Fluen

Martina Gaux Gyldendal 2013 10 anmeldelser

Livvi og Villi er kjærester. Så får Livvi kreft. Hun kan ikke helbredes. Livvi og Villi velger forskjellige strategier for å takle situasjonen: Mens Villi legger håp i magiske fetisjer, har Livvi bestemt seg for å øve på begravelser. De Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 3. april 2013 av marie

Fluen

Livvi og Villi er kjærester. De er kjempeforelsket, og har hele livet foran seg, men så får Livvi kreft. Hun blir ikke frisk igjen, og skal snart dø. De har avtalt at Livvi skal dø i armene til Villi og ta med seg bildet av henne i drømmene sine. Slik blir det ikke.

Boken handler om Villis kamp om å komme seg igjennom den tiden Livvi er syk. Hun elsker Livvi mer enn noe annet, og kan ikke tenke seg et liv uten henne. Hun møter mange utfordringer etter hvert som Livvi blir svakere og svakere.

Det tok ikke lang tid å lese boken- fordi den er veldig lettlest. Det er stor skrift og mange avsnitt. Likevel får leseren mye ut av den, fordi forfatteren skildrer mye følelser og har mye tankereferat.

Selv likte jeg ikke boken så godt. Den var bra i begynnelsen, men etter hvert kunne det bli mye repitisjon av det som hadde skjedd før. Jeg følte noen ganger at forfatteren allerede hadde skrevet nesten helt det samme i det ene kapittelet- som i det andre. Likevel likte jeg begynnelsen av boken. Der kommer man rett inn i situasjonen til Livvi etter bare et par sider.

Jeg vil anbefale boken til ungdom på 13- 16 år. Boken er veldig trist, og ender ikke helt slik en skulle tro.

Av Oda


marie

marie

Skrevet av 3. april 2013 av marie

Fluen

Livvi og Villi er to jenter i tenårene som er kjærester. Plutselig får Livvi kreft som ikke kan helbredes. Nå blir Villi drevet inn i en mørk verden. De hadde avtalt at Livvi skulle dø i armene til Villi. Villi skulle være den siste personen Livvi skulle se. Men så plutselig dør Livvi og Villi har ikke fått beskjed en gang! Villi sitter hos Livvi så ofte hun kan, ber hun om å våkne opp fordi Livvi er ikke dø for Villi, hun bare sover og når hun vil kan hun våkne. Livvi blir til slutt flyttet til kapellet. Villi sitter ved siden av hun der også. En flue har begynt å surre rundt i kapellet og setter seg på kroppen til Livvi og kryper opp i nesa hennes. Villi vet nå at fluen og Livvi har en hemmelighet. En hemmelighet dem ikke har fortalt Villi. Villi tar med fluen hjem og prøver å få svaret ut av fluen, men fluen nekter å snakke… For å komme tilbake til verden får Villi hjelp av hennes bestevenn Henrik som også sørger over Livvi.

Jeg syns Boka var veldig fin, den påvirker veldig lett følelser. Boken skiller seg veldig ut fra andre kjærlighetsbøker fordi det er to jenter, men det spiller ikke så stor rolle syns jeg. Slutten var ikke så veldig bra, fordi man fant aldri ut hva slags hemmelighet fluen og Livvi hadde. Jeg ville også ha lest litt om hvordan Villi begynte å leve normalt igjen. I boka sørger hun over Livvi hele tiden. Hun klarer ikke gå på skolen hun går bare til graven til Livvi. Det virker som om hele verden er grå og kjedelig for hun og da blir det litt grått og kjedelig for leseren også. Men boka klarer å få stemningen overført til leseren og boka var veldig vanskelig å legge fra seg. Boka skildrer veldig godt kjærlighet og sorg som gjør at jeg hvert fall har fått et nytt syn på det.

Av Sachwa


marie

marie

Skrevet av 3. april 2013 av marie

Fluen som holdt på hemmeligheten sin

”Jeg kom for sent. Vi hadde snakket om dette tusen ganger, at hun skulle ringe meg. Vi hadde avtalt at JEG skulle være der. JEG skulle holde rundt henne. Det var de andre som skulle ringes etterpå, og de skulle se at JEG holdt rundt henne. Endelig skulle de skjønne at det var Livvi og jeg. Bare vi to. Men Livvi hadde ikke ringt.”

Villi og Livvi er kjærester, og lykkelige. Men så får Livvi en uventet kreftsykdom, og alt blir plutselig mørkt og kaldt. Villi står igjen alene…

Denne kjærlighetshistorien om to jenter, var veldig bra skrevet, mener jeg. Den var skrevet på en magisk måte, som vekket min oppmerksomhet. Men det er absolutt ikke en av de beste bøkene jeg har lest. Den kunne kanskje vært litt ”bredere” i handlingen og/eller i tankene hennes.

Den er lettlest, med mye avsnitt. Vil nok anbefale den for jenter (eller så klart gutter) rundt 13 +.

Av Gone


marie

marie

Skrevet av 3. april 2013 av marie

Fluen

I denne boka får du høre om Livvi og Villi som er kjerester. Men plutselig får Livvi en uventet og helbredelig kreftsykdom. Villi velger å se lyst på saken, og håpe på det beste, men Villi bestemmer seg for og øve seg på døden, og går i begravelser og klipper ut nekrologer fra avisen.

Etter et en stund dør Livvi, og Villi føler seg ganske alene. Men heldighvis er Henrik der for og støtte Villi. Villi og Henrik blir gode venner, men Villi føler at Henrik skjuler noe for henne, og at har er «i veien»

Dette er en ganske fin bok, som handler om sorg og hvordan det er og miste noen som står deg nær. Jeg anbefaler boken sterkt, og jeg synes at dette er en bok for alle aldre.

Jeg gir boken terningkast 5

Av Malin Nereng


marie

marie

Skrevet av 3. april 2013 av marie

Fluen

Livvi og Villi er kjærester, men så dør livvi av en uhelbredelig kreftsykdom. Livvi skulle dø i armene til Villi, men når Livvi døde var det ikke engang noen som sa ifra til Villi. Henrik sier ifra til Villi senere etter at Livvi har dødd, og de blir gode venner.

Det var en bra bok, men den var skrevet på en litt sær måte. Nesten sånn man skriver dikt på en måte, men den var bra. 🙂

Av BeaGud

Til toppen