeg følger med. Gjør du?

Skrevet av 13. desember 2019 av Aadya Ray på Sofienberg skole

Følg med nå er en poetisk bok, altså den består av mange korte dikt. Boka er kort og lettlest. De ulike diktene i boka tar opp forskjellige temaer, som forelskelse og ensomhet. De fleste diktene kan være lett å forstå, mens andre kan være litt mer utfordrende. Det er ingen karakterer i boka selv om den er ganske subjektiv. Boka er ganske spennende, men den kan også virke litt kjedelig innimellom. Bruken av rim og andre virkemidler i boka gjør også noen av diktene morsom. Det er nokså sikkert at alle finner et dikt i boka som de kan relatere til. Noen av diktene er litt utydelige, kanskje fordi de er så korte at man kan relatere dem til mange forskjellige ting, og til slutt forstår man ikke helt hvor det passer inn eller hva hensikten med diktet er. Jeg synes at det var veldig gøy å lese boka, noen av diktene er også ganske motiverende. Boka passer bra for ungdommer, det er mye å «lese mellom linjene», men det bare gjør den enda mer interessant. Den får en 5 av 6.


Tuva Carlsson

følg med nå

Skrevet av 13. desember 2019 av Tuva Carlsson på Kråkerøy ungdomsskole

Av Trygve Skaug
Dette er en diktbok. Diktene er oppmuntrende. Diktene er skrevet mest for ungdom, mange ungdommer kjenner seg nok igjen i noen av diktene. Noen av diktene var vanskelige å forstå. Du finner garantert et dikt som du kjenner deg igjen i. Men jeg føler at denne boka ikke var helt min stil. Jeg følte litt at boka hadde vært bedre til litt eldre personer. De som er rundt 20 hadde kanskje likt boka litt bedre enn det jeg gjorde.
Jeg vil gi boka terning kast 2


Medina

Følg med nå!

Skrevet av 11. desember 2019 av Medina på Elverum ungdomsskole

Boken er lett å lese, og full av fine dikt med ord vi ungdommer kan kjenne oss igjen i. Kan bli litt kjedelig.
Terningkast:4


Medina

Følg med nå!

Skrevet av 11. desember 2019 av Medina på Elverum ungdomsskole

Boken er lett å lese, og full av ord vi ungdommer kan kjenne oss igjen i. Kan bli litt kjedelig til tider.
Terningkast:4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Johannes

Følg med nå!

Skrevet av 4. desember 2019 av Johannes på Grov skole

Forfatter: Trygve Skaug

Forlag: Cappelen Damm

Boken “Følg med nå” har sjangeren poesi, altså dikt.

Altså, boken er jo en dikt-bok så den har jo ikke så mange “Hendelser”, men det den har er romantikk, diktene handler nemlig for det meste om romantikk. Angående karakterene i boken er det ikke direkte karakterer, men det er vel kanskje en (Jeg) person som er hovedperson. Boka er egentlig ganske oppslukende å lese. Den starter og slutter likt. Den tar heller ikke så lang tid å lese den, som for eksempel: Ja, jeg klarte å lese den i løpet av litt over 45 minutter så den er relativt fengende. Jeg syntes boken var ganske bra på mange måter, det var veldig mange bra dikt, men også noen ikke like bra, som for eksempel det på side 88 og på side 40 som er et relativt bra dikt i forhold til det diktet på side 44. Noen ord som beskriver opplevelsen min er: gripende og morsom. Boka var også lett å lese fordi det var noen korte dikt og noen litt lengere. Det som irriterte meg litt det var at noen dikt var litt vanskelig å forstå for noen som meg, men lett å forstå for folk som leser dikt ofte. Jeg anbefaler boken for ungdommer generelt og jeg gir boken et terningkast på 5.

Til toppen