Flukt

Atle Hansen Samlaget 2013 6 anmeldelser

Rett under fjellet ligg det eit tomt hus, som plutseleg ikkje er tomt lenger. Nokon har flytta inn, men vil ikkje bli sett. Er det dei rømte asylbarna, eller kanskje den farlege fangen som har slått seg til der? Og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mons

Mons

Skrevet av 14. november 2013 av Mons på Sinnes skule

Flukt Atle Hansen
Utgitt av = samlaget
Sider = 96
Rett under fjellet ligg det eit timt hus, som plutseleg ikkje er tomt lenger.
Nokon har flytta inn menn vill ikkje bli sett er det dei røymde asylbarna eller, kanskj denn farlege fangen som har slått seg til der?
Og kva i all verda gjer ein når ei oppdagar noko som er hemmeleg?
Flukt er ei lettlesen og spennande bok om å gjera noko som er skummelt og kan henda ulovleg.

“Eg må ut før foreldra mine kjem heim og byrja å leite etter meg. Finn dei meg, så finn dei deg og Yasmin og” han svara ikkje. Held bare hardare rundt søstera. “veit mor dykkar kor de er?” spør eg. “kanskje”


Tarjei

Tarjei

Skrevet av 11. november 2013 av Tarjei på Sinnes skule

En unormal flukt

Tittelen på boken er Flukt og er skrevet av Atle Hansen. Hovedpersonen i denne boka er “jeg”, han er ofte samen med vennen sin Karl. En dag ser hovedpersonen at det er fotspor til huset under Hammeren. Hvem er der? Det er lys i vinduet òg, så neste dag går han ned igjen for å finne ut mer. Samtidig står det i avisen at er skummel forbryter har rømt.

Boken er en spenningsbok hvor det er mange spenningstopper. Boken blir aldri kjedelig. Det er liksom noe som skjer hele tiden. Så kommer ting som gjør at dette er en bra bok, som når bestevennen til hovedpersonen finner ut at han gir mat til personene som er i huset under Hammeren.

Denne boka har en overraskende slutt og det var en spennende bok å lese. Denne boka var veldig lett å lese, fordi setningslengdene varierer, av og til er det korte setninger og så kan det være lange setninger. Boken er skrevet på nynorsk.

Hovedpersonen i denne boken ser på innvandring og at barn skal kastes ut av landet på en annen måte enn det jeg gjør, og dette gjør at du ser innvandring med et annet syn enn jeg gjør til vanlig. Hovedpersonen vil hjelpe de to barna som skal bli kastet ut av landet. Bestevennen til hovedpersonen vil ha barna ut av landet siden de ikke har kommet her lovlig. Dette gjør at det blir en liten konflikt.

Boken begynner med å fortelle om personene som er med både på en direkte måte og på en indirekte måte, slik at vi blir godt kjent med dem. Forfatteren har tatt opp et veldig dagsaktuelt tema, nemlig innvandring. Dette er nok en bok som noen kanskje lever seg lett inn i og noen ikke lever seg så lett inn i. Jeg tror nok mennesker som er sterkt imot innvandring, vil ha større problemer med å lese boken enn folk som er sterkt for at vi skal ta imot flyktninger.

Jeg vil si at dette var en god bok til å være så kort. Den er bra oppbygd, og har mange spenningstopper og en overraskende slutt. Dette er positivt. Jeg vil anbefale denne boka.

Terningkast: 5


Martin Bidne

Martin Bidne

Skrevet av 25. oktober 2013 av Martin Bidne på Voss Ungdomskule

Forfattar: Atle Hansen
Tittel: Flukt
Utgitt: 2013
Sider: 95
Sjanger: Spenning
TerningKast: 4
Handling;
Boka Flukt er ei spenningsbok og handlar om hovudpersonane Karl og eg, som finn et hus i skogen som står tomt. Men ikkje tomt lenger, det er ljos i vindauge og dei undrar seg på kva som kan ha skjedd. Er det rømde asylbarn som har innteke huset? Karl og venene prøver å finne ut kven som har okkupert huset.
Eg synest boka er bra fordi den er utrolig spennende
fordi det dei finner ikkje ut kva som skjer i huset.


Martin Jordalen

Martin Jordalen

Skrevet av 25. oktober 2013 av Martin Jordalen på Voss Ongdumskule

FLUKT Bokmelding

Forfattar: Atle Hansen
Tittel: Flukt
Utgjeven: 2013
Sider: 96
Sjanger: Spenningslitteratur
Tema: Roman
Terningast: 3

Fordi eg synst boka blei litt Kjedeli av og till.

Rett under fjellet ligg det eit hus, som plutseleg ikkje er tomt lenger.
Noen har flytta inn men vill ikkje bli sett.
Kan det vera dei rømde asylbarna eller er det den farlige fangen som har rømt, som kan ha slått seg til der.
Og kva i all verda gjer ein når ein oppdagar noko som er hemmeleg?

Boka er ei lettlesen bok og spennande bok.


Martine

Martine

Skrevet av 17. oktober 2013 av Martine på Raufoss ungdomsskole

Flukt. En spennende bok om å gjøre noe som både er skummelt og ulovlig. Av Atle Hansen
Da jeg begynte å lese boka, trodde jeg først det var en diktsamling. Teksten består av setninger som står hver for seg på linjer, samlet i korte avsnitt, så det lignet på linjer og vers i dikt. Men det er en roman, som utvikler seg til å bli gradvis mer og mer spennende når du leser. Etter noen sider var jeg hektet, og leste ferdig hele boka på en kveld. Det var ikke vanskelig og tok bare en time eller to.
Hovedpersonen i boka er en ung gutt. En dag oppdager han fotspor som går inn til et ubebodd hus, og når han får høre at et par småbarn har rømt fra asylmottaket tror han at det er dem som gjemmer seg der. Han tar med seg mat hjemmefra uten å si noe og setter det utenfor huset.
Litt seinere forteller bestevennen hans Karl at det har rømt en farlig forbryter. Kan det være han som gjemmer seg i huset? Politiet leter etter rømlingene, og en dag forsvinner Karl også. Nå er fire personer borte, og leseren får en følelse av at alt henger sammen på en måte.
Boka handler om å rømme og å bli sperret inne, om å flykte fra noe og være fanget. Det er skikkelig spennende på slutten, samtidig som det er litt spennende helt fra begynnelsen også. Derfor er boka lett og rask å lese for det skjer noe nytt som drar handlingen videre hele tida. Det verste jeg veit er bøker som du må lese 100 sider før det skjer noe, mens denne boka er på under 100 sider totalt med lite skrift på hver side og masse spenning.
Slutten var litt åpen, du får ikke vite alt. Det liker jeg, for da kan du tenke videre og lage din egen slutt slik du vil.
Boka tar opp mange viktige tema som kunne vært fra virkeligheten i dag, det er ikke en fantasiroman. Jeg liker å tenke på at dette kunne skjedd meg. Hvordan ville jeg reagert? Hvis du liker spenning og vil lese nynorsk er dette boka for deg. Det er gutter som er hovedpersoner, men jeg vil si boka passer veldig godt for jenter også. Jeg anbefaler boka til alle som liker spennende fortellinger i alderen 13-15 år. Vil du skryte av å ha lest ei hel nynorsk bok skal du lese denne. Terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen