Følg med nå

Trygve Skaug Cappelen Damm 2019 54 anmeldelser

I denne poesiboka samler Skaug sine mest skjellsettende dikt, med tematikk
som opptar ungdommene: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Hvordan skrive en anmeldelse

Ema

En bok for alle

Skrevet av 14. desember 2019 av Ema på Hauketo skole, 10. trinn

Boken følg med nå er skrevet med sjangeren Poesi, altså dikt. Boken er en diktsamling som er skrevet av Trygve Skaug. Det er lett å lese boka, og det er lite skrift. Noen av diktene traff meg personlig og fikk meg til å tenke tilbake på forskjellige situasjoner som jeg har vært involvert i. Noen traff meg ikke i det heletatt, mens andre traff skikkelig og gjorde at jeg nesten var på gråten. Boka ga veldig mye mening for meg og hadde lånt den på biblioteket flere ganger. De fleste ungdommer kan lett kjenne seg igjen i disse diktene og derfor ville jeg anbefalt denne boka for ungdomsskoleelever og videregående elever. Jeg anbefaler den også til de som sliter med å lese bøker med mange sider og mye tekst.
Denne boka fortjener stjernekast: 6


Aadya Ray

Jeg følger med. Gjør du?

Skrevet av 13. desember 2019 av Aadya Ray på Sofienberg skole

Følg med nå er en poetisk bok, altså den består av mange korte dikt. Boka er kort og lettlest. De ulike diktene i boka tar opp forskjellige temaer, som forelskelse og ensomhet. De fleste diktene kan være lett å forstå, mens andre kan være litt mer utfordrende. Det er ingen karakterer i boka selv om den er ganske subjektiv. Boka er ganske spennende, men den kan også virke litt kjedelig innimellom. Bruken av rim og andre virkemidler i boka gjør også noen av diktene morsom. Det er nokså sikkert at alle finner et dikt i boka som de kan relatere til. Noen av diktene er litt utydelige, kanskje fordi de er så korte at man kan relatere dem til mange forskjellige ting, og til slutt forstår man ikke helt hvor det passer inn eller hva hensikten med diktet er. Jeg synes at det var veldig gøy å lese boka, noen av diktene er også ganske motiverende. Boka passer bra for ungdommer, det er mye å «lese mellom linjene», men det bare gjør den enda mer interessant. Den får en 5 av 6.


Tuva Carlsson

følg med nå

Skrevet av 13. desember 2019 av Tuva Carlsson på Kråkerøy ungdomsskole

Av Trygve Skaug
Dette er en diktbok. Diktene er oppmuntrende. Diktene er skrevet mest for ungdom, mange ungdommer kjenner seg nok igjen i noen av diktene. Noen av diktene var vanskelige å forstå. Du finner garantert et dikt som du kjenner deg igjen i. Men jeg føler at denne boka ikke var helt min stil. Jeg følte litt at boka hadde vært bedre til litt eldre personer. De som er rundt 20 hadde kanskje likt boka litt bedre enn det jeg gjorde.
Jeg vil gi boka terning kast 2


Medina

Følg med nå!

Skrevet av 11. desember 2019 av Medina på Elverum ungdomsskole

Boken er lett å lese, og full av fine dikt med ord vi ungdommer kan kjenne oss igjen i. Kan bli litt kjedelig.
Terningkast:4


Medina

Følg med nå!

Skrevet av 11. desember 2019 av Medina på Elverum ungdomsskole

Boken er lett å lese, og full av ord vi ungdommer kan kjenne oss igjen i. Kan bli litt kjedelig til tider.
Terningkast:4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Johnny

En diktbok for alle

Skrevet av 11. desember 2019 av Johnny på Hauketo skole, 10. trinn

Følg med nå, skrevet av Trygve Skaug, er en diktbok. Diktboken er ikke sammensatt, det er forskjellige dikt for hver side. Diktene er rettet ut mot ungdom, med masse temaer rundt kjærlighet, ungdomslivet, livet, familie, problemer og stress. Det er dikt om hvordan du er helt perfekt som deg selv, og noen dikt om hvordan livet er så fantastisk som det er. Det er mange inspirerende dikt, rettet mot ungdom og folk som kanskje kunne trengt en liten oppmuntring i livet.
Diktboka følg med nå er en fin bok, lettlest og inspirerende. Selve boka ser ganske tjukk ut, med 107 sider, men selv om boka har 107 sider så er den lettlest. Noen av sidene har bare noen få ord, noen få linjer før siden er ferdig. Jeg
Jeg har blanda følelser om boken, på den ene siden er boken fantastisk, med mange fine dikt, og noen dikt treffer deg veldig godt i hjertet. Boken er spennende og man følger med og det er noe med boken som gjør at du vil fullføre den.
Det som jeg syntes var så negativt med boken er at det bare var masse random dikt, noen av dem som var vanskelige å forstå, som side 51 og 62. Diktene var vanskelig å forstå, ga ikke helt mening og var bare rart å lese om.
Jeg tenker boka er rettet mot ungdom eller folk som har stress eller problemer i livet sitt, og har en rekke dikt om hvordan man er perfekt som man er, og hvordan du burde være glad i livet ditt. Noen av diktene er ungdoms tema, som sex, hvordan det er å vokse opp og hvordan livet kan være hardt.
Jeg hadde ikke sagt at denne boken er ment for alle, det er ikke som en fantasi bok eller en drama/romantikk. Det er en diktbok, med noen få dikt i seg. Jeg hadde ikke akkurat anbefalt boken, men om noen hadde lest den hadde jeg ikke sagt noe dårlig om den.
Boken får en terningkast 4 fra meg, og grunnen til det er at boken er så lettlest og fin, at den ikke fortjener noe mindre. Likevel syntes jeg ikke boken er ment for meg, og jeg kunne ikke ha gitt den en 5 eller 6, fordi jeg ikke følte boken så mye.
Jeg syntes ikke boken burde nomineres til Uprisen, fordi jeg tenker ikke den er bra nok, eller holder kriterier. Boken alene var bra, men jeg har lest bedre bøker, og tenker at det sikkert er noen Upris bøker som er bedre enn denne boken.

Til toppen