Exit

Diverse forfattere Gyldendal 2019 48 anmeldelser

Freddy kjører inn i vintermørket og plukker opp en dame som trenger skyss. Lussi slumrer i forsetet da bilen og ferieplanene blir snudd på hodet. Maria er på vei inn i ørkenen, med kribling i magen og et presserende problem. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Nardos Kesete Tesfay

Novellene

Skrevet av 5. desember 2019 av Nardos Kesete Tesfay på Vågå ungdomsskole

Boka var delt i noveller, og den var spennande. Boka hadde 7 noveller.
På kvart novelle skjedde det noko, og hovudpersonane på kvar novelle var skildra og hadde replikk. For eksempel novella "Gripepunktet", var spennande, artig og det er noko som kunne ha skjedd i verkelegheita. Stine finn ut at moren hennas er samen med ei anna mann. Stine prøver å få moren sin til å fortelje at ho er utru med faren til Stine, samtidig prøver ho å få lappen. Eg likte ikkje Space, fordi den ga ikkje meining, og var ikkje spennande. Ho var kjedeleg, og det var ikkje nok informasjon om kva som skjedde i novella. Eg likte best "Bare idioter drar til Syden", fordi ho var spennande, det skjedde noko heile tida og var overraskande. Spenninga steig meir og meir jo meir ein les boka. Eg gjev boka Exit terningkast 4.


Eirik Aasheim Vågå

JA

Skrevet av 5. desember 2019 av Eirik Aasheim Vågå på Vågå ungdomsskole

Eg gjer boka terningkast 4 til saman at. Eg tykte at novella, Kamikaze best fordi den var spennande. Den for terningkast 5. Novella Space var den kjedelegaste novella. Det er forskjellige forfattar i novellene. Det er sju noveller til samen at.


Idun Ryen

Få meg vekk!

Skrevet av 5. desember 2019 av Idun Ryen på Vågå ungdomsskole

EXIT
Denne boka er ei samling med 7 forskjellige noveller der alle novellene handlar om at hovudpersonen prøver og kome seg vekk eller unna noko. Det er det exit står for. Eg likte best novella som heite Berre idiotiar drar til syden om sommaren. Det er fordi den handlar både om venskap litt kjærlegheit og så var den litt trist. Den novella eg likte minst var teikneserien space den hadde liksom inga historie og eg skjønte ingen ting.

Eg gjev boka terningkast 3 av 6.
Det er fordi det handlar mykje om det same og eg føler speningskurva er på topp så lenge så det vart ikkje så spanande. Men den var morosam for det var gode skildringar så da gjorde det ikkje så mykje att spenninga varte så lenge. Og att den handla om venskap litt kjærlegheit og så var den litt trist.


Marthine Gården

Noveller med ein utgang.

Skrevet av 5. desember 2019 av Marthine Gården på Vågå ungdomsskole

Boka exit er mange noveller samla i ei bok, det er forskjellige forfattarar i alle novellene.
Det er 7 forskjellige noveller i boka, alle var veldig bra men eg var ikkje så fan av novella space.
Eg likte spesielt godt novella gripepungtet, sidan den var mest slike bøker eg likar og lese og kunne fort funne på og lese ei slik bok.

16grunnar handlar om ein som har ståle ein bil frå svigerfar sin og møter ei dame han tek med seg på vegen sidan han vil rømme.

Søner av hurlumhei handlar om ein som skal bli med i ein motorsykkelklubb som måtte gjere nokon testar som han syntest var galt.

Let it loose handlar om ei i ørkenen som måtte veldig på do men hadde ikkje sjans, i tillegg var guiden ein ho likte som ho ikkje ville gå på do framfor.

Space handlar om ei jente som skal opp i verdensrommet med hunden sin (Teikneserie)

Gripepungtet handlar om ei som skulle gå på køyretimar, men forelskar seg i køyrelæraren.
Det skjer noko ein dag dei skulle øvelseskjøre i sentrum som ingen hadde ventet.

Kamikaze handlar om ein gut som har flyskrekk, men onkelen vil rette opp i dette så han tar han med seg opp i eit fly sidan han jobbar med fly. Men under turen skjedde det noko trist.

Bare idiotiar reiser til syden handlar om ei jente som skulle til syden på ferie med familien sin, men dei havnet i ei bilulykke som mora blei hardt skada for, men når ho var på sjukehuset møtte ho ein venn som blei litt meir enn en venn.

Terningkast 4,5


Aslak Frydenlund

Ingang

Skrevet av 5. desember 2019 av Aslak Frydenlund på Vågå ungdomsskole

Dette er ei novellesamling der alle bøkene handlar om nokon som vil komme seg una noko eller vil fine ein utveg.

Alle historiene er nokså barre unntatt Space den er helt forferdeleg og har ingen oppbygning og ikkje nok historie eller meining.
Kamikaze derimot er veldig bra den har oppbygning og den er let og leve seg in i. Den er også gøyal.
Boka har også 7 forskjellige for forfatar.

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen