Flukten (Beta 1)

Amund Hestsveen, Torborg Igland Gyldendal 2014 27 anmeldelser

En beskjed er surret fast i pila som borer seg inn i veggen bak Jor. Noen skal hente henne. Men hvordan? Skandia holder jo alle i et jerngrep. Finnes det noen som tør trosse generalene? Og hvor er Kodak – har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

axel

axel

Skrevet av 8. desember 2014 av axel på Ås ungdomsskole

boktittel: Flukten
skrevet av: Torborg Igland, Amund Hestsveen
Anmeldt av: Axel
Boken er en trilogi om et Norden 60 år frem i tid. Den handler om Jor, Livini og Kodak. vennene har bestemt seg for å flykte fra det strenge regimet staten Skandia de blir holdt i, Men vil de klare det?

Boken er ganske lang så det ble litt kjedelig og lese etterhvert. jeg vil anbefale boken for alderen 11-13. boka får terningkast:4


Sevda Yagiz

Sevda Yagiz

Skrevet av 4. desember 2014 av Sevda Yagiz på Bytårnet skole

Flukten er en bok som handler om Jor, Livni og Kodak og boka er en triologi som også handler om et Norden 60 år framme i fremtiden. De tre vennene vil dra vekk fra det strenge stedet. Klarer de det?

Jeg ble ikke ferdig med boken, men jeg syntes at den var bra så langt jeg hadde lest den. Boken er veldig detaljert, og veldig lang. Jeg er ikke så veldig glad i å lese lange bøker, men jeg anbefaler boka til de som liker å lese. Det er en type "science fiction" bok, og ganske lett å lese. Hvis mann ikke er så glad i å lese bøker, vil det ta litt tid før de blir ferdig med boka. Boka er veldig treg på starten, og det tar litt tid før den kommer til poenget. Jeg vil gi terningkast 3 til denne boken, og jeg tror at boka har en sjanse for å vinne uprisen.

Jeg vil anbefale denne boka til barn mellom 12-14 år, og til de som liker å lese lange bøker. Boka er skrevet av Torborg Igland, og Amund Hestsveen. Jeg venter på filmen, og hvis ikke filmen kommer ut leser jeg nok resten av boka når jeg gidder.


Bjørg Davidsen

Bjørg Davidsen

Skrevet av 20. november 2014 av Bjørg Davidsen på Lagård ungdomsskole

Flukten er en trilogi om et Norden 60 år frem i tid. Den handler om vennene Kodak, Livni og Jor som har bestemt seg for å flykte fra det strenge regimet staten Skandia blir holdt i. Men vil de klare det?

Jeg synes at denne boka er både lang og kjedelig. For min del kunne du bare revet ut de første 350 sidene og brent dem på et bål. Før du kommer til selve flukten må du først lese deg gjennom 400 sider som egentlig ikke gir deg noenting, ingenting skjer og det blir bare uinteressant. Når du da, etter å ha tvunget deg gjennom disse sidene, kommer til selve flukten skjer det egentlig ikke så mye da heller, og jeg ble veldig skuffet. Nesten alt som skjer er forutsigbart og alt blir egentlig litt rart. Språket er i tillegg både vanskelig og tungt å lese. Boka inneholder mange navn jeg aldri har hørt før, derfor er jeg ganske usikker gjennom hele boka om det er jenter eller gutter jeg leser om, dette gjør bare boka enda mer forvirrende. Itillegg bruker de ord og uttrykk som «ytre mur» og «sys» som jeg aldri har hørt om før. Denne boka ligner en del på en «science fiction»-bok om 60 år frem i tid. Og når de da tar opp ting som at kunst, musikk og litteratur er forbudt, og det at regn, vann og snø er farlig blir det rett og slett bare dumt å lese.

Jeg ønsker egentlig ikke å anbefale denne boka til noen, nettopp fordi boka ikke gav meg noe og jeg tror egentlig ikke at noen vil ha glede av å lese den.
Hvis noen skal ha lese denne boka bør de være dyktige lesere, som liker å vente i spenning på at noe endelig skjer. Men jeg tror alikevell at det å først lese 400 kjedlige sider bare for å komme til en skuffende slutt er noe ingen vil ha glede av.
Terningskast: 2


steinar Linde

steinar Linde

Skrevet av 19. november 2014 av steinar Linde på Orerønningen ungdomsskole

Flukten
Anmeldelse
Terningkast:6
Flukten er en veldig bra bok og fortjener klart å vinne U-prisen 2014/2015 Boka er en Sci-fi bok som befinner seg i Norden på 2060 tallet og handler om Kodak, Jor og Livni. Norden er blitt et land som heter Skandia og er delt opp i stasjoner. Hovedstaden i Skandia heter Kastrup og er der alle de rike bor. De fleste barn i Skandia blir satt i barne-dormer når de blir født og har ikke noe kjennskap til foreldrene sine i det hele tatt. De barna som blir født av officierer kalles privilegerte og får lov til å bo sammen med foreldrene sine. Kodak og Livni bor i dormene på stasjon 21 mens Jor er privilegert og bor med foreldrene sine og broren sin. I Skandia går bar på skole fra de er 6 år og til de blir 15. Når de er ferdig men 11 klasse holdes det et utvalg hvor 10 elever skal få officier trening mens de andre blir sendt til nordområdet for å jobbe der oppe.
Livni er smart og er tro mot Skandia og bryter aldri reglene, Jor er også tro mot Skandia men er ikke helt overbevist og bryter reglene noen ganger. Mens Kodak er skeptisk til hele regimet og stritter imot det. I Skandia lærer de barn til å tro at regn er giftig og at urensket vann var dødelig, de er blitt trent opp til å tro på at utenfor ytre mur er det høy radioaktivitet etter 6-årskrigen mellom Skandia og alfastyrkene. Kodak vet at Skandia lyver fordi før han ble flyttet til stasjon 21 var han privilegert på stasjon 1 men han ble sendt til stasjon 21 og foreldrene ble tatt fra han. Faren til Kodak jobbet med å måle stråling utenfor murene og en gang han hadde tatt med seg Kodak hadde han lært Kodak at det ikke var noe farlig med vannet eller naturen utenfor muren. Kodak drømmer om å flykte ut i skogen sammen med vennene sine og leve der ute. Han planlegger å dra etter at utvelgelsen er hold men blir oppdaget og skutt på. Klarer de å rømme?


Maiken Pedersen

Maiken Pedersen

Skrevet av 18. november 2014 av Maiken Pedersen på Kjøllefjord skole

Halvveis gripende

Flukten er den første boka i Beta serien, en intens og actionfylt trilogi om et Norden 60 år fram i tid. Staten Skandia holder befolkningen atskilt fra naturen utenfor, og kunst, litteratur og musikk er forbudt. De fleste vokser opp i dormer hvor de konkurrerer om å bli plukket ut til offisertrening. Men rett før utvelgelsen, oppdager Kodak, Livni og Jor en hemmelighet bak utvelgelsen. De må stoppe dette. Og de har dårlig tid.

Denne boka er på 483 sider. Den var ganske lett å lese fordi det var korte setninger. Det er veldig mye dialog. Denne boka var både uinteressant og underholdende. Omtrent den første halvdelen av boka, var kjedelig. Mens den siste halvdelen var spennende. Det er mange hendelser, men det er for mange. Det tar litt for lang tid før den viktige handlingen kommer i gang.

Boka begynner retrospektivt og man får lyst til å vite hva som har skjedd og vil lese videre. Denne lysten blir imidlertid dempet etter noen få kapittel. Handlingen er ganske innholdsløs i starten, og det er ikke noe problem å legge den fra seg. Men når man er kommet halvveis, kommer leselysten tilbake. Spenningen øker og det er nesten umulig å stoppe lesingen. Den slutter veldig brått og overraskende. Det kommer to bøker til i denne serien, og det ville vært umulig å skjønne slutten hvis det ikke kom flere.

Jeg synes denne boka var både kreativ og fantasifull, men den mangler en del spenning. Forfatteren har skapt en egen verden, men uten nok handling. Jeg har lest mange bøker som var bedre enn denne, men jeg har også lest en del som er mye verre.

Flukten er skrevet av Torborg Igland og Amund Hestsveen. Ingen av dem har skrevet andre bøker enn denne. Hvis de hadde skrevet hele boka slik som de skrev den siste halvdelen, hadde boka vært mye bedre.

Denne boka kan fortelle at man vet ikke alltid om noe er sant og at hvis du vet sannheten, kan det være vanskelig å få andre til å tro på deg. Du burde likevel alltid stå for det du tror på. Jeg tror denne boka vil passe for tenåringer fra 12-15 år. Mest til de som ikke har problemer med å lese litt tykke bøker.

Jeg vil gi denne boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen