Farlig stille

Åshild Moldskred Gyldendal 2013 12 anmeldelser

Runa rømmer fra Galehuset. Hun er skremt av den hun er i ferd med å bli der inne. Hun vet også at Åge er den beste medisinen mot ondskapen som presser på, men tør han møte henne alene? I et håp Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maiken Pedersen

Maiken Pedersen

Skrevet av 11. november 2013 av Maiken Pedersen på Kjøllefjord skole

Spennende

Forfatter: Åshild Moldskred

Denne boka handler om Runa som rømmer fra galehuset fordi hun er skremt av den hun er i ferd med å bli der inne. Hun forsøker å finne en med samme øyne som seg selv, men det kommer hun til å angre på.

Denne boka er veldig spennende. Den er spennende fordi spenningen varer gjennom hele boka uten opphold. Det veksler mellom hvem det blir skrevet om, og det er bra.

Jeg likte boka ganske godt fordi jeg er veldig glad i spenning. Jeg liker måten det veksler mellom personene i boka. Jeg liker også at det er veldig mange detaljer som beskriver personene og omgivelsene. Starten var litt forvirrende fordi jeg ikke har lest bok 1. Jeg tror det kan være lurt.

Jeg vil anbefale boka til ungdom i alderen 13-16 år.

Terningkast 4


Sander F. Kulseng

Sander F. Kulseng

Skrevet av 16. oktober 2013 av Sander F. Kulseng på Kila skole, 9A

Farlig stille

Runa rømmer fra Galehuset. Hun må komme ut før hun blir gal. Bestekompisen Åge er den eneste medisinen mot ondskap. Hennes gule øyne, de splittede pupillene og kreftene hun får når hun er sint gjør henne til et menneske utenom det vanlige. Den første hun møter på er Raymond, en som mobber Åge, som får seg en real omgang av Runa. Hun har lite klær på seg og det er en kald vinterkveld. Hun får søke ly i sommerhuset til Jens, en i klassen som gir henne mat og skjult. Mørketid og nattpolitiet fra bloddrikkermiljøet vil veldig gjerne ha tak i Runa, og Åge blir stadig avhørt og kommer på uoffisielle møter med bloddrikkerne. En lekkasje i venneflokken til Runa sier til en veldig farlig dame hvor Runa har gjemt seg. Runa forsvinner. Åge og Jørgen prøver og finne Runa og havner i livsfare.

Boka «Farlig stille» er oppfølgeren til Mørketid med handling fra bloddrikkermiljøet på Hovseter. Bloddrikkere i en vanlig verden, blant folk, og de er flere enn man skulle tro. Forfatteren er Åshild Moldskred, som skriver veldig virkelig og jeg lever meg veldig lett inn i boken. En 249 siders spenningsbok som er vanskelig å legge fra seg.

Anbefales: JA!

Til toppen