Fallteknikk

Inga H. Sætre Cappelen Damm 2013 4 anmeldelser

En tegnet roman som fungerer som en slags biografisk fortelling. Vi følger ei jente som flytter hjemmefra for å gå på videregåendeskole. Tett venninnegjeng som forsøksvis ønsker å spille i band og er i den alderen der verden skal oppdages. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 10. april 2013 av marie

En ny start?

Fallteknikk er skrevet av Inga H.Sætre som er utdannet animatør og har gått på kunsthøgskolen i Oslo. Denne boka heter Fallteknikk og handler om Rakel som går på videregående og vennene hennes. Her får vi se hva som skjer i hverdagen deres, hvem de snakker med og hvordan de har det. Men så blir Rakel gravid og det skaper mye trøbbel.
Dette er hennes tredje bok, hun er også kjent for b.l.a tegneserien om Møkkajentene og debuterte med boka «Umbrakomonsteret – Ikea om natten» sammen med Ingvild H.Risøy. Sjangeren i denne boka er drama, og kan knyttes til ungdomstid og vennskap. Den kan også knyttes til filmen «Juno» som viser hvor vanskelig det er å være gravid når man tror man er voksen ,men egentlig er et barn ennå. Boka var som regel lett å lese, den var håndskrevet, og når det var vanskelig, så var det veldig vanskelig. Boka var lett å kjenne seg igjen som ungdom, og lett å leve seg inn i, den hadde også ungdommelig språk og var veldig annerledes. Denne boka sa noe om at det er vanskelig å være ungdom i visse situasjoner. Jeg anbefaler faktisk boka til både ungdom og voksne.

Av Siri Marie


marie

marie

Skrevet av 10. april 2013 av marie

Gjøre oss oppmerksom?

Bokas forside gjør meg ivrig til å lese den. Når jeg åpner boka ser jeg tegneserie striper, noe som jeg ikke leser ofte. Jeg blir mer skeptisk, men bestemmer meg for å prøve. Jeg begynner litt tvilende å lese, men etter en side klarer jeg ikke stoppe. Boka er lettlest og kan fort leses feridg på 40-50minutter, noe som selfølgelig avhenger av leserens leseferdigheter.

Rakel flytter til hybel.
Ting skjer som ikke burde oppstå i Rakels aldersgruppe.
Rakel får nemlig bolle i ovnen.
Men hva vil skje?
Beholder hun barnet?

Boka gir meg et innblikk i hva som kan se, dersom man ikke er forsiktig. Jeg føler at fortatteren vil gi en forklaring på hva som kan oppstå, og at det ikke alltid er like lett å være ung. Boken var ikke særlig lang og historien er skrevet i store tidssprang. Noe som gjør boka mindre spennende. Boka er også inspirerende til at man kan utforske nye ting. Så alt i alt liker jeg boka!

Terningkast 4

Av Britanna Paramore


marie

marie

Skrevet av 10. april 2013 av marie

Tegneseriebok

Fallteknikk er en tegnesrie roman, som bare tar ca. en uke å lese. Det er store bokstaver og lett forståelsesfull handling. Boka handler om Rakel som flytter hjemmefra for å gå det siste året på videregående, sammen med den gutte-gærne bestevenninnen Ingerid. Rakel spiller bass i band og begynner på kampsport og blir forelsket i treneren. Men plutselig tar livet en annen vending hun ikke klarer å ta inn over seg. Rakel blir gravid… Historien foregår på slutten av 90-tallet, men er likevel aktuell om ungdom i dag. Jeg likte boka godt fordi fortellingen handler om dillemaer som alle ungdommer og unge voksne kan rote seg opp i. Boka minner meg om en annen tegneserie-bok som heter: Nina Hemingson. Boka i seg selv er ganske spennende fordi det skjer noe hele tiden med Rakel. Om jeg skulle gitt boka et terningskast hadde det blitt en svak femmer ( 5- ).

Av Sara Lea


marie

marie

Skrevet av 10. april 2013 av marie

Jeg falt for denne boka

Fallteknikk er en dramategneserie som handler om Rakel. Inga H. Sætre har skrevet boka, og hun er utdannet animatør og har gått på kunsthøgskolen i Oslo.
Rakel er en jente som har flyttet på hybel, hun har ikke god råd og må gjøre drastiske tiltak for og få tak i det hun trenger. Hun og venninnen har et godt forhold, og kan snakke om alt. Vi følger Rakel gjennom en tidsperiode, og vi får et innblikk i livet hennes. Slutten er overraskende, hvordan skal Rakel klare seg nå?
Vi får se hvordan det er i ungdomstiden og hvor vanskelig det kan være. Boken var veldig lett å lese, det var et ungdommelig språk, og boken var vanskelig å legge fra seg.
Boken var vel verd å lese og jeg vil anbefale den for ungdomskolejenter som synes det er kjedelig å lese lange kjedelige bøker eller bare vil lese noe nytt.

Av Anja Karoline

Til toppen